Inlägg från: Virriga Vera |Visa alla inlägg
  • Virriga Vera

    För oss som bakar

    Favoritcrackers som är hur lätta som helst att baka.


    Crackers


    1,8 dl vatten 3,5 dl dinkel fullkornsmjöl 2,4 dl vetemjöl 2 tsk socker 1 tsk torrjäst 1 tsk salt 2 tsk krossade linfrö eller hela linfrö 2 tsk sesamfrö

    Topping


    1,2 dl solrosfrö och/eller pumpafrö 0,6 dl sesamfrö 0,6 dl linfrö

    Directions


    1) Blanda ihop allt utom fröna till en slät och fin deg. Känns degen för torr ta i några matskedar vatten tills den känns bra.


    2) Knåda I fröna.


    3) Låt degen jäsa övertäckt i 60 to 90 minuter.


    4) Dela i 2 bitar och kavla ut till en rektangel några mm tjock.


    5) Strö over fröblandningen och tryck i degen genom att kavla över degen. Vänd över degen på ett bakpapper och strö över frön.


    6) Picka med degen med gaffel eller kör över med en kruskavel. Låt jäsa ca 30 minuter


    7) Dela degen I lagom stora bitar med en pizzaslicer eller en vass kniv.  


    8) Baka i 175 grader I 20 minuter, stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.


     

  • Virriga Vera

    Någon som har koll på hur mycket torrjäst 1/3 dels och 1/4 dels paket färsk jäst är. Hade tänkt sätta en deg för kalljästa bullar ikväll och har 2 olika recept att välja på men ingen färsk jäst hemma.

Svar på tråden För oss som bakar