• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Verkligen! Det som irriterar mig mest är egentligen inte att svenska läkare inte vill befatta sig med något det inte bedrivits svenska studier på, utan att det fortfarande inte finns något intresse för att ta reda på mer trots att det är över 30 år sen Dr Beer började lansera sina teorier. Hade det varit en teori med två år på nacken, fine - men att så många svenska fertilitetsläkare inte ens hört talas om något som det forskats OCH bedrivits behandlingar kring sen början på 1980-talet är snudd på pinsamt...

  • HollyGolightly

    Stumpan81: Ser nu att jag kanske missförstod dig, du menar att skippa Dr D/Aten helt och hållet och se om det funkar med IL på egen hand kanske? (Jag trodde du bara menade under själva graviditeten.)
    Ja, lyckas man få tag på IL-påsar och hittar någon som kan sätta droppet så finns det väl i princip inget som hindrar det! De flesta behöver ju dock en kombo av Fragmin/Prednisolon/Trombyl/IL och så finns det ju olika varianter av immunproblem som kräver olika insatser och utan utredning är det ju svårt att hitta rätt kombination. Men som sagt, har man möjlighet att testa med IL på egen hand så är det ju inte konstigare än att testa barnalbyl eller fertileX eller nåt annat antar jag.

  • HollyGolightly

    Cice: hur långt har du hunnit? Har du satt in något embryo än? Håller alla tummar jag kan för att det är din tur nu!

  • HollyGolightly

    TWH: Vad säger Dr D, behöver du trappa ner om du ändå ska ta nya tag om bara ett par veckor? Jag gjorde också det (oombedd), men eftersom jag sen skulle börja äta direkt på nästa försök så kändes det i efterhand ganska onödigt. Fortsätter att hålla tummarna för att det går vägen nästa vända! Kram!

  • HollyGolightly

    Ah, jag förstår! Det är inte lätt att gissa sig till vad han tycker om olika saker har jag märkt, så det är ju tur att han säger hur han vill ha det.

  • HollyGolightly

    Ja Cice, testa dig! (Och ignorera min fråga högre upp i tråden, fick hjärnsläpp och blandade ihop dig med någon annan! )

  • HollyGolightly

    Cice: Ah, då är jag med! När är BIM, är det för tidigt att testa för dig? Jag hade också spända bröst den här gången, och det var ju ett plus!
    Jag har aldrig gjort insemination, bara IVF med den korta metoden. Jag tyckte inte det var så farligt med hormonerna eftersom det var så kort period och jag fick inga direkta biverkningar heller, så skulle det behövas skulle jag absolut göra det igen (har ett gratisförsök kvar på Karolinska). Men jag håller tummarna för att ditt hemmaförsök har lyckats!

  • HollyGolightly

    TWH: Så hade jag efter ett FET i januari, jag kände mig annorlunda och trodde faktiskt att jag skulle plussa men trots negativt så kom inte mensen förrän en hel vecka senare! Jag var iväg på ett ultraljud innan den kom bara för att kolla att allt såg ok ut och det gjorde det, läkarna hade ingen förklaring till att min cykel var nästan 40 dagar den gången. Dock hade jag ju inte skrapats, så be att få en efterkontroll om du är orolig!

  • HollyGolightly

    TWH: Nej, inte ont direkt, jag kände mig bara annorlunda jämfört med en vanlig, ogravid cykel. Jag hade lite molvärk i typ 10 dagar innan mensen till slut kom och normalt har jag bara ont (ondare än så) på första mensdagen så jag kunde inte låta bli att hoppas att det var ett plus på gång. Fattar fortfarande inte vad som egentligen hände i kroppen, det var ett ostimulerat FET så det var inte hormoner som spökade heller. Nästa cykel var precis som vanligt!

  • HollyGolightly

    Criss: Men ta ett HCG till om 3-5 dagar! Mitt var 4 på RD7 (trodde det var kört...) och 246 på RD12! Ge inte upp förrän du har två värden att jämföra med varandra. håller tummarna!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!