• Csve

    För oss som bakar

    Vilken underbar tråd!
    Jag skulle nog påstå att jag är lite besatt i att baka, samlar recept så de trillar ur de proppfulla skåpen.
    Lyckas aldrig följa ett recept, är alltid där o ändrar o har mig..


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    annki72 skrev 2010-07-29 15:15:45 följande:
    så du har hittat hit =)
    JA! Skrattande

    Vad fin kokoskakan blev!..
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    annki72 skrev 2010-07-29 14:35:13 följande:
    nä nu skiter jag i muffins det går inte!!!

    Jag gör exakt efter recept men de blir inge bra ändå

    Första plåten ser fin ut trots att den sjönk lite i mitten, men det lossnar inte från pappret 
    Andra plåten jästa ut så de ser inte kloka ut...........

    Nä får helt enkelt hitta nån annan kaka som passar mej att baka
    Jobbigt med såna muffins.. kan dock bero på massa saker förutom ugnen som i ditt fall e ny!
    *för mycket bakpulver
    *ugnen var inte tillräckligt varm när de sattes in

    Kan oxå bero på att alla ingredienser hade olika temperaturer, o att smeten fått sjunka ner i formen innan de kommit in i ugnen.
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    sevgilim skrev 2010-07-31 22:45:23 följande:

    Hej!
    I många brödrecept står det att man ska knåda degen 10-15 minuter! Gör ni det? Och blir därför brödet mycket godare då?
    Jag gör aldrig det...


     


    Knådar man ordentligt blir brödet högt och snyggt, godare och håller ihop bättre.
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Min ugn har alltid varit knasig, luckan stängs inte helt o man får ha lite högre gradantal än vad som behövs.. Men idag har den  fukkat totalt..
    Fina maränger, men bara färdiga utvändigt, en omelett som bara stannade i ena hörnet o jitterbugg som blev skiiiiitfula.. *suck*


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    Nikaz skrev 2010-08-16 19:47:25 följande:
    Hitta receptet på mjölkchokladfrostningen och har två frågor.

    Vad är färskost?
    Och hur mycket är 50g florsocker om man inte har en våg?

    Tack
    Phiadelphiaost!
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Glömt att skriva naturligtvis.. men förra veckan blev det chokladbröd, syltkakor, sockerbullar, jordnötsbrownies, dinkelfrallor med morötter, jitterbugg, maränger samt 2 olika bröd ja hittade på.
    Oxå gjort chokladsockerkaka samt en blåbärskaka.

    Inga bilder tyvärr.. =(


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    Shaun the sheep skrev 2010-08-17 14:40:09 följande:
    Holy moly, du har legat i! =) Det lät otroligt gott! Har du något recept på jordnötsbrownies, och vad sjutton är chokladbröd? Låter farligt!
    Googla chokladbröd så känner du nog igen dom!
    Skärs i snittar, penslas och på med pärlsocker.

    Så här gör ja mina jordnötsbrownies:

    150 gr ljus choklad
    125 gr smör
    3 dl strösocker
    2 ägg
    2 msk kakao
    1½ dl vetemjöl
    100 gr mörk choklad
    en näve jordnötter

    Smält den ljusa chokladen. Rör rumsvarmt smör  o socker poröst.
    Vispa upp äggen och blanda ner i smörblandingen, tillsätt sen den smälta chokladen.
    Blanda mjöl o kakao o sikta ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt o blanda ner den o
    jordnötterna i smeten.
    Använd en form som är ca 24x24, lägg i ett bakplåtspapper o i med smeten.
    Gräddas mitt i ugnen ca 30-35 min.

    Såå goda!
    Ska nu blanda ihop ännu en sån smet fast skippar jordnötterna denna ggn då de tyvärr e slut!
    Ska ha i lite kokos ist!
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    Csve skrev 2010-08-17 15:11:33 följande:
    Googla chokladbröd så känner du nog igen dom!
    Skärs i snittar, penslas och på med pärlsocker.

    Så här gör ja mina jordnötsbrownies:

    150 gr ljus choklad
    125 gr smör
    3 dl strösocker
    2 ägg
    2 msk kakao
    1½ dl vetemjöl
    100 gr mörk choklad
    en näve jordnötter

    Smält den ljusa chokladen. Rör rumsvarmt smör  o socker poröst.
    Vispa upp äggen och blanda ner i smörblandingen, tillsätt sen den smälta chokladen.
    Blanda mjöl o kakao o sikta ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt o blanda ner den o
    jordnötterna i smeten.
    Använd en form som är ca 24x24, lägg i ett bakplåtspapper o i med smeten.
    Gräddas mitt i ugnen ca 30-35 min.

    Såå goda!
    Ska nu blanda ihop ännu en sån smet fast skippar jordnötterna denna ggn då de tyvärr e slut!
    Ska ha i lite kokos ist!
    aa just de ja.. ca 175 grader
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Igårkväll fick jag ett ryck och bakade lussekatter!
    Dom blev (som vanligt Flört ) jättegoda!
    Men nästa ggn gör jag som ja gjort innan, har i lite riven mandelmassa i!


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    Shaun the sheep skrev 2010-11-17 09:44:54 följande:
    Åh, vad gott! Själv ska jag baka saffranskrans i helgen, också med mandelmassa såklart. GUD vad gott det är! Äter också lussekatter just nu faktiskt, men jag har fuskat och köpt färdiga Skäms
    Har aldrig gjort saffranskrans faktiskt!
    Köpta lussekatter e oftast torra tycker jag., =(
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Jag står återigen för desserten/efterrätten på julafton men iår har ja ingen fantasi alls..
    Förra året gjorde jag en hög mäktig chokladtårta, fruktansvärt god!

    Men iår då? Help...!


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve
    Mrsme skrev 2010-12-20 20:44:13 följande:
    Budapestrulle, det ska vi ha i år.
    Den är väldigt enkel att göra och så god, hojta till om du vill ha recept =) 
    höstäpple skrev 2010-12-21 01:39:02 följande:
    Jag gjorde pannakotta med äpple/kanelkompott på topp
    till våran lilla julafton i lördags. Gott och enkelt att förbereda!
    ÅHHH!!!
    Vill jättegärna ha recepten från er båda!!
    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Halloj.. Dessa kakmonstermuffns.


    Hur blev dom om man gjorde dom dagen innan de ska ätas? Ska ha kalas imorrn kl 15, o funderade på om man skulle göra dom ikväll istället. Dom blir inte hårda/torra som vanliga muffins?  Ska ja vänta med glasyren o kokosen?

    Här har det bakats bullar idag, igår blev det havrekakor doppade i choklad samt negerbollar/chokladbollar.
    kondsenserad mjölk står på kok, blir banoffie pie ikväll.
    (Yngsta ottern fyller 3 imorrn)


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Gjorde biskvier igår med chokladsmörkräm istället för den vanliga. Blev kanongott!


    ?♥ För evigt ♥?
  • Csve

    Humlemamma: håller med Malva5, knepet är liksom att försöka ta så lite mjöl som möjligt, preciiiis så att degen släpper bunken. Funkar alla ggr för mig!

  • Csve

    Gjorde chokladfudge häromdagen..
    En enkel utan "krussiduller" och en med mandelflagor i, den påminner ganska mycket om wienernougat!


    ?♥ För evigt ♥?
Svar på tråden För oss som bakar