• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Curly: Härligt att höra att du är på gång igen, håller alla tummar jag har!
    Och då låter det ju som att det är pred som busar med min sovklocka. Är inte överdrivet trött trots lite sömn, men precis som du säger känns det vettigt att försöka sova i kapp nu i början så kroppen får det den behöver. Har väl dåsat till i en och annan solstol under semestern till exempel...

    Lully: Stackars lillen! Hoppas att du hittat knepet med mindre mjölkprodukter. Vet inte om jag hade kolik som liten, däremot var jag total mjölkallergiker de första åren, men det växte bort sen tack och lov...

  • HollyGolightly

    Hjärte: Nej, däremot säger Dr D att jag troligen ska köra med Clexane i stort sett hela graviditeten! Buuu, är SÅ less på att spruta nu. Och skulle verkligen behövs en svensk läkare som skriver ut - skulle du kunna inboxa mig vem du går till?

  • HollyGolightly

    Angla: Vilket fint inlägg! Jag har en kompis som precis just nu hämtar sin adoptivson och det verkar helt underbart!

    Curly och Cice: Håller alla tummar för er nu när det är dags igen, nu ÄR det er tur!

    Ljusgläntan: Vad trött man blir. När ska svenska sjukvården få lite självinsikt och inse att bara för att något inte utförs i Sverige så betyder inte det att det inte funkar? Men har du ringt alla VC i din närhet? Med lite tur kanske någon sån kan hjälpa dig?

  • HollyGolightly

    Tantform, jag vill bara beklaga alla ledsamheter du varit med om, så oerhört sorgligt! Jag hoppas Dr D kan hjälpa dig!

  • HollyGolightly

    AaFT: jag kan också lägga till att Dr D är väldigt noga med att ni ska förstå allt (både på telefon och på plats i Aten), så han upprepar mycket och tar det bit för bit och kollar hela tiden av att ni hänger med. Så ta kontakt, det är värt det!

    Mandelmumsa: Har ni fått missfall eller har embryona inte fäst? Vi har (innan det senaste lyckade försöket) gjort totalt sex IVF-försök (ET/FET) varav bara det första fäste men blev ett MA. Resten fäste inte alls trots att allt såg perfekt ut enligt Karolinska. Dr Ds utredning visade egentligen ingen jättestor immunproblematik men han var ändå övertygad om att behandlingen kunde ge resultat och det stämde. Jag tror fullt och fast att vi hade kastat våra fyra kvarvarande eskimåer (och vårt sista färskförsök) i sjön om vi bara fortsatt utan behandling. Så om du också har problem med att embryona inte fäster tror jag absolut att det kan vara idé att ta kontakt med Dr D!

  • HollyGolightly

    Hjärte: Jag tror inte det är nån fara om du tar det 7 eller 8 dagar efter IL. Effekten kan ju knappast försvinna på bara ett extra dygn, då hade vi ju behövt dropp hela tiden.

    Hörrni, det känns som att jag alltid trilskas med samma problematik, men jag skulle behöva hitta en läkare som kan skriva ut Fragmin TROTS att vi inte har missfallsproblematik. Dr D vill ju att jag kör Clexane hela graviditeten och det skulle spara mig både pengar och stress om jag kunde få ett svenskt recept (han ignorerar i vanlig ordning min förfrågan om ett recept). Men det verkar ju bara skrivas ut till missfallspatienter här? Eller är det någon som har tips på läkare i Sthlm som skulle kunna skriva ut även utan missfallsutredning? Inboxa mig gärna!

  • HollyGolightly

    Mandelmumsa: min grekiska utredning visade som sagt inga stora avvikelser, men tydligen var de små avvikelserna tillräckligt för att förhindra graviditet. Jag har också flera av de andra tecknen på ett överaktivt immunförsvar (allergier, blir sällan sjuk, lite krånglande leder etc), så jag anade att det kunde vara det som spökade när kag hittade den här tråden.
    Om jag förstått det hela rätt så är det inte ovanligt att man lyckas bli gravid en gång, men då triggar immunförsvaret så att kroppen tyvärr lär sig att stöta bort embryona nästa gång.

    Ang alla dina frågor om kostnader etc så hittar du i princip allt i den här tråden, så ta dig tid att läsa igenom den. Ang behandling så har de flesta av oss gjort en telefonkonsultation först och sen åkt till Aten för att ta blodprover som sen skickas till USA och sen har vi fått svaren och ordinationer hemma i Sverige. (Men möjlighet finns att även göra IVF på plats i Grekland.) Jag berättade inte på Karolinska att jag varit i Aten förrän nu när de ringde efter semestern för att kolla hur FET-försöket jag gjorde vid midsommar hade gått. Då passade jag på att berätta, och barnmorskan blev faktiskt rätt nyfiken...

  • HollyGolightly

    Och jo, det är inte särskilt lång väntetid alls, så läs tråden Mandelmumsa, skriv ihop din bakgrund på engelska i ett mail och skicka iväg så är du igång! Du behöver inte fatta beslut om att åka förrän efter telefonkonsultationen (100 euro, eller var det 150?) om du inte vill.

  • HollyGolightly

    Hjärte: Nu ligger jag ju en gravvecka efter dig (och har dessutom inte fått resultatet från min senaste FBC som togs igår), men mina värden stiger också hela tiden. Men eftersom Dr D MINSKADE min IL-dos nu senast och inte har ökat några andra mediciner så antar jag att det inte är något att oroa sig för?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!