• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Mari80

    Kontroll gick bra igår... Tappen fortfarande 30 mm. Vila må va jobbigt men det hjälper tydligen. Bebis sprattlade på bra där inne och ligger med huvudet neråt. =) Har fortfarande funelling och livmoderväggen var lite tunn på ett ställe men annars allt bra. Ny kontroll om en vecka.

    Mina sammandragningar har blivit värre sista veckan men det kan ju också bero på att man faktiskt kommit en bra bit in i graviditeten. Har både fler och kraftigare nu och i förgår kväll gjorde de lite ont.

    Fick tid för snitt också; 22 Juli!!!! Bara 2 månader kvar!!!! Har ju två snitt sedan tidigare så det blir automatiskt ett till.

    Fick även veta att det är en lite kille som bor i magen =) Har ju två tjejer sen innan så det ska bli jätte spännande att prova på hur det är att vara pojk-mamma också =)

    Ser ut att bli fint väder idag.... Blir nog solstolen och en bra bok =) Hoppas ni alla också får en bra dag!!!

  • fröken sol

    åh mari80 va roligt, med både datum och kön! då vet du ju massa nu! grattis!

  • PuH84

    Hej hej alla! =)

    Vad härligt Mari80 att kontrollen gick bra! =) Spännande! =)

    Jag kan iaf meddela att slemproppen börjat komma nu... Även fast det inte behöver betyda att det är skitnära direkt, men känns ändå som jag ser ljuset!!! Mer molvärk än vanligt oxå... Men den är såååå välkommen nu!!!

    Hur mår ni andra???

  • JennyHjortron

    Hej allihopa,

    Vilken munter och glad stämmning det var i tråden idag! Härligt med lite bra dagar och nyheter för alla.
    Själv har jag varit hos BM på morgonen och allt såg bra ut. Hon förstod mig precis när jag sa att det känns ibland som jag har en fotboll mellan benen - huvudet ligger direkt mot bäckenet och trycker på. Bara att försöka hitta sköna ställningar alltså
    Solen skiner och jag har snart jobbat klart för dagen, solstolen väntar!

    Ha en bra dag!

  • MariaOMarkus

    Hej alla. {#lang_emotions_smile}

    får man hänga på här?  Väntar barn n2 två och har nu de sneasdte dagarna börjat känna av sammandragningarna rejält detta börjde efter vecka 25 med dottern och höll i sig tills hon kom ut i vecka 41 (igångsättning)


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • PuH84
    MariaOMarkus skrev 2010-05-20 14:21:21 följande:
    Hej alla. får man hänga på här?  Väntar barn n2 två och har nu de sneasdte dagarna börjat känna av sammandragningarna rejält detta börjde efter vecka 25 med dottern och höll i sig tills hon kom ut i vecka 41 (igångsättning)
    Välkommen! =)

    Uscha... Det är det jag är rädd för nu... Att jag ska gå över och måste få hjälp med igångsättning... Uscha... Vill inte... Jag är juh nu fullgången 39+1 och hoppas att det ska sätta igång av sig själv!

    Vilken vecka??
  • MariaOMarkus
    PuH84 skrev 2010-05-20 17:57:46 följande:
    Välkommen! =) Uscha... Det är det jag är rädd för nu... Att jag ska gå över och måste få hjälp med igångsättning... Uscha... Vill inte... Jag är juh nu fullgången 39+1 och hoppas att det ska sätta igång av sig själv! Vilken vecka??
    tack =)

    ja usch igångsättning vill jag inte vara med igen..de va hemskt :/

    jag är i vecka 20 (19+3) {#lang_emotions_smile} va skönt att du är i sutet iaf,hoppas de sätts igång av sig sjävt för dig denna gång   kan ju inte varalätt heller att vara höggravid i denna kvava värme
    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Kavi81

    MariaOMarkus: välkommen {#lang_emotions_flower}! Vi verkar ligga närmast varandra här på tråden vad gäller BF, jag har 15 okt, så jag är i v. 18+5 och har varit sängliggandes en vecka drygt och nu hoppas jag att det ska gå för mig som för flera andra här på tråden, att livmodertappen förlängs igen. Har du fått någon påverkan på din tapp ännu eller har du klarat dig?

    Lana: härligt med 32 veckor! Förstår dock att det måste varit jättejobbigt med sd sedan v 14!! Själv har jag dock den turen att inte lida avsammandragningarna, de känns knappt alls mer än ibland och ändå blir livmodertappen påverkad.

    PuH84: hoppas du haft en bättre dag och natt idag! Det är prövande med sådana dagar!

    Icka76 och Noemi: tack. v 23 verkar ju vara delmål 1 även om jag innerligt hoppas på åtminstone v 28 eller 30, både för bebisens skull och för vår sons skull.

    Någon som hört hur det är med Happyme? Hoppas du mår bättre och fått hjälp m magen!

    Själv har jag haft en lite jobbig med en del sammandrfagningar men beror nog på att jag att jag haft lille sonon runt mig /på mig hela dagen då min man har storstädat. Förresten, har era läkare oxå sagt att ni ska sitta så lite som möjligt? Och när ni får "sängläge" hemma, hur mycket ligger ni då? Tycker det är jättesvårt när man har en liten en som springer runt hela tiden! och det blir ju att gå upp rätt mycket ändå, toaletten (är konstant kissnödig!), duscha, äta, hämta, hämta och hämta {#lang_emotions_smile} När jag hade sängläge på sjukhuset förra gången fick jag inte ens gå till toaletten och fick duscha typ en gång i veckan!

    kram på er och ha en bra natt!

  • Lana
    puh, jobbig natt men hoppas nu det sätter igång,om du tarmarna är tomma och allt
    Oooh spännande med slemmis min dotter var på väg ut tidigare och det startade med slemmis HOPPAS!
    MariaOMarkus skrev 2010-05-20 14:21:21 följande:
    Hej alla. får man hänga på här?  Väntar barn n2 två och har nu de sneasdte dagarna börjat känna av sammandragningarna rejält detta börjde efter vecka 25 med dottern och höll i sig tills hon kom ut i vecka 41 (igångsättning)
    Välkommen!!

    fröken sol,jasså din gubbe är också så trevlig på natten det är min med.det sista har jag varit sjukt lättväckt och får sova med öronproppar,pust.
    Håller med dig,det är lustigt hur de kan variera i intensitet och ondhet från stund till stund och dag till dag.

    mari80, härligt att tappen var bibehållen.funneling vad är det?
    Åh va kul Grattis till lillebror.ja det är nog roligt att få prova på både och.Gott att få en tid till snitt. Åh va långt borta mitt bf lät när du skrev att ditt snitt var om 2mån. har bf den 16juli.Tyckte det närmade sig ju

    noemi; Grattis till "övertid". Fast han är ju lite tidigt född,tror det är "värre" att gå över tidigare barns födelsedag om man fick senare.har en kompis som fick första i v.37+2 och är nu i v.38+3 och hon tycker det är skitjobbigt
    Vet du vad de menar med bakåtriktad?

    kavi, Ja det är skönt,dock 32 fulla på lördag men ändå
    Ja alltså det är sjukt störande.härligt att de integer nån påverkan men också så frustreerande att ha dem.
    Va lurigt att de knappt är där men påverkar. det är ju läskigt,just att man inte vet om något händer där inne.det vet ju inte jag just nu heller då det är 3v sedan sista kollen.men ändå,mina känns ju så de stör.
    Så var det när jag låg på sjukhuset med dottern.dusch 1ggr i veckan och annars halvlåg jag i sängen.helst itne ens på toa.dock låg jag bara inne 4 dagar men fick strikt på så mycekt liggläge jag kunde när jag kom hem.doc kahde jag inte något barn sedan innan att ta hand om då.vet inte hur det hade gått nu.

    Idag har det varit värre på sd fronten.de har gjort ont och varit måååånga.dock har jag varit iväg på IKEA idag.Men ändå

    Någon som vet hur livmodern egentligen ter sig innan man öppnas? funderar på allt vi pratar om här.om hur den ligger mm.har försökt hitta info på nätet men det går sådär Tänkte just på bakåtriktad,är det bara att den är långt bak eller att själva "hålet" på livmodertappen är bakåt? vart är livmodertappen när man börjar öppna sig?börjar den öppna sig bakifrån och det öppnar sig mot själva slidöppningen?
  • MariaOMarkus

    Tack för välkommnandet {#lang_emotions_smile}

    Kavi81 - nej jag vet inte om mina sammandragningar påverkat tappen,ska till BM nu på måndag och berätta detta så får vi se då vad som händer. jaa hoppas din tapp blir förlängd och inte öpnnar sig. Men du har fått bricanyl så det ska stoppa sammandragningarna eller? minns att jag fick de med dottern men de hjälpte inte mig alls. Hade många flera gånger om dagen men de påverkade inte livmodertappen alls då men kan ju bli annorlunda denna gång.


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar