• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tjorven: Tack för tipset, ska kolla med henne! Och tack för varningen!

  • HollyGolightly

    Min man var tveksam till hela Greklandsgrejen, framför allt för att han var rädd att jag om vi inte lyckades i desperation skulle googla vidare och hitta andra experimentella metoder utomlands. Jag tror han såg en lång rad dyra och fruktlösa resor och bara mer sorg framför sig. Nu är han så klart jätteglad att vi åkte. Jag tänker att det egentligen inte spelar så stor roll vad Dr D kommit fram till eftersom vi i Sverige hade fastnat på "oförklarligt barnlös" och "allt ser perfekt ut". Hade han sagt att immunförsvaret inte var problemet utan äggkvaliteten så hade jag i alla fall fått någonting att "jobba med". På hemmaplan höll frustrationen på att ta knäcken på mig, det hjälper ju inte att alla läkare säger att allt ser perfekt ut när det ändå inte funkar. Så vilka svar som helst hade varit välkomna, känns det som.

  • HollyGolightly

    Påskliljan: Intressant! Jag har fått ut många ägg båda gångerna (10-14 st). Första gången fick vi bara ett tillbaka och ett till frysen trots 10 eller 12 fina ägg, andra gången ett tillbaka och hela sju till frysen. Därimellan gick jag tio gånger på akupunktur, förstås i hopp om att bli gravid vilket jag inte blev. Däremot tänker jag att det kanske inte var helt bortkastade pengar eftersom utfallet blev så mycket bättre. Ingen som helst aning om huruvida akupunktur kan förbättra äggkvaliteten eller ej, men det skadade ju iaf inte. Eller så var det ren slump förstås, så himla mycket kring babymakingprocessen verkar ju vara ett lotteri... Jag köpte på mig Fertile X också på Dr Ds inrådan, men eftersom vi inte fick göra färskförsök innan vi använt upp de sju eskimåerna så hann jag aldrig börja äta det.

  • HollyGolightly

    Påskliljan: Ja, jag är gravid med tvillingar nu, två eskimåer som vi satte in i slutet på juni. Det var vårt andra FET efter Aten, så det första försöket funkade inte (men det gjorde vi så snart efter resan att jag knappt hann börja behandling). Den här gången kör jag IL, Clexane/Fragmin, prednisolon och barnalbyl. Jag håller med om att det skulle vara oerhört svårt att börja behandla när man "känner" sig gravid, när jag fick MA så hade jag inte ett enda gravsymptom. Den här gången däremot har jag i princip alla som finns...

  • HollyGolightly

    Singhatjejen: Jag fick inte dropp på plats, men jag tror jag är den enda som inte fått det. Jag tror du kan få det tajt med tid, särskilt med tanke på att du nog får en lista med mediciner du ska köpa på apoteken och vi fick springa runt till flera apotek för att få ihop tillräcklig mängd då inte alla hade allt hemma. Sen gör du dessutom klokt i att köpa MER än han anger eftersom det är receptfritt och billigt. För vår del skulle vi dessutom få med oss fyra IL-påsar hem och de fick vi vänta till nästa dag på eftersom han behövde lite tid för att få ihop dem. Så för säkerhets skull hade jag nog valt att flyga hem på tisdagen istället.

  • HollyGolightly

    Criss: Kan du kanske få ta blodprov och mäta hcg? Dr D bad mig mäta först på fredagen och sen på måndagen och gravtestet skulle jag inte ta förrän på fredagen därefter (enligt Karolinska) om jag minns rätt. Och hcg steg rejält mellan första och andra mätningen, så i princip visste jag att jag var gravid fyra dagar innan gravtestet.

  • HollyGolightly

    Ang Aten, vi valde också att bo centralt och ta taxi till kliniken. Det kändes trevligare att kunna strosa runt bland restauranger och butiker resten av tiden, och dessutom fanns det MASSOR av apotek nära Syntagmatorget vilket var bra ur bunkringssynpunkt.
    Ni som åker nu, köp med er så mycket Pred och Clexane ni har råd med, jag lovar att ni kan sälja det vidare till andra här om ni mot förmodan får över. Dr D bad mig köpa 10 sprutor Clexane och jag ska ta en om dagen hela graviditeten så gissa om jag önskar att jag bunkrat?
    Både prednisolon (heter prezolon i Grekland) och Fragmin (där: Clexane) kräver ju recept i Sverige och Dr D är bra på mycket men inte på att förse oss med recept som funkar.

  • HollyGolightly

    Åh, har tyvärr inte järnkoll för jag har ingen kalender med mig på semestern, men jag skulle tippa att det första var kring 8 dagar efter och det andra alltså 11 dagar (eller något liknande). Det första var lågt, 4 tror jag, så då gav jag nästan upp, men det andra skenade iväg rejält. Tror jag har skrivit om det här i tråden så om du kikar bland inläggen i början av juli kanske jag faktiskt angav vilka dagar jag testade på!

  • HollyGolightly

    Hjärte: Nu har jag fått min senaste FBC och i princip alla värden hade sjunkit trots mindre mängd IL. Leukocyterna från 18,6 till 15,9, neutrofila från 16 till 13,7 osv. Flera är ju fortfarande högt över referensvärdena, men jag tänker nog sluta oroa mig och lita på att Dr D skulle justera nåt om det vara fara på taket.
    Däremot så var trombocyterna på 134 och de ligger vanligtvis på 260-300, men labbet hade skickat med en anteckning om att värdet kunde vara högre än angivet pga "trombocytaggregat i provet". Ingen aning om vad det innebär, men jag antar att siffran är fel då...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!