• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Happyme

    Hemma igen efter tre dygn på SÖS gynavd ( passerade precis 22+0 när jag blev utskriven). Ursäkta men fy fan vilken vecka! Länge sedan jag haft sådan smärta, senast var nog min yngstas förlossning för 14 år sedan. Så läser jag om Noemi som ligger på avd dit jag skulle ha flyttats om jag inte fått gått hem. En styrkekram Noemi! Jag håller tummar o tår att din lilla plupp mår bra i magen ett litet tag till och att ni får plats på den neo du villa vara på. Är det KS eller SÖS som du vill ha plats på?

    PuH84 jag har haft fruktansvärda busmärtor i ett band under revbenen, speciellt kväll och natt. Fick tillslut inte i mig ngt att att dricka ens, mat har jag inte ätit på en vecka bara lite fil. Efter att de uteslutit att det var ngt vajsing med graviditeten, bltr, ul, urinprov, blodprover etc så las jag in när jag höll på riva ner färgen på väggarna på akuten av smärta. Fick morfinpreparat som också är kramplösande och kom till himlen. Efter en vecka utan mat, ont mer el mindre dygnet runt, utan sömn ( vaknat varannan timme och suttit i soffan) , Losecbeh utan effekt så fick jag sova i 14 timmar, gissa om jag var slut.
    Efter ett ul där gallproblem uteslutis så kom jag inte undan en gastroskopi from hell. Smärtan har kommit efter intag av mat eller dryck och de ville utesluta malignitet och stort sår. Gravid= inget lugnande. Ni som har gjort en sån undersökning vet hur det är, lägg till att jag var i dåligt skick med kraftiga gravidkräkreflexer......
    Inget utslag på ngt.

    Jag började lägga pussel och berättade för läkaren hur försiktig jag varit med att röra på mig med tanke på sd och att jag den senste mån inte rört mig alls. Uppkörd och luftspänd mage tillsammans med smärtor= irriterad colon eller gravutlöst IBS.
    Jag lider med all dem som har detta för jämnan, mkt plågsamt. Nu är jag hemma med ett Skalman liknande mat o sov schema och lite promenader och fibrer på schemat.
    Cervix 4.5 cm så jag får ta lite prommisar i sakta mak.
    PuH kan du ha fått ngt liknande? Läkaren sa att alla mina tarmar är ju upptrycka mot epigastret och ligger som ett band under revbenen. Gravhormonerna slappar ju av all glatt muskulatur ( tarmar) dessutom är vi ju ganska stilla.

    Ursäkta för långt egoinlägg :-/
    Hoppas snart vi får höra av Noemi igen!

  • Mari80

    Noemi: Va härligt att höra!!!!!!!!

    Happyme: Låter inge vidare men tur du fick lite ro där inne samt att inget var galet med dig eller bebis!

  • PuH84

    Jaaa Happyme: Låter ungefär som det jag har/haft... Fast konstigt på nå vis ändå då... Att sambons pojk vart sjuk samma dag som jag... jag på natten och han senare på dan!
    Men det är nästan som du beskriver det, en krampliknande smärta... Men hade du kräkningar och ursäkta uttrycket racerbajs oxå då?? 
    Det roliga var juh att som förstföderska vet man inte spec mycke, och det var precis som att det kom som värkar med några minuters mellanrum och höll i sig i 30-60 sekunder, så samtidigt som jag fick för mig att det va värkar så vart jag sååå himla osäker eftersom magen inte vart hård!

    Uscha och fy för gastro... Jag hoppas att jag aldrig nånsin måste göra en gastro!!! Gjorde praktik på kirurgavd. och där görs juh gastro varje dag... Näe... Lider med alla som måste genomgå nåt sååå hemskt!!!

    Du är ursäktad för ditt långa egoinlägg! Man måste få göra det ibland oxå!!! =) Det är skönt när man fått skrivit av sig!! =)
    Hoppas verkligen, verkligen du slipper smärtan mer nu... För har vi haft liknande du och jag så önskar jag inte ens min värsta fiende detta... Uscha!! Håller tummarna!

  • fröken sol

    hejaheja! kämpa på allihopa och njut av sommarvärmen (om ni har sådan)

    . .en dag närmre målet. . .

  • PuH84
    fröken sol skrev 2010-05-23 10:05:56 följande:
    hejaheja! kämpa på allihopa och njut av sommarvärmen (om ni har sådan). .en dag närmre målet. . .
    Heja heja Fröken sol för din positiva attityd! {#lang_emotions_laughing} 
    Nepp... Ingen sommarvärme... Tänkte åka och kika på fotboll jag, men här regnar det och jag har blitt på tok för tjock för mina regnkläder! Men men... En bra dag igen, så idag ska jag absolut inte klaga!
  • Happyme

    Åh vilka kämpar du o din lilla dotter är Noemi ! Ni håller nog ut i ngr dar till och kanske hinner till v 34 Kram!

    Puh84 inga kräkningar men varit nära, mkt illamående. Ursäkta alla känsliga men ja recerbaj och omväxlande hård. Nej hellre föder jag barn utan smärtis än detta!
    Det kan ju vara virusutlöst tarmelände som ger samma symptom och sitter i ett tag med tanke på dina kräkningar men annars är hö sida under revbenen platsen för gallan ffa- som kan ge krampsmärtor. Som gravida är vi i högriskzonen för stenar. Men din klåda kan också vara ett tecken på att levern är delaktig och galla o lever hänger ju ihop. Jag fick hepatos i v 32 med min andra son, klådan kom plötsligt och var hemsk. Den brukar sitta mest i händer och under fötter.

    Ring på måndag och be om en tid bums!

  • Kavi81

    Roligt att du är tillbaka Happyme! Blev lite orolig när du inte "sågs" till här på några dagar! Men fy vad hemskt du har haft det!! Man ska kanske röra lite på sig iaf.
    Hur mycket har du legat? Jag går på toa (typ hela  tiden), duschar, och äter med familjen, resten av tiden ligger jag eller halvligger. var/är det samma för dig? det blir kanske 1 timme om dagen "uppe" sammanlagr.  Bör man röra sig mer tror du?
    När jag låg i strikt sängläge på sjukhuset i 12 veckor förra gången sa de inget om att man bör röra sig lite för magens skull, jag bara fick sprutor mot blodpropp.

    Men vad skönt att din tapp är 4,5!! hur kort har den varit som mest? Jag ska på vul på tis och mäta...

    Hoppas att du kan börja äta snart och att du slipper ha ont mer, det räcker ju gott med sd...{#lang_emotions_smile} 

    ha en bra dag!

  • Noemi

    Happyme! Jag undrade just hur du mådde eftersom du inte skrivit på ett tag och funderade faktiskt på om du kanske fanns här i närheten... vilket du ju gjorde! Men fyyy vilken fruktansvärd upplevelse du har haft, stackars dig. Jag hoppas att du snart blir lite bättre. Men det var ju ändå skönt att de inte hittade något allvarligt trots allt.

    Det där med magen och vara stilla tror jag absolut kan vara ett problem. Idag har jag haft en ganska lugn dag, inga riktiga värkar. En hel del sd bara men inte överdrivet mycket heller. Dock har min vanliga mage helt lagt av. Säkert eftersom jag varit sängliggande nu i fyra dygn. Så just nu är magen mitt största problem också. Dessutom har mitt blodtryck varit nere så lågt att jag nästan svimmade idag. Jag har lågt från början och dessutom får jag nån medicin som ska minska sd som dessutom är blodtryckssänkande. Så när jag tappade känseln i ansiktet och kände att jag snart inte längre var vid medvetande hade jag 90/50 så det var kanske inte så konstigt att jag mådde dåligt.

    Hur som helst så är ju lilltjejen kvar i magen och det börjar kännas mer och mer hoppfullt detta. Läkarna beslutade att häva mitt strikta sängläge och jag får prova att gå upp lite och se hur det känns. Dock vill jag ta det väldigt försiktigt för även om läkarna inte tycker att 33+2 är så tidigt så är det för tidigt för mig! Jag vill ju komma över 34 veckor såklart... MINST!

    Det finns nämligen två olika neo-avdelningar här på sös och den ena är en modern avdelning där man bor med sitt barn som är fjärrövervakat och kör kängguruvård. Där var vi sist med vår son, en helt fantastisk plats. Men pga plats och resursbrist så är den största neo-avdelningen här en mer traditionell där man sitter på sal med sitt barn ihop med andra familjer. Och för mig som vet hur bra det är på den moderna avdelningen så har jag svårt att acceptera något annat som är så mycket sämre. Men, jag har kört min lobbyverksamhet och bägge överläkarna kommer att göra det de kan för att hjälpa mig när det väl är dags. Så jag får bara hoppas att jag varit tillräckligt tydlig.

    Kavi81, jag tror att du själv har den bästa känslan för hur mycket du ska ligga ner varje dag. Kroppen säger ju ifrån på olika sätt och det handlar väl om att hitta en balans mellan sina sd och den otjänst man gör övriga kroppen med sängläge. Eller hur tänker ni? Samtidigt har du ju erfarenheten av att vara inlagd. Låg du inne i 12 veckor??? Det är verkligen en hjälteinsats, jag vet knappt om jag skulle klara det...

    Hur mår ni andra? Hoppas att ni alla har en riktigt bra dag idag!

  • Noemi

    Fröken sol! Du måste ju snart närma dig att bli fullgången? Hur känns det efter all den här tiden?

  • fröken sol

    noemi! det känns underbart att inte behöva noja och oroa sig över varenda sdr. Nu är jag vecka 35+4!!! så himla bra.

    hoppas du kommer över 34+0 iaf!!!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar