• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärte: Ja, jag hade bestämt mig för att allt över 1:500 var toppenbra (eftersom missfallsrisken vid FVP är 1:100 ca), så jag hade varit nöjd med långt sämre siffror jag också. Nu känns det som att jag drog två vinstlotter på raken, och jag som aldrig vinner i spel.

  • HollyGolightly

    Ninninn: Vecka 13! Och jag tar 100mg barnalbyl, 20 mg prednisolon och en Clexane/fragmin per dag. Plus IL ibland då.

    Hjärte: Men vad märkligt att du börjar reagera på det nu plötsligt! Och jobbigt! Kan du ha utvecklat något slags överkänslighet tro? Jag har bara känt ett slags tryck i armen en enda gång, den första, när jag fick hela 250 ml-påsen (eftersom jag var osäker på hur mycket jag skulle ha). Det kändes nästan som träningsvärk. Men nu när ja bara får 150-180 ml så känns det inte alls tack och lov.

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-09-06 12:21:07 följande:
    Holly: Jag funderar på reaktionen beror på att jag fått droppet mycket snabbare de senaste gångerna.

    Förresten, har Dr D ordinerar 20 mg pred? Jag tar bara 10 mg, tog mer på eget bevåg tidigare.
    Jag tar 10 mg morgon och 10 mg kväll nu, det har jag gjort rätt länge. Däremot har jag inte fått veta om jag ska fortsätta hela graviditeten med Pred än, jag skickade testresultat till Dr D i fredags och passade på att fråga då och har fortfarande inte fått någon kommentar på det.
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-09-06 12:25:29 följande:
    Alltså, de senaste veckorna har två olika läkare frågat om jag vill bli deltidssjukskriven för att kunna ta det lite lugnare. Hur konstigt som helst, eftersom jag mår bra och precis som vanligt...

    Jag kan inte tänka mig att FK skulle godkänna en sån sjukskrivning direkt.
    Oj, redan? Jag har iofs inte varit hos någon annan läkare än BM än, men jag skulle inte heller känna något behov av sjukskrivning än på rätt länge tror jag, mår ju toppen! Men det är ju bra att du verkar slippa kriga för det om behovet skulle uppstå längre fram.Glad
  • HollyGolightly
    Poussin skrev 2012-09-06 12:54:48 följande:
    Holly - Vilket toppenresultat, härligt!

    Hjärte - Usch vad jobbigt att armen svullnade idag med. Har du nämnt det för Dr D? Hur snabbt får du droppet och vilken dos?
    Vad märkligt att läkarna frågar om du vill sjukskrivas. Är allt ok, t ex blodtryck?

    Jag mailade Dr D runt v 12 och frågade om jag kunde minska pred dosen till 10. Han sa ok men att jag måste vara beredd på att höja dosen igen. Har dock inte behövt höja och nu är jag i v 30. Mina FBC ser riktigt bra ut numera, allt utom hb och de värden som påverkas av hb ligger inom ref. värdena, skönt!

    Ja det är klart att alla här i tråden ska bli gravida, önskar er alla en liten karatekid som väcker er om nätterna med sina kickar.
    Tack! 

    Hmm, jag kanske också borde maila och fråga om jag kan sänka dosen då? Det är ju inte värre än att trappa upp igen om det skulle behövas? Ju mindre doser av allt desto bättre skulle det ju kännas! 
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-09-06 13:03:54 följande:
    Allt ser bara bra ut, så jag vet inte riktigt varför de frågar om sjukskrivning. 

    Jag har fått 150 ml IL under lite mer än en timme, vilket inte känns onormalt snabbt egentligen.

     
    Den farten har jag ungefär också, sköterskan brukar gasa på farten lite efter en timme och oftast får jag 150-180 ml på 1.20-1.30. Men å andra sidan kan det säkert vara olika från person till person, du kanske ska testa att låta det ta typ 1.45 nästa gång bara för att se om det gör skillnad?
  • HollyGolightly
    stumpan81 skrev 2012-09-06 14:47:30 följande:
    Jag tror att det är 100 ml jag får, och det brukar ta 2,5 timmmar. Har aldrig fått besvär, mer än att jag blir uttråkad under tiden! Tror ni att mängden är noga, det verkar som att jag får mindre än de flesta här. Dr G ordinerade ingen särskild mängd, bara att jag skulle ta IL dag 10, och sedan var 3-4 vecka vid graviditet. 
    Ingen aning om hur noga det är med mängden, jag har tagit 180 ml nästan varje gång utom en gång då han sänkte till 150 ml. Men det blir ju aldrig exakt, senaste skulle jag ha 180 ml och sköterskan var borta lite längre än det var tänkt så jag fick nog 200 innan det var klart. Glad

    Tips, ta med en bärbar dator om du har, jag brukar sitta och surfa bort tiden! Å andra sidan sitter jag inte lika länge som du, jag tror du sitter så länge som man "ska" sitta (sköterskan räknade ut tiden första gången) men det funkar fint för mig att göra det lite snabbare än så.
  • HollyGolightly

    Curly: Åh, vad underbart!!!

    Nu fick jag svar från Dr D, jag får minska pred till 10mg morgon och 5 mg kväll till att börja med och så ska jag ta nytt FBC om tre veckor (men inget IL innan dess), så värdena verkar ha förbättrats! Kom på att jag ska fråga om barnalbylen också!

  • HollyGolightly

    Hjärte: Senast tog jag också tre dagar efter, när han tyckte att mina värden hade försämrats och ville att jag skulle få IL så snart som möjligt. Så det verkar bero på vad han vill åstadkomma med IL:et.

  • HollyGolightly

    Toppenbra Poussin! Med länk sen till hemsidan (som jag år supernyfiken på) så täcks väl det mesta in. Det enda jag skulle lägga till i starten är boktipset Is your body babyfriendly, vad tror du om det?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!