• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2012-07-17 09:41:55 följande:
    Haha, hos oss har vi en garderob som agerar apotek. Badrumskåpet är för litet.

    Vilken fantastisk människa A-M är förresten!
    Ja, visst är hon supergullig! Inte dåligt att få en att bli på bättre humör genom att sticka nålar i en! =)
  • HollyGolightly

    Ahhh, lättnaden! Pratade precis med en VC på Gotland som sa "Självklart ska vi hjälpa dig med detta!" 
    Nu hoppas jag bara att det funkar när jag väl kommer dragandes med droppåsen, men den dagen den sorgen. Tungan ute

    *andas ut* 

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-17 10:50:00 följande:
    Holly: Härligt att de är öppna för att hjälpa dig, så du slipper klippkort på flyget till Sthlm.
    Ja jösses, jag såg hela semesterkassan rinna iväg mellan fingrarna ... 

    Vårdcentraler kan vara bättre att ha att göra med än man tror, ni som fortfarande inte hittat hjälp att sätta dropp etc, testa vårdcentralerna där ni bor! Jag sa rakt ut att det var fertilitetsbehandling, det gick bra ändå. Jag tror många gärna vill hjälpa om de kan (och kanske lära sig något på kuppen), men det hänger ju på att hitta rätt person som är lite openminded förstås. 
  • HollyGolightly
    criss00 skrev 2012-07-17 10:23:22 följande:
    Tack för peppning! Glad Tänkte bara att de undrar varför jag vill behandla immunsystemet, dvs på vilka grunder och vad det ska leda till. Men när jag har fått resultatet av blodproverna tillsammans med remisserna så kanske det är ok. Hoppas på det iaf.
    Det jag framförallt är så skeptiskt emot är allt motstånd mot mig att bli gravid för att jag är "för gammal" för att få hjälp. Det har inte varit helt lätt bara att få hjälp de gånger jag varit gravid och fått mf. Läkare kan tyvärr vara ganska nedlåtande och så att säga "skyll dig själv att du är ute så sent".
    Men åh. Vilken fruktansvärt trist attityd. Ja, det vore ju en perfekt värld om alla hittade sin livspartner tidigt, kände sig redo för barn i lagom ålder och dessutom visade sig ha en kropp som genast var med på noterna. Det är ju inte direkt så att man går igenom barnlöshet och IVF-karuseller för att det är skoj ...

    Prova att säga att det faktiskt tog tid att hitta någon som kunde förstå problemet med tanke på att den hör forskningen inte finns i Sverige än. Bara det förklarar ju rätt mycket. 

    Stor kram till dig!
  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-17 13:38:58 följande:
    Holly: härligt att höra!! Bra jobbat  Glad Precis, man ska inte underskatta sina vårdcentraler eller allänläkare. Men jag har full förståelse för alla som frågat 10 läkare, man tröttnar snabbt och blir nedslagen. Misstänker att du lite yngre än oss också och då är det ju fritt fram att säga att det är för att man vill bli gravid!
    Jo, jag är 35, vilket ju fortfarande räknas som "ungt" i IVF-sammanhang. Men SÅ ungt är det ju faktiskt inte, och jag tycker ärligt talat att det är inhumant att sjukvården ska bestämma vid vilken ålder man måste ge upp hoppet om en livslång dröm. Så heja dig Zin, som hittade en läkare som ändå lyssnade! Och heja läkaren som såg till människan, inte födelseåret! 
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-17 14:50:35 följande:
    Nu har jag fått FBC och det enda som förändrats är typ Leukocyter som är uppe på 14 igen (var 12 förra veckan och 14 veckan innan det). Även MCH ligger lite högt på 34 och Neutrofila granulo på 10,9.

    Hoppas verkligen inte att nästa IL måste ske tidigare än om 10 dagar...
    Åh, det låter ju bra (tror jag)! Håller tummarna för att du får ha semester "i fred" nu. Glad

    Jag fick också mitt, i princip oförändrat från förra veckan (leukocyterna hade sjunkit från 11.1 till 11 till och med). Däremot hade mitt TSH stigit från 1,6 till 2,1 och det känns lite läskigt. Har frågat Dr D om jag ska höja levaxinet lite, vill gärna att det ligger under 2,0 som det ska. Puh, man har nästan FÖR bra koll på kroppen nu, tiondelar hit och dit. Tungan ute
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-17 15:10:31 följande:
    Oj, borde jag ha kollat TSH? Det brukar jag sällan göra. I våras låg jag på 1.0 i alla fall.

    Hur såg HCG ut? Mitt hade inte kommit än...
    Nej, jag gör det bara för att jag själv ville ha lite koll, mitt TSH hade höjts av sig själv tidigare i våras så då höjde jag dosen på Anette Sjöstens inrådan. Och eftersom den tydligen ofta kan höjas av graviditet ville jag dubbelkolla, och så var det ju också. (Det går på samma rör blod som HCG så jag passar på....=)

    Mitt HCG var 6900 så allt verkar stiga som det ska.
  • HollyGolightly

    Progesteron fick inte jag veta faktiskt, bad du om det specifikt? Jag är ju inget proffs på Hcg, men eftersom det står i texten att det är rätt meningslöst att mäta över 6000 eftersom alla beter sig olika där så är 20 000 säkert helt okej!

  • HollyGolightly

    Jag är också egenföretagare, vilket förstås underlättar enormt. Men när jag gjorde min första IVF för 1,5 år sen så var jag anställd och då berättade jag för min chef som var väldigt förstående och stöttande.

    Lycka till Curly, håller tummar och tår att du drar vinstlotten den här gången! 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!