• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH: det är ju låååångt kvar än för mig (och jag mår toppen nu), men jag ska definitivt försöka få råd innan förlossningen så att riskerna minskar. Reumatikerläkare låter klokt!

  • HollyGolightly

    Hittade detta (får se om det blir kaos när jag försöker klistra in via mobilen):

    Nedtrappningsschema
    Följande nedtrappningsschema rekommenderas vid minskning av prednisolondosen. Modifiering får naturligtvis göras efter det individuella fallet och kliniska förloppet.

    Vid >40mg prednisolon kan dosen sänkas till denna nivå (40 mg) när SR normaliserats och patienten blivit symtomfri (vanligen inom en vecka).
    Vid >20 mg prednisolon minskas dagsdosen med 5 mg var eller varannan vecka.
    Vid >10 mg prednisolon minskas dagsdosen med 2,5 mg varje månad.
    Vid

  • HollyGolightly

    Sex månader för mina 15 mg då. Pfft. Hoppas jag får trappa ner till 10 mg för Dr D under graviditetens gång ...
    Galet lång nedtrappning, samtidigt vill man ju inte riskera jobbiga bieffekter? Ska nog hur som helst rådfråga läkare när det börjar närma sig.

  • HollyGolightly

    Enligt FASS: Amning
    Prednisolon Pfizer går över i modermjölk, men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Prednisolon Pfizer.

    Men även där känns det ju som att det vore skönt att rådgöra med läkare i förväg. Puh, mkt att tänka på...

  • HollyGolightly

    Zin: Haha! Nä, det kan jag hålla med om, det känns inte riktigt förtroendeingivande. Sen tänker jag att barnen väl får i sig kortison i magen också och alltså också kan behöva trappa ner, vilket kanske innebär att en låg dos kortison i mjölken inte är så dumt? Fast nu gissar jag bara. På "troligen"-temat, hehe.

  • HollyGolightly

    Stumpan: Fast jag tror det är betydligt viktigare när man ätit länge - vid BF kommer jag att ha ätit i nästan tio månader. Äter du bara i några veckor så hinner nog kroppen inte anpassa sig så mycket att kortisolbrist uppstår så då är det nog ingen fara (tror jag?). Jag har aldrig ätit 25 mg per dag utan åt 10 i början, höjde till 20 och minskade till 15. Så det beror nog på ens problematik.

  • HollyGolightly

    Snart lycklig, åh vad du kämpar! Men fantastiskt att Dr D kämpar med dig - hur många andra läkare hade gjort ultraljud kl 22.30? Jag håller tummarna för att det är nu det händer!!

  • HollyGolightly

    Poussin: Intressant! Det vore ju helt klart fantastiskt om man hade kunnat trappa ner prednisolonet under själva graviditeten så att man var av med det redan vid förlossningen. Dr D har aldrig bekräftat att jag ska äta hela tiden utan bara att det var ok att jag sänkte dosen nu men att jag måste vara beredd på att höja igen senare om det blir nödvändigt (vilket iofs antagligen betyder att jag ska äta graviditeten ut). Ska ta nytt FBC om två veckor, hoppas att det ser lika bra ut då. Kanske ska tjata ner dosen till 10 mg om dagen i så fall..

    Vad äter du för dos Poussin, och vilken vecka är du i nu?

  • HollyGolightly

    Hjärte: Gjorde/ska du göra det på eget bevåg eller i samråd med Dr D? Dvs vet han att du har minskat och ska minska mer? På min immune followup står ju alla doser, därav frågan. är YTTERST sugen på att trappa ner mer jag också...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!