• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • höstäpple
    annki72 skrev 2010-07-29 14:58:23 följande:
    Hur ska man veta det? Ugnen är helt ny =)

    Gräddar ojämt tycker jag den inte gör....
    Då borde det ju inte va fel på den!
  • höstäpple
    annki72 skrev 2010-07-29 14:20:49 följande:
    har även ett recept som inte riktigt vet vad jag ska göra med

    Cocos kaka

    3 ägg
    1 dl socker
    2 hg cocos

    Vispa ägg och socker poröst, blansa i cocos, grädda i 175-200 grader.

    Sen står det inget mer.....ska man ha den i sockerkaks form eller vad???
    Det låter som kokostoppar, såna man klickar ut! Fast lite smör i brukar det nog va?
  • annki72
    Csve skrev 2010-07-29 15:04:05 följande:
    Vilken underbar tråd!
    Jag skulle nog påstå att jag är lite besatt i att baka, samlar recept så de trillar ur de proppfulla skåpen.
    Lyckas aldrig följa ett recept, är alltid där o ändrar o har mig..
    så du har hittat hit =)
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • annki72
    höstäpple skrev 2010-07-29 15:06:17 följande:
    Det låter som kokostoppar, såna man klickar ut! Fast lite smör i brukar det nog va?
    tyckte jag med först men sen insåg jag att dessa går inte att klicka ut.......
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • annki72
    annki72 skrev 2010-07-29 14:20:49 följande:
    har även ett recept som inte riktigt vet vad jag ska göra med

    Cocos kaka

    3 ägg
    1 dl socker
    2 hg cocos

    Vispa ägg och socker poröst, blansa i cocos, grädda i 175-200 grader.

    Sen står det inget mer.....ska man ha den i sockerkaks form eller vad???
    Nu har jag bakat min cocos kaka
    Jag hälde smeten i en sockerkaks form, eller ni vet en sån som är helt rund med platt botten, grädda den i mitten i 175 grader i ca 30 min tills den fått fin gyllenbrun färg.
    Har inte smakat än men den ser jätte fin ut, antar att den smakar som cocos toppar
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • annki72


    Cocos kaka
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • Csve
    annki72 skrev 2010-07-29 15:15:45 följande:
    så du har hittat hit =)
    JA! Skrattande

    Vad fin kokoskakan blev!..
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    annki72 skrev 2010-07-29 14:35:13 följande:
    nä nu skiter jag i muffins det går inte!!!

    Jag gör exakt efter recept men de blir inge bra ändå

    Första plåten ser fin ut trots att den sjönk lite i mitten, men det lossnar inte från pappret 
    Andra plåten jästa ut så de ser inte kloka ut...........

    Nä får helt enkelt hitta nån annan kaka som passar mej att baka
    Jobbigt med såna muffins.. kan dock bero på massa saker förutom ugnen som i ditt fall e ny!
    *för mycket bakpulver
    *ugnen var inte tillräckligt varm när de sattes in

    Kan oxå bero på att alla ingredienser hade olika temperaturer, o att smeten fått sjunka ner i formen innan de kommit in i ugnen.
    ?♥ För evigt ♥?
  • annki72
    Csve skrev 2010-07-29 16:28:11 följande:
    Jobbigt med såna muffins.. kan dock bero på massa saker förutom ugnen som i ditt fall e ny!
    *för mycket bakpulver
    *ugnen var inte tillräckligt varm när de sattes in

    Kan oxå bero på att alla ingredienser hade olika temperaturer, o att smeten fått sjunka ner i formen innan de kommit in i ugnen.
    lampan var slock på ugnen så den måste varit varm
    Bakpulver, visst kan ha haft lite för rågade teskedar....

    Svårt å säga om de sjönk ner innan, då smeten var ganska tjock, de jäste kanon fint tills precis innan slutet så att säga, ska testa i morgon igen och se om det går bättre

    Cocos kakan var ganska ok bara man gillar cocos
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • sevgilim

    Hej!
    I många brödrecept står det att man ska knåda degen 10-15 minuter! Gör ni det? Och blir därför brödet mycket godare då?
    Jag gör aldrig det...


     

Svar på tråden För oss som bakar