• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Och samma sak här - man kan ju bara hoppas att allt är som det ska. Har du fått tid för VUL än?

  • HollyGolightly

    TWH: Först och främst, så oerhört tråkigt att det inte gick vägen! Stor kram till dig.

    Men din idé känns fantastisk tycker jag! Familjeliv är fortfarande det enda ställe jag läst om immunologiska orsaker till barnlöshet på, hade jag inte hängt här hade vi nog aldrig listat ut vad som felades. Att få en svensk klinik i framtiden som inte bara kan upplysa om vilka metoder som finns utan också förmedla kontakter (både till utländska kliniker och till positiva läkare/VC/kliniker i Sverige som kan hjälpa till med dropp, recept etc) vore alldeles fantastiskt!

  • HollyGolightly

    Grattis Hjärte, vad härligt! Ang IL, Dr D har sagt att jag ska ha 180 ml per gång, det får bli på ett ungefär eftersom påsen innehåller 250 ml.

  • HollyGolightly

    Jam08: Jag får faktiskt ingen saltlösning utan kör droppet bara som det är. Det är säkert bra att använda saltlösning också men det funkar fint utan också.

  • HollyGolightly

    Criss00: Jag brukar ta FBC en vecka efter IL, så det varierar kanske lite beroende på person. Dr D brukar skriva i samband med att han ordinerar IL hur långt efter man ska ta FBC.

  • HollyGolightly
    Petrova skrev 2012-08-02 19:34:42 följande:
    Hej på er! Jag lurkar fortfarande i tråden med stort intresse. Immunproblem kommer bli mitt huvudspår om vi inte lyckas med IVF eller FET under det närmaste året.

    Tråden är jättebra, men jag tycker att det börjar bli svårt att hålla reda på alla som får behandling och hur det går för er.

    Det skulle vara väldigt intressant med en sammanställning typ BIM-lista, fast med behandlingar istället för BIM. Jag är inte tillräckligt insatt för att bedöma vad som ska vara med, men det jag personligen är intresserad av är vilken immunbehandling man får när man gör IVF (eller hemmaförsök som Dr D verkar ordinera vissa) och om man blir gravid eller inte med den behandlingen. Om man redan är gravid så är det intressant både hur man blev det och vilken immunbehandling man får under grav. Lite kort, sedan finns ju resten av tråden att fördjupa sig i.

    Hoppas ni inte tar illa upp för att jag klampar in och kräver! Skäms
    Petrova, det finns en sån lista, även om den nu inte blivit uppdaterad på snart en månad (Angla och TWH, jag flyttade era namn så ni slipper, men jag hoppas ni snart får flytta tillbaka dem! Hjärta).  

    Vad gäller behandlingar tror jag de flesta av oss som varit hos Dr D ordinerats intralipider, Prednisolon/Prezolon, Fragmin/Clexane och Trombyl/baby aspirin i olika kombinationer.

    Födda:
    Lully Hill: Son född 120702

    Gravida på naturlig väg:


    Hjärtefröjd (33 år): Gravid. Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF)  Lillih: Gravid  Perry6: Gravid  Tjorven: Gravid

    Gravida genom IVF/FET:


    Poussin: Gravid HollyGolightly (35 år): Försökt få barn i 4,5 år. 2 ET, 4 FET. Plus på första ET, men MA. Besökte Aten i maj. FET 27/6 med 2 st 2-dagars. Gravid.

    Försöker på egen hand/alternativt i vänteläge:


    Curly: 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF. Zinfandel (40 år): Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF  Pechi (33 år): Försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj. Påskliljan: (31år) 4,5 års försök, 5 IVF, 1 FET, ett plus som slutade i missfall och misstänkt utomkvedshavandeskap innan jag ens visste om att jag var gravid, besöker Aten i juli Jam08: 31 år, 7 IVF, 2 FET, manlig faktor, immunbehandling Aten, planerad IVF augusti 12. Myran6801: Criss00: Cathy: Cice: Påsklilja: Singhatjejen: (42 år) Har ett barn genom IVF sedan tidigare. Syskonförsök 3 IVF, 3 FET utan att lyckas. Får bra med ägg, Dr D tror min son kom till för att jag fick en stor infektion i kroppen under den IVF:n och att embryot smet förbi mitt immunförsvar. Står i valet och kvalet över att använda mina frysta blastocyster med immunbehandling eller en ny IVF hos Dr D... Äter Fertile XX tills vidare. Ljusgläntan : FinafinaTWHAngla (30 år): Aten i juni, immunterapi vidIVF/FET #12, tidigare 7ET/4FET/1MF - tot 19+2 embryon.

    Pågående IVF/"ruvare":


    Snart Lycklig (nyss fyllda 46): 4 IVF och 1 FET samt 1 insemination i Sverige, 2 IVF i Danmark, 1 pågående IVF i Grekland m immunbehandling, ruvar på 3 3-dagars embryon. Totalt 15 "perfekta" embryon. Aldrig sett ett plus. Första besök i Aten i maj -12.
  • HollyGolightly

    Hörni, är Dr D definitivt på semester nu eller får ni fortfarande mailsvar från honom? Har skickat testresultat till honom nu och jag vet ju att han bara svarar om han vill ändra något men jag tänkte bara kolla om han ens läser mailen?

    Undrar lite över när jag behöver nästa IL nämligen. (Hjärte, har han gett dig något slags schema över IL?) 

  • HollyGolightly

    Hjärte: Du går hos barnmorskorna på Östermalm, visst? De borde ju vara vana vid Dr Ds ordinationer, det är ju flera från tråden som går där!
    Grattis till fint VUL-besked!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!