• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ah, jag fattar! Smart! Tror jag väntar till nästa FBC så att allt ser bra ut efter första sänkningen, och ser det ok ut då sänker jag till 10mg. Vore SÅ skönt att dra ner lite på medicinmängderna. Tar du fortfarande Trombyl/barnalbyl?

  • HollyGolightly

    Jag med, har försökt fråga Dr D om jag ska fortsätta men får aldrig svar. Dock kvittar det, ofarligt som sagt och dessutom receptfritt vilket ju minskar behovet av klara besked.

  • HollyGolightly

    TWH: tack för omtanken! Jag har ingen missfallsproblematik alls i bakgrunden (även om jag så klart inte är "immun" mot missfall för det), och eftersom Dr D gått med på att jag sänkte dosen ett snäpp redan så tror jag att det kan funka igen om mina värden håller sig på bra nivåer. Jag tänker som sagt vänta till nästa FBC (som bör visa om första sänkningen gjorde nån skada) och se om Dr D fortfarande är nöjd med siffrorna. Även om jag sänker dosen ytterligare ett snäpp så kommer jag fortfarande ligga på 10 mg/dag, och jag känner mig mer orolig för att ligga på hög dos hela graviditeten än att sänka den lite och vara beredd att höja igen om det skulle behövas. Och som sagt - säger Dr D att värdena försämrats och att jag bör höja dosen igen så lyder jag förstås! Tack för att du bryr dig!

  • HollyGolightly

    Ninninn: Du skickar FBC osv även innan du blir gravid, så att Dr D kan ordinera mediciner i rätt dos för att du ska lyckas.

    Om (när!) du sen blir gravid kan du välja om du vill ha Dr Ds fortsatta stöd hela vägen, då får du den nya fakturan på 400 euro.

  • HollyGolightly

    Jag fick inget dropp på plats i Aten men köpte med mig fyra påsar hem, det blev 200 euro totalt. Så 230 euro för ett dropp på plats låter ju onekligen dyrt, om Hjärte betalade 30 euro för sköterskan? Övriga kostnader är identiska med min faktura, förutom att mina "immune tests Greek" kostade 220 euro (jag hade inte tagit några prover alls i förväg).

  • HollyGolightly

    Ninninn: Han kanske räknade in de påsarna han ska skicka då? Men då borde du ju efterlysa dem så att de inte glömmer att du inte fick med dig dem hem.

  • HollyGolightly

    Tro det eller ej, men nu har jag faktiskt svenska recept på både Fragmin och Prednisolon så jag klarar mig hela graviditeten! Trägen vinner? :) Vilket i alla fall innebär att jag inte behöver ärva Cices Prezolon, vilket kanske kan komma till användning hos någon av er andra?

    Snart lycklig: Så härligt att du fick fem fina ägg! 

  • HollyGolightly

    Oj Hjärte, 3000 för FBC? Jag betalar 300, det känns dyrt nog men jag orkar inte övertala min VC så det får gå.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!