• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärte: fast fram tills den här omgången hade de stigit varje gång utan att Dr D verkade oroa sig! Så jag menade inte att skrämma upp dig, tvärtom! Jag menade att jag tror han har järnkoll och att så länge han inte oroar sig så ska vi inte heller göra det.

  • HollyGolightly

    Nähä, jag som tyckte att mina värden förbättrats, men Dr D tycker mitt immunförsvar verkar ur balans och vill att jag tar ett till dropp så snart som möjligt. Blir inte klok på vad han bedömer efter egentligen?

  • HollyGolightly

    Hjärte: Nej, inget annat förutom att han höjde IL till 150 ml. Han svarade inte heller på hur länge jag ska äta Pred och barnalbyl, har du fått svar på det?
    Det var i alla fall inte mer akut med IL än att jag kunde vänta till mitten/slutet på nästa vecka, även om jag tror jag ska kolla om jag kan få det på måndag för säkerhets skull.

    Kom precis hem från andra VUL, två 3,5-centimeterssprattlisar som lever och växer som de ska!

  • HollyGolightly

    Jag betalade också 400 euro för stöd under graviditeten, och även om han inte svarar på frågor han inte själv tycker är viktiga så känns det ändå tryggt att ha någon som beordrar IL när det är dags etc. Jag antar att man i princip skulle kunna göra IL var fjärde vecka eller något sånt resten av graviditeten och hålla tummarna, men med tanke på dagens förvirring när jag trodde värdena förbättrats och Dr D tycker tvärtom så känns 4000 kr som en rätt liten kostnad för att förhoppningsvis lyckas behålla kottarna.

    Och tack för alla grattis, jag var inte särskilt nervös den här gången - tills jag läste Dr Ds mail i väntrummet och fick för mig att immunförsvaret ställt till med något så det var skönt att se pickande hjärtan och att åtminstone en av dem vinkade åt oss.

  • HollyGolightly

    Hjärte: ska inte på inskrivning förrän nästa vecka, är fortfarande på Gotland. Men jag har också tänkt den tanken, så jag ska definitivt fråga om jag kan få hjälp med recept via deras läkare!
    Undrar om jag också ska äta prednisolon hela graviditeten då? Och hur länge man ska knapra barnalbyl? Det är ju iaf receptfritt, man får vara glad för det lilla...

  • HollyGolightly

    Criss00: Tack, det värmer! Ja absolut, det känns fantastiskt förstås! Samtidigt är det så långt kvar och så mycket som kan gå fel än att jag knappt vågar tro att det är på riktigt, så jag tar en dag i taget, ett UL i taget och bara hoppas att båda vill stanna åtminstone till efter nyår (BF mitten på mars).

  • HollyGolightly

    Puh, fick en IL-tid redan på måndag, skönt! Känna galet med tre dropp så tätt (inom loppet av fem veckor) men det är väl bara att gilla läget och hoppas att det blir glesare mellan dem sen...

    Hjärte: Skönt att höra att kortisonet räknas som låg dos! Har fortfarande inte fått svar på om jag ska äta hela graviditeten men det tar jag nästan för givet.

  • HollyGolightly

    Stumpan81: klart man kan göra så, tror inte det skadar alls och kanske räcker det för att graviditeten ska lyckas. Personligen tycker jag att det är värt 400 euro för att få veta vilka mängder IL jag ska ta (har varierar från 120 till 180 ml hittills), hur ofta (2-6 veckors mellanrum hittills), samt att någon håller ett vakande öga på mina värden och kan justera doserna av Pred, Clexane osv om det skulle behövas. Efter 4,5 års kämpande så kör jag gärna både hängslen och svångrem. Men det är ju upp till var och en!

  • HollyGolightly

    Vilaa: Själva IL-droppet är inget konstigt, det är en svensk uppfinning och ges till bl.a. cancer- och anorexipatienter. Däremot finns det knappt någon fertilitetsläkare alls i Sverige som intresserat sig för immunproblematik öht (förutom några påbörjade studier i Falun? Rätta mig om jag har fel!) och därför finns det heller ingen som ordinerar IL i fertilitetssyfte.

  • HollyGolightly

    Vilaa: Suck är bara förnamnet. Det verkar dock finnas en allmän skepsis mot utländsk sjukvård, forskning och rekommendationer överlag i Sverige, tråkigt nog. Jag har stött på flera som varit nyfikna och vill höra mer, men det har alltid varit sköterskor, inte läkare tyvärr.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!