• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Två döttrar: Just den här tråden handlar ju om Aten, så ja. Men det går att utreda immunproblematik i London och USA också.

  • HollyGolightly

    Vilaa: både upprepade missfall och misslyckade IVFer pga att embryot inte fäster är problematik som kan härröras till immunologiska orsaker och båda problemen är eftersatta i Sverige. Jag har inte en massa missfall bakom mig, allt ser bra ut, men det hjälper ju inte när IVF efter IVF misslyckas och läkarna bara säger "vi vet inte mer än så här, allt ser bra ut, fortsätt försöka". Självklart förstår jag att det är fruktansvärt tungt att drabbas av missfall gång på gång, men det är inte mindre frustrerande, tungt och sorgligt att kasta perfekt embryo efter perfekt embryo i sjön för att svenska läkare inte har någon plan B. Så det är hela immunproblematiken som behöver lyftas i Sverige, inte bara missfallen. (Förstår så klart att du inte menar illa, vill bara nyansera lite. )

  • HollyGolightly

    AaFT: lifeclinic@googlemail.com

    Curly: Ajaj! Ingen aning om det funkar när man sprutar tyvärr, jag hade det en gång vid FET och då fick jag inte tillbaka något embryo eftersom de var rädda att bakterier skulle föras in samtidigt. Håller tummarna för att det inte är något problem bara du hinner med en kur innan det är dags!

  • HollyGolightly

    Hjärte: Ah, då får jag säkert en ny tid för ultraljudet sen, jag ska lämna blodprov på onsdag. Tack för infon!

  • HollyGolightly

    Ninninn: Jag betalar 300 kr (haha, Hjärte, jag trodde vi gick på samma ställe?). Å andra sidan betalar jag inget för att få hjälp med IL, förutom kostnaden för själva droppåsen.

  • HollyGolightly

    TWH: Ja, stor kram till dig, vilket elände ni har gått igenom! Men det känns ju som att du (och Dr D) kommer närmare och närmare en lösning, så jag hoppas och tror att det bara är en tidsfråga innan alla pusselbitarna passar! Du är oerhört stark som orkar kämpa vidare!

  • HollyGolightly

    Ninninn: Det är inte säkert du kan köpa mer än 3-4, det var allt han fick tag på till mig just då. De är också ganska dyra så det hänger ju lite på hur mycket pengar du kan lägga ut där och då. Men om varken tillgång eller pengar begränsar så skulle jag köpa 10 eller så. Jag fick med mig fyra hem och har använt 7 hittills sen i maj. Och jag räknar med att behöva minst en påse i månaden tills barnen är födda, kanske mer (omöjligt att veta, men precis som med Clexane och Prezolon så kan du garanterat sälja det vidare till andra i tråden om du får över).

  • HollyGolightly

    Criss: Åh, vad tråkigt att folk ska vara så fyrkantiga! Jag skulle kunna förstå om det var en riskfylld medicin med många biverkningar, men allt du ber om är ju egentligen lite näring i droppform! Visst, det tar en sköterska några minuter att sätta och ta ur droppet (och titta till dig ett par gånger under 1-1,5 timmar), men i övrigt så tycker man ju att sjukvården skulle förstå att det är värt att testa om det nu faktiskt kan förverkliga drömmen om barn! Jag blir så ledsen när de bara avfärdar immunbehandlingar utan att ens lyfta luren och prata med Dr D först. Jag hoppas så att det löser sig för dig!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!