• Ankmor

    Tårttråden del 18

                                                                        VÄLKOMMEN! 
                   I denna tråden hälsar vi alla välkomna; amatörer & proffs, nybörjare och icke nybörjare.  
                                                          
                                                         (Samtliga bilder är klickbara länkar!) 

    Bra tips och idéer hittar du bland annat bland JFLs bloggar här på FL och hos Sockerrus,
    här finns det recept, knep och trix, bra-att-veta och lite annat matnyttigt kring tårtor och cupcakes.

                                                       
                                                         Sockerrus

      Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden. 

                                                  

                   
                                                       
                                                       (Bildtråd som inte är speciellt aktiv, 
                                                         men här kan man leta inspiration!)

      
      
     
    För mer inspiration :

    Googels bildsök
    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska. Cakes + ”ämnesord”,
    men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    TÅRTBITSUTRÄKNARE   
    Finns hos Linda Runn alias Missy Cat,
    Lindas blogg är väl värd att besöka!

    TÅRTBLOGGAR    ***********************************************   MITT BÄSTA TÅRTTIPS
    Bloggarna är FL-medlemmar.  ****************************   icke aktiv tråd med bra tips och knep!

    TÅRTFYLLNINGAR  ******************************************  HÄR BOR VI *********** 
    här samlar vi recept på fyllningar & frostings                   Tårttrådens "här-bor-vi"-tråd


      Tårttråd nr 1 
    (startades 2006)

    Tårttråd nr 17 

    OCH TILL SIST LITE "ALVAR"
    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden. Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten. Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här. Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten. Länkning till egen FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________



      

  • Svar på tråden Tårttråden del 18
  • SockerStinn
    snuurran skrev 2012-10-14 23:31:27 följande:
    Sist smälte jag marschmallows i 1,5 msk smält smör, tillsatte sedan nästan 1,5 liter rice krispies o blandade runt. Vet inte om de va de du va ute efter men jag tyckte de funkade bra att göra figurer av :)



    Hur mkt marshmellows?
  • snuurran

    SockerStinn: ca 150 gram. Men jag tog lite mer för jag ville ha de kladdigare :) men man fick blöta händerna med kallt vatten emellanåt annars klibbade man fast :p

  • Ankmor
    FraYo skrev 2012-10-15 08:28:43 följande:
    Hej. Ska göra en "katt tårta" och undrar vilket som blir bäst. Slät "päls" eller "plutta" över grädde så det blir vågigt? Förslag på "ögon, näsa, morrhår,mun"? Färg? Fyllning?:)

    Tack :).
    (De är till en 2 åring)

    Jag tror du får googla fram bilder på olika tårtor.
    Pälsen kan du göra på olika sätt; spritsa med stjärntyll över hela tårtan, "fluffa upp" pälsen med en gaffel, spritsa med en grästyll, täcka tårtan med SP/MMF eller marsipan och måla dit pälsen med pensel... etc etc...

    Kanske någon annan har förslag?

    Puffar frågan åt FraYo   
    Tomt här just nu...
  • Zelmilainen

    vad gör jag för fel? flera av mina senaste bottnar har sjunkit ihop i mitten, vilket de ej gjorde förut. jag gräddar lika länge på samma läge i ugnen, vispar lika länge, har ej i det sista av smeten i mitten av formen. samma temp, öppnar ej ugnen under tiden. samma recept --> 3lika.


    nehepp...
  • ansanviol

    Gjorde en provtårta m glasscreme, hallonbåterfluff o dumlefluff.. Blev för söt.. Nån som har tips på fräsch fyllning att byta ut mot hallonflyffen?

Svar på tråden Tårttråden del 18