• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • Koppkaka

    Jag ska baka havreflarn med apelsinskal och vaniljstång.. Min födelsedag ligger runt knuten och man lär ju bunkra upp lite

  • Bubba80

    Är på väg att köpa en Kitchen Aid. Ni som har en... Är ni nöjda?


    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Koppkaka

    En Kitchen Aid är lite av en våt köksdröm för min del. Tyvärr är dom så sabla dyra

  • Ylwis

    har precis gjort klart falska potatibakelser om nu ligger i frysen tills all släkt kommer på söndag då vi ska fira min sambo så på lördag blir det smörgåstårtor och vanliga tårtor.


    Mamma till Alvyn 051015, liten i magen BF16/9 2010
  • Bubba80
    Koppkaka skrev 2010-08-05 13:09:38 följande:
    En Kitchen Aid är lite av en våt köksdröm för min del. Tyvärr är dom så sabla dyra
    Jo visst e dom svindyra Men har chansen nu när jag fyller jämt

    Men är dom nåt att ha eller är dom bara snygga? Tungan ute
    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Belavon
    Bubba80 skrev 2010-08-05 13:09:00 följande:
    Är på väg att köpa en Kitchen Aid. Ni som har en... Är ni nöjda?
    Jättenöjd. Jag sparade ett år och köpte den tillslut och den var klart värt alla pengar! Passa på när någon butik har kampanj då kan du få med tillbehör som är värd ca 2000:-
  • Csve

    Min ugn har alltid varit knasig, luckan stängs inte helt o man får ha lite högre gradantal än vad som behövs.. Men idag har den  fukkat totalt..
    Fina maränger, men bara färdiga utvändigt, en omelett som bara stannade i ena hörnet o jitterbugg som blev skiiiiitfula.. *suck*


    ?♥ För evigt ♥?
  • Koppkaka
    Bubba80 skrev 2010-08-05 13:14:43 följande:
    Jo visst e dom svindyra Men har chansen nu när jag fyller jämt

    Men är dom nåt att ha eller är dom bara snygga? Tungan ute
    Aah du tänker så

    Min dröm är en rosa... Ah..
  • Linny

    Har  bakat 50 minimuffins idag. Citron- och hallon. Ska frysa in och ha till sonens kalas. Kommer nämligen ha fem olika sorters cupcakes då och med olika topping.

    Nu till frågan. Testade en ikväll med topping gjord på färdigköpt marshmallowfluff ihoprört med lite lemoncurd. Höll inte riktigt formen (för att spritsa snyggt) tyckte jag och blir något bittert. Tips på något annat?

    För att det inte ska bli för mycket av samma på kalaset kan jag tala om vad jag har för topping på de andra;
    Mörk choklad/hallon täckt med halloncremecheese frosting, rosa/gula blommor
    - Björnbär täckt med björnbärs och vit chokladcremecheese frosting, sprayad med blå färg och röda blommor
    - Minikladdkakor toppade med polkagrisfluff  och små polkagrisbitar för dekoration
     

    Vad tror ni?
    Kommer nog ha en tårta med ljusa bottnar (brukar göra lite luftigare med potatismjöl i), jordgubbsmousse, limemousse, vit chokladcreme som foder och täcka med sp.

     

  • Virriga Vera

    Favoritcrackers som är hur lätta som helst att baka.


    Crackers


    1,8 dl vatten 3,5 dl dinkel fullkornsmjöl 2,4 dl vetemjöl 2 tsk socker 1 tsk torrjäst 1 tsk salt 2 tsk krossade linfrö eller hela linfrö 2 tsk sesamfrö

    Topping


    1,2 dl solrosfrö och/eller pumpafrö 0,6 dl sesamfrö 0,6 dl linfrö

    Directions


    1) Blanda ihop allt utom fröna till en slät och fin deg. Känns degen för torr ta i några matskedar vatten tills den känns bra.


    2) Knåda I fröna.


    3) Låt degen jäsa övertäckt i 60 to 90 minuter.


    4) Dela i 2 bitar och kavla ut till en rektangel några mm tjock.


    5) Strö over fröblandningen och tryck i degen genom att kavla över degen. Vänd över degen på ett bakpapper och strö över frön.


    6) Picka med degen med gaffel eller kör över med en kruskavel. Låt jäsa ca 30 minuter


    7) Dela degen I lagom stora bitar med en pizzaslicer eller en vass kniv.  


    8) Baka i 175 grader I 20 minuter, stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.


     

Svar på tråden För oss som bakar