• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 11:53:35 följande:
    400 euro kostar det.

    Dock har han ju semester i augusti, så då lär man ju inte få nån support även om man betalar för det... eller?
    Nä, det är sant. Men jag antar att han gör upp något slags behandlingsplan för en i så fall? I morgon tänkte jag maila honom resultatet av gravtestet, och om det är positivt tänkte jag fråga honom följande:

    Hur ofta kommer jag att behöva IL framöver? Hur länge ska jag fortsätta med Clexane, Pred och barnalbyl och i vilka doser? Hur ofta måste jag ta FBC?
    Jag ska också på semester snart, och är borta i fem veckor. Jag är iofs i Sverige, men gissar att jag måste flyga hem till Stockholm om jag ska kunna få IL åtminstone eftersom jag ser det som ganska osannolikt att jag lyckas övertyga ännu en VC om att ge mig det ... Så om han nu åker på semester i augusti (är han bota hela månaden?) så måste han ju ge instruktioner om hur man ska agera under tiden.
  • HollyGolightly
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 10:50:18 följande:
    Ääääntligen fick jag svar från Dr D, det känns nästan fånigt att få det dagen före gravtestet för jag hade ju ändå mailat honom i morgon om det. Men skönt med ett livstecken, även om jag nu måste rodda ihop ett IL och ett blodprov på kort varsel i semestertider igen ... Tungan ute
    Förresten, det kan ju vara intressant för fler att veta - han tyckte inte att jag behövde justera medicinerna trots att leukocyterna skjutit i höjden till 11.2 från 8 (maxnormalvärdet är 10). Så där kan vi ju bespara oss några stressade panikmail till honom om fler råkar ut för samma sak!

    (Vi rapporterar ju ändå FBC så han ser ju själv vad som händer, men jag blev ju lite skärrad och påpekade det själv i mailet i hopp om ett snabbt svar. Nästa gång skickar jag bara provsvaren utan kommentarer, så får han själv kommentera om något behöver ändras.)
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-12 14:36:35 följande:
    Hjärte - hur kunde du klistra in din graf?

    Nåv'äl ... hcg dag 13+2 är 84. Hcg dag 10+2 var 21. Enligt, www.babymed.com/tools/hcg-calculator en normal ökning och medel snittet dag 15 är 59.

    Så ja jag testar lågt ... har just mailat Dr D får se vad han säger. Kanske dags att fixa mer progesteron och pred?
    Hur lyckades du använda grafen? Eftersom lägsta värdet är 14 dagar efter ägglossning så lyckades jag inte använda den på rätt sätt, jag behöver ett värde till. Satte du första värdet på 14 dagar fast det egentligen är 12?
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-12 14:45:33 följande:
    Nä, precis! Men ja ett högre utgångsvärde hade ju lugnat mig mer men at tligga på snittmedel är väl ok det också.
    Plus, om du ligger på 86 och snitt är 59 dag 15 så testar du väl inte lågt utan över medel? Eller missar jag något? Grattis hur som helst!
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-12 14:57:59 följande:
    Precis, jag satte värden fel för själva grafen är ju så cool men om jag hade kunnat sätta dem rätt så hade min graf hamnat vid den röda istället för den gula.
    Haha, jag testade också så bara för att se vad som hände, men det ser ju lite skumt ut ... Får göra ett nytt försök i morgon, då har jag ett värde till!
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-12 15:01:20 följande:
    Nä, du missar inget du är klok
    Ah, men passa på att njuta då! SkrattandeHar du officiell testdag i morgon, eller var det på lördag?
  • HollyGolightly
    elab01 skrev 2012-07-12 16:59:51 följande:
    Twh: vad ledsen jag blir. Hoppas du nu iaf kommer närmre vad som är problemet så att det kan åtgärdas.

    Hjärtefröjd: grattis till fin ökning likaså Angla.

    En liten fråga... När ni pratar med dr d i telefon. Ringer ni till honom då el han till er. Jag har fått tid för telefonkonsultation och det står att han bara kan ringa landline nummer, fast tele antar jag?
    Vi hade ingen landlina så vi föreslog att vi skulle ringa upp honom från vår mobil istället (fixade bra pris på utlandssamtal från Telia innan). Det var inga problem, så det är en lösning om ni inte har någon fast lina.
  • HollyGolightly
    TWH skrev 2012-07-12 16:20:04 följande:
    Har precis varit hos dr, jag tog upp våra förslag på emailadresser för betalande patienter och han tyckte det var en god ide, han skulle tänka på det. Han har för övrigt märkt att mailskörden har minskat senaste dagarna vilket han uppskattade. Han sa också att svenskorna är han bästa patienter. Tyvärr så var mötet inget roligt för oss, hinnsäcken är fortfarande för liten o embryot normalstort. Vi kommer med all förmodan få ett missfall var hans konklusion. Han ville verkligen att läkarna ska titta på embryot i Sverige när det kommer ut för att se om det är en kromosomavvikelse i det eml inte. Om inte, så har vi immunproblem förmodligen MKT tidigt i grav. Han hävdar att de 14 1a dagarna är de viktigaste. Någon som vet en klinik i Sthlm där de gör kirurgisk abort o kollar kromosomerna? Vore mkt tacksam för hjälp.
    Åh, vad tråkigt att höra, hoppas att ett mirakel ändå kan ske! Jag håller tummarna för er och att ni om inte annat får veta vad ni kan göra till nästa försök om det inte går vägen.
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 17:05:49 följande:
    Nu har jag tänkt över dina ord och håller med om att 4000 kr inte är mycket pengar i sammanhanget, så vi har faktiskt ändrat oss och kommer att fortsätta att konsultera Dr D under graviditeten.

    Jag ignorerar helt enkelt hans otrevliga mejl och tänker på allt bra Dr D faktiskt bidrar med istället.
    Klokt tror jag! Man skulle ju gräma ihjäl sig om något hände som kunde förhindrats med hans hjälp. Jag tror en lite lugnare mailskörd kommer att göra stor skillnad också! Glad
  • HollyGolightly
    TWH skrev 2012-07-12 18:20:02 följande:
    Hej, tack för din omtanke men dr D ringde precis o berättade att hcg har sjunkit sedan i måndags och ordinerade mig att sluta med alla mediciner idag förutom pred som jag ska trappa ned under 6 dgr, så nu gäller det att hitta en läkare som kollar embryokromosomer I Sthlm - snälla är det ngn som vet detta så inboxa mig gärna.
    Är du patient på Karolinska? De verkar ju syssla med en del kromosomdiagnostik, så kanske kan man gå via dem? Beklagar verkligen att det inte gick vägen för er!
    http://www.karolinska.se/Karolinska-Universitetslaboratoriet/Sidor-om-PTA/Analysindex-alla-enheter/Genetik/Anvisning/?a=9928
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!