• Ankmor

    Tårttråden del 18

                                                                        VÄLKOMMEN! 
                   I denna tråden hälsar vi alla välkomna; amatörer & proffs, nybörjare och icke nybörjare.  
                                                          
                                                         (Samtliga bilder är klickbara länkar!) 

    Bra tips och idéer hittar du bland annat bland JFLs bloggar här på FL och hos Sockerrus,
    här finns det recept, knep och trix, bra-att-veta och lite annat matnyttigt kring tårtor och cupcakes.

                                                       
                                                         Sockerrus

      Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden. 

                                                  

                   
                                                       
                                                       (Bildtråd som inte är speciellt aktiv, 
                                                         men här kan man leta inspiration!)

      
      
     
    För mer inspiration :

    Googels bildsök
    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska. Cakes + ”ämnesord”,
    men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    TÅRTBITSUTRÄKNARE   
    Finns hos Linda Runn alias Missy Cat,
    Lindas blogg är väl värd att besöka!

    TÅRTBLOGGAR    ***********************************************   MITT BÄSTA TÅRTTIPS
    Bloggarna är FL-medlemmar.  ****************************   icke aktiv tråd med bra tips och knep!

    TÅRTFYLLNINGAR  ******************************************  HÄR BOR VI *********** 
    här samlar vi recept på fyllningar & frostings                   Tårttrådens "här-bor-vi"-tråd


      Tårttråd nr 1 
    (startades 2006)

    Tårttråd nr 17 

    OCH TILL SIST LITE "ALVAR"
    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden. Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten. Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här. Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten. Länkning till egen FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________



      

  • Svar på tråden Tårttråden del 18
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-10-18 21:41:07 följande:
    det har jag inte testat, det måste provas

    Lägg till några maränger så har du en succé!
    Tomt här just nu...
  • Zelmilainen
    Ankmor skrev 2012-10-18 21:42:02 följande:

    Lägg till några maränger så har du en succé!
    och lite hemmagjord chokladsås så är jag helfrälst!
    nehepp...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-10-18 21:44:49 följande:
    och lite hemmagjord chokladsås så är jag helfrälst!

    Tomt här just nu...
  • ansanviol

    Tack för alla tips!! Är d nån som vet var man kan hitta små vimplar i amerikansk stil till cupkakes.. ?

  • ansanviol

    Ni e ju så bra, hittar allt jag behöver :) nu undrar jag varför mina fyllningar blir sp lösa.. Kan man ha lite mer grädde än marsan för att få den fastare? O hallonmoussen gjorde jag m gelesoxker, blir den fastare om man gör m gelatinpulver?

  • Zelmilainen
    ansanviol skrev 2012-10-21 08:50:48 följande:
    Ni e ju så bra, hittar allt jag behöver :) nu undrar jag varför mina fyllningar blir sp lösa.. Kan man ha lite mer grädde än marsan för att få den fastare? O hallonmoussen gjorde jag m gelesoxker, blir den fastare om man gör m gelatinpulver?
    du ska bara ha pulvret från marsan, inte göra den till kräm. jag vispar alltid ner pulvret och låter tjockna (som jag skrev ovan) innan jag vänder ner grädden. då ser man om man behöver ha i mer pulver och att det får tjockna. en annan ide kan vara att låta moussen stå och tjockna i kyl innan så den hinner bli tjockare och att man ej lägger den i tårtan så snabbt. jag gör den alltid dagen innan den ska användas sen använder jag bara gelatinpulver så jag törs ej svara för skillnaden mot nåt annat där.
    nehepp...
  • ansanviol

    Äsch, jag köpte ju färdig marsan.. î?? tack än en gång för hjälpen.. Det är första gången jag försöker mig på nåt annat än vanliga klassiska fyllningar.. :)

  • Zelmilainen
    ansanviol skrev 2012-10-21 11:36:04 följande:
    Äsch, jag köpte ju färdig marsan.. î„… tack än en gång för hjälpen.. Det är första gången jag försöker mig på nåt annat än vanliga klassiska fyllningar.. :)
    aha ok. jag skrev snabbmarsanpulver men man lär ju av sina misstag, hehe. testa med endast pulvret nästa gång. pulvret suger ju åt sig vätskan i mjölken man brukar blanda med så att den blir tjock, precis som när man vispar ner det i bären, den suger åt dig av den vätskan och tjocknar ihop
    nehepp...
  • kickan82

    Hejsan!
    Jag ska göra en tårta till min mormor som fyller år. Hon är diabetiker och funderar vilka fyllningar man kan hitta på som inte innehåller så mycket socker? Eller ska man ta sötningsmedel istället? Någon som provat? Tacksam för svar  

Svar på tråden Tårttråden del 18