• Ankmor

    Tårttråden del 18

                                                                        VÄLKOMMEN! 
                   I denna tråden hälsar vi alla välkomna; amatörer & proffs, nybörjare och icke nybörjare.  
                                                          
                                                         (Samtliga bilder är klickbara länkar!) 

    Bra tips och idéer hittar du bland annat bland JFLs bloggar här på FL och hos Sockerrus,
    här finns det recept, knep och trix, bra-att-veta och lite annat matnyttigt kring tårtor och cupcakes.

                                                       
                                                         Sockerrus

      Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden. 

                                                  

                   
                                                       
                                                       (Bildtråd som inte är speciellt aktiv, 
                                                         men här kan man leta inspiration!)

      
      
     
    För mer inspiration :

    Googels bildsök
    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska. Cakes + ”ämnesord”,
    men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    TÅRTBITSUTRÄKNARE   
    Finns hos Linda Runn alias Missy Cat,
    Lindas blogg är väl värd att besöka!

    TÅRTBLOGGAR    ***********************************************   MITT BÄSTA TÅRTTIPS
    Bloggarna är FL-medlemmar.  ****************************   icke aktiv tråd med bra tips och knep!

    TÅRTFYLLNINGAR  ******************************************  HÄR BOR VI *********** 
    här samlar vi recept på fyllningar & frostings                   Tårttrådens "här-bor-vi"-tråd


      Tårttråd nr 1 
    (startades 2006)

    Tårttråd nr 17 

    OCH TILL SIST LITE "ALVAR"
    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden. Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten. Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här. Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten. Länkning till egen FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________



      

  • Svar på tråden Tårttråden del 18
  • FraYo

    Hej. Ska göra en "katt tårta" och undrar vilket som blir bäst. Slät "päls" eller "plutta" över grädde så det blir vågigt? Förslag på "ögon, näsa, morrhår,mun"? Färg? Fyllning?:)

    Tack :).
    (De är till en 2 åring)

  • Zelmilainen
    snuurran skrev 2012-10-14 23:31:27 följande:

    Sist smälte jag marschmallows i 1,5 msk smält smör, tillsatte sedan nästan 1,5 liter rice krispies o blandade runt. Vet inte om de va de du va ute efter men jag tyckte de funkade bra att göra figurer av :)
    det var inte så det receptet var det minns jag, men ska testa detta. tack
    nehepp...
  • Zelmilainen
    snuurran skrev 2012-10-15 16:00:20 följande:
    Zelmilainen: hoppas de funkar iallafall :)
    det gör det nog tack
    ansanviol skrev 2012-10-15 17:47:10 följande:
    Har nån recept på glasscreme att ha som fyllning i tårta?
    hälften grädde och hälften vaniljkräm
     
    nehepp...
  • Falumamman

    Tack för era svar. Har varit inne på cakedesign.se och ska beställa SP samt lite färger.
    Tips på bra fyllning?? Har tänkt på banan, marsansås och hallonsylt.
    Men känner att jag vill göra lite "roligare" än så :)


  • Ankmor
    Falumamman skrev 2012-10-16 08:25:50 följande:
    Tack för era svar. Har varit inne på cakedesign.se och ska beställa SP samt lite färger.
    Tips på bra fyllning?? Har tänkt på banan, marsansås och hallonsylt.
    Men känner att jag vill göra lite "roligare" än så :)

    Du skulle kunna ta och göra bananfluff dvs.

    ca 120 g skumbanan + 3 dl grädde,
    Klipp bananerna i små bitar och smält dem över vattenbad.
    Häll över grädden och rör om tills allt är ordentligt blandat.
    Det får inte finna några små bitar kvar av bananerna...
    Det är viktigt att gräddena inte kokar.

    Kyl i kylskåpet i minst 6 timmar, det måste vara helt igenom kallt innan du vispar upp krämen.

    (Du får ha tålamod med bananbitarna, de smälter sakta)
    Tomt här just nu...
  • Alfonsina

    Behöver era råd idag.

    Ska baka till en god vän som ska begrava sin mamma på fredag. Hon kommer och hämtar tårtorna imorgon och jag jobbar ju varje dag så jag bakade dem igår coh lade även ihop dem. Nu vet jag inte om jag törs täcka dem redan ikväll? En tårta håller ju vanligtvis i kylen flera dagar efter ett kalas så det borde väl inte vara någon fara? De kommer så tidigt imorgon så jag blir superstressad om jag ska hem och täcka och dekorera imorgon...

    Vad tror ni? 

Svar på tråden Tårttråden del 18