• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (brummelisa)

    Är det vanligt vid ångest/panik att känna sig andfådd och frusen?

  • Anonym (hmm..)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-10-02 07:21:13 följande:
    Får veta på torsdag! Är så nervös!
    Har varit hos läkaren nu! tydligen järnbrist utan lågt hb..
  • Anonym (svårångest)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-10-03 12:14:06 följande:
    Har varit hos läkaren nu! tydligen järnbrist utan lågt hb..
    Åh men vad skönt att det inte var något mer allvarligt! 

    Jag har också haft brist på järn. Samt b12 och folsyra och då hade jag lågt hb.

    Vet dom orsaken till din brist och får du tabletter för det?  
  • Anonym (hmm..)
    Anonym (svårångest) skrev 2013-10-03 20:17:41 följande:
    Åh men vad skönt att det inte var något mer allvarligt! 

    Jag har också haft brist på järn. Samt b12 och folsyra och då hade jag lågt hb.

    Vet dom orsaken till din brist och får du tabletter för det?  
    Nej. läkaren sa bara att jag hade järnbrist och skulle äta järntabletter!
  • Anonym (Stresstanten)

    Jag har varit utbränd för några år sedan, sjukskriven 7-8 månader. Kom tillbaka på jobbet och fick mer och mer arbetsuppgifter. Sa ifrån gång på gång, har varit på flera möten med företagshälsovård,chefer och där har jag försökt förklara för cheferna att jag har för mycket olika uppgifter på arbetet och jag klarar inte av det då jag inte har någon stresstolerans efter min utbrändhet.
    Inget hjälpte trots att jag flera gånger grät av vanmakt på dessa möten. Fick bara höra att dethär är vad arbetsgivarna har att erbjuda mej, Punkt.

    Har länge haft magsmärtor och var nu på gastroskopi som visade sej vara ett långt gånget magsår.
    Återigen var jag till chefen för att diskutera min arbetssituation men det hjälper inte. Enda reaktionen jag fick var att jag får inte gå omkring och säga att mitt jobb orsakat mitt magsår.

    Privat hemma har jag ingen stress utan det enda stressmomentet jag har är jobbet. Så ja, jag anser att mitt magsår beror på stressen på jobbet.

  • Anonym (anna81)

    Har fått har 2 stressperioder totalt.

    Ena var 2008 då jag jobbade inom kundtjänst sa då aldrig mer. De symptom jag hade var:

    *dåligt humör
    *koncentrationssvårigheter
    * sömnproblem
    * magbesvär
    *illamående

    En kväll hög det bara till i magen på höger sida avvaktade och kunde typ inte stå/gå rakt väntade till dagen efter innan jag kontaktade vårdcentralen och fick remiss till akuten pga misstänkt  blindtarmsinflammation men blev hemskickad men sökte vård på nytt dagen efter då jag ej kunde gå upprätt. Blev inlagd och kvällen dagen efter blev jag nersövd och det gjorde en titthållsopration men de hittade inget.

    Blev sjukskriven en vecka och mådde bättre efteråt och hade då bara 2 veckor kvar av min provanställning på jobbet. Dock försvann de onda i magen plus övriga symptom efter jag avslutat min anställning och hade ej problem efter det.

    Hade andra jobb efter det som var stundtals stressigt men visste då hur jag kunde hantera det. Dock så började jag få problem igen när jag fick ett nytt jobb i april också det inom kundtjänst. Dock började det lite smått sista månaden på mitt gamla jobb då det var rätt stressigt då jag skulle lämna över till någon annan dels så var det mycket för mig att avsluta samt att sätta in någon ny som skulle ta över mina arbetsuppgifter.

    Började med huvudvärk och jag har typ bara huvudvärk annars när jag är förkyld är på väg att bli förkyld men jag ignorerade det samt att magen började krångla ont och dålig i magen men skyllde det hela på att jag drack kaffe vilket jag slutade med sen upplevde jag 2 gånger att jag fick urinträngningar dels en gång ca 15 min innan jag skulle vara hemma och satt på tåget och det kom plötsligt från ingenstans men tänkte att jag hade inte gått på toaletten sen på morgonen och klockan var då 15 sen andra gången var då jag drack öl en kväll och skulle ta bussen hem men kan bli extremt kissnödig av öl så skyllde på det även fast jag gått på toaletten innan jag klev på bussen men kan säga att det var värsta bussresan jag varit med om och har typ nästan inte åkt buss sen dess.

    Började nytt jobb i april och mycket nytt i början både arbetsuppgifter och nya kollegor. Började med att jag fick urinträngningar men tänkte först att det var UVI och var hos läkaren 3 gånger och fick olika penicillin vilket inte hjälpte.

    Dock lugnade det ner sig något men främst på jobbet som jag fick dessa trängningar och det kunde komma helt plötsligt. Har tidigare aldrig haft några problem tvärtom utan har lätt kunnat kissat en gång på morgonen och sen dricka normalt under dagen och gå först nästa gång runt 14 tiden och sen ytterligare 2-3 gånger totalt.

    Började även få ont i ryggen och sökte åter hälsocentralen för det och påpekade även detta med urinträngningarna som blev värst när jag satt ner längre stunder. Fick som svar att jag kunde ha någon nerv i kläm och fick börja med sjukgymnastik och urinträngningarna lugnade ner sig och fick mindre ont i ryggen.

    Då gick min sjukgymnast på semester och jag fick en vikarie som sa att han ej hade tid med mig och att jag fick klara mig själv och vips så var både ryggvärken och trängningarna tillbaka samt att jag började få ont i benen samt domningar i både benen och armarna samt att jag hade balanssvårigheter som jag sökte akut för och påtalade då det här med urinträngningarna men fick som svar att det fick jag söka hos vårdcentralen för.

    Fick ingen direkt hjälp på akuten utan bli hemskickad då domningarna försvann i armar och ben samt att jag kunde gå ordentligt igen.

    Gav upp sjukgymnastiken och valde att avvakta 1,5 vecka tills min sjukgymnast kom tillbaka. Hade ont i ryggen och benen samt svårt att sova på nätterna stort sätt hela min semester men urinträngningarna lugnade ner sig men hann bara jobba 2 dagar efter semestern innan de var igång igen samt att jag fick hjärtklappning och yrsel.

    Gjorde en MR-röntgen som inte visade något.

    Sökte vårdcentralen på nytt och fick åter igen penicillin utskrivet mot UIV trots att det ej visade något på urinprovet sen fick jag penicillin mot svamp men hjälpte inte heller.

    Fick åter allt mer ont i ryggen och urinträngningarna blev bara värre. Fick springa varje 1,5 timme hela nätterna och ca 2 gånger i timmen dagtid.

    Förrut har det varit värst på jobbet men nu har det blivit ännu värre och kunde ej gå utanför dörren och ena benet domnade till och från. Handla i mataffären blev väldigt svårt så fort jag såg att det var kö då var det kört spelade ingen roll om jag kissat 5 minuter innan.

    Ska träffa läkaren igen på torsdag.

     

  • Anonym (M 2)

    - Darrningar och skakningar i händer, ben och käke (blev ännu värre under början av medicinering, men börjar avta nu)
    - Spänd käke
    - Svårt att fokusera blicken på exempelvis text en längre tid utan att bli yr/få dimsyn
    - Yrsel och vinglighet 

  • Tissetass

    Daglig huvudvärk
    Spänd i axlar, nacke, käkar... Ja överallt.
    Brukade få som nässelutslag över hela kroppen, men fick allergitabletter som hjälpte jättebra.
    Magkatarr

  • Anonym (brummelisa)

    Denna tråden är underbar att kunna läsa och se at an inte är ensam med alla sina symtom.

    Så synd att så många lider av detta  

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?