• Ankmor

    Tårttråden del 18

                                                                        VÄLKOMMEN! 
                   I denna tråden hälsar vi alla välkomna; amatörer & proffs, nybörjare och icke nybörjare.  
                                                          
                                                         (Samtliga bilder är klickbara länkar!) 

    Bra tips och idéer hittar du bland annat bland JFLs bloggar här på FL och hos Sockerrus,
    här finns det recept, knep och trix, bra-att-veta och lite annat matnyttigt kring tårtor och cupcakes.

                                                       
                                                         Sockerrus

      Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden. 

                                                  

                   
                                                       
                                                       (Bildtråd som inte är speciellt aktiv, 
                                                         men här kan man leta inspiration!)

      
      
     
    För mer inspiration :

    Googels bildsök
    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska. Cakes + ”ämnesord”,
    men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    TÅRTBITSUTRÄKNARE   
    Finns hos Linda Runn alias Missy Cat,
    Lindas blogg är väl värd att besöka!

    TÅRTBLOGGAR    ***********************************************   MITT BÄSTA TÅRTTIPS
    Bloggarna är FL-medlemmar.  ****************************   icke aktiv tråd med bra tips och knep!

    TÅRTFYLLNINGAR  ******************************************  HÄR BOR VI *********** 
    här samlar vi recept på fyllningar & frostings                   Tårttrådens "här-bor-vi"-tråd


      Tårttråd nr 1 
    (startades 2006)

    Tårttråd nr 17 

    OCH TILL SIST LITE "ALVAR"
    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden. Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten. Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här. Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten. Länkning till egen FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________



      

  • Svar på tråden Tårttråden del 18
  • Alfonsina

    Ja, bara en massa godisfluff blir lätt för sött. Tänk bärmousser så finns det massor av goda och fräscha recept att prova.


    ansanviol skrev 2012-10-18 15:44:50 följande:
    Gjorde en provtårta m glasscreme, hallonbåterfluff o dumlefluff.. Blev för söt.. Nån som har tips på fräsch fyllning att byta ut mot hallonflyffen?

  • Ankmor
    ansanviol skrev 2012-10-18 15:44:50 följande:
    Gjorde en provtårta m glasscreme, hallonbåterfluff o dumlefluff.. Blev för söt.. Nån som har tips på fräsch fyllning att byta ut mot hallonflyffen?

    I JFLs bloggar (finns länst upp i TS) finns det ett recept på en underbar hallonfärskostmousse.

    Den är syrlig och god, perfekt som kontrast mot det söta i dumlen! 
    Tomt här just nu...
  • ansanviol

    Åh tack!! Jag har lite svårt m gelatin bara, kan man göra nån hallonmousse utan det? â?º

  • Zelmilainen
    ansanviol skrev 2012-10-18 19:03:53 följande:
    Åh tack!! Jag har lite svårt m gelatin bara, kan man göra nån hallonmousse utan det? ☺
    500gr bär, passeras med stavmixer, vispa med elvisp ner några matskedar snabbmarsanpulver, ställ i kyl så det får tjockna lite. vispa 2-3 dl grädde ganska hårt. vänd försiktigt ihop bär och grädde. klart.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    ansanviol skrev 2012-10-18 19:46:30 följande:
    Tack söta du!! Ska prova på söndag :))
    jag brukar göra den varianten. till en sista minuten dopbeställning jag fick för 50 pers till söndag (best igår) köpte jag en bärmix med blandade bär och gjorde på samma sätt, blev supergott
    nehepp...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-10-18 19:37:40 följande:
    500gr bär, passeras med stavmixer, vispa med elvisp ner några matskedar snabbmarsanpulver, ställ i kyl så det får tjockna lite. vispa 2-3 dl grädde ganska hårt. vänd försiktigt ihop bär och grädde. klart.

    Jupp! Detta recept är superbra! Syrligt och gott till vanlijglass också!
    Tomt här just nu...
  • Zelmilainen
    Ankmor skrev 2012-10-18 21:23:08 följande:

    Jupp! Detta recept är superbra! Syrligt och gott till vanlijglass också!
    det har jag inte testat, det måste provas
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 18