• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Mari80

    God morgon!!!!

    Noemi: Härligt att tappen blivit längre!!! =)

    Min hade också ökat från 22 mm till 30 mm....

    Idag är det dags för ny kontroll... Hoppas och tror på bra resultat!!!! Vecka 29 + 1 idag så det känns sååååå skönt!!!!

    Hoppas alla får en bra dag!!!!!

  • Noemi

    Japp, en ny dag! Lite molvärk och sd men jag känner mig positiv. Idag kl 12.59 har jag passerat min sons "födelsedag" och går in i bonustid! Tjohoo. Det ska bli tårtkalas med grannarna här idag för att fira det!

    Nu ska jag till läkaren.

    Hoppas alla får en bättre dag idag!

  • Noemi
    Mari80 skrev 2010-05-19 08:34:25 följande:
    God morgon!!!! Noemi: Härligt att tappen blivit längre!!! =)Min hade också ökat från 22 mm till 30 mm....Idag är det dags för ny kontroll... Hoppas och tror på bra resultat!!!! Vecka 29 + 1 idag så det känns sååååå skönt!!!!Hoppas alla får en bra dag!!!!!
    Härligt!!! Min verkar dock bli kortare nu... men jag är ju snart 33 veckor så det kanske är naturligt, vem vet.

    Lycka till idag!
  • icka76

    Vad ni skriver :-O

    Kavi: Härligt att tjäna en vecka Min läkare sa att de extremt födda barnen mellan v.22-27 tas omhand av ett regionssjukhus, så det är nog bara där de har resurser för så tidiga som v.22. Här i västra/södra sverige är det då Östra eller Lund som gäller. Överlevnadschansen ökar med 3%/dag from v.22, så det betyder ju att runt v.28+ så kan man rädda de flesta. Efter v.30 så är det relativt säkert för de små enligt min läkare.

    Helenas: Fint namn Jobbigt dock med förkylning när man är så pluttig

    Phu: Tufft du verkar ha det nu, hoppas det sätter fart på riktigt snart.

    Frk Sol: Grattis till ytterligare en vecka Får jag fråga dig som kan en OT fråga. Vad gäller för solkrämer när man är gravid. Vilka kan man använda? vet ju att vissa har ganska starka gifter i sig som barn under 3 inte kan bryta ner, är därför lite nojig.

    Noemi: Grattis även till dig Gott med tårta.

  • JennyHjortron

    Idag är jag i alla fall på jobbet en sväng, natten har varit bra och gårdagen var väldigt lugn gällande värk och sd under em och kväll. Idag är allt bättre, lite mer ork - skönt!

    Noemi: Tårtkalas tycker jag verkligen du ska unna dig när du nu snart passerar sonens födelsedag! Grattis! Minns själv hur skönt det var.


    fröken sol: skrattar till lite när jag läser ditt inlägg om att det vore bättre rent praktiskt att det inte satte igång ännu - känner igen mig på detta. Nu planerar jag också när det vore bäst att det sätter igång Jag har också svårt att njuta av graviditeten just nu, är så fokuserad på sd och annat att jag glömmer bort att njuta också. Det är ju underbart med en bebis i magen.

    Hoppas ni alla i tråden får en bra dag! Själv ska jag verkligen försöka njuta av dagen!

  • PuH84

    Lycka till Noemi och Mari80 på kontrollerna idag! =) Tårtkalas låter toppen! =)

    Ja... Fröken sol: Man längtar som en dåre... Men jag tror jag har en såå tjurig krabat här inne som jag får för mig inte tänker komma ut förren det blir igångsatt!

    Hahaha... Giraffen och tiger och fröken sol: Roligt att ni pratar planering! Min sambo ringde för ett tag sen... Han sa: Du... Kan inte du vänta med att föda till på tisdag... Vi har fått ett jobb och det är BRA pengar... Vad säger du???
    Ja du sa jag... Jobba på du, här blir iaf inga barn förren i juni... När jag gått över x antal dagar! Haha...!

  • Noemi

    Njuta! Det är verkligen dags för det! Jag ska göra mitt yttersta nu känner jag. Det gick bra idag. Tappen är fortfarande bakåtriktad, hon ville inte känna mer men kunde konstatera att ingenting är på g ännu. Och då känner jag mig lugn. Tårtan är inhandlad. Jag går nu på bonustid, jippie!

  • fröken sol

    Jippie noemi.

    Icka76. jag kan inget om solkräm, men jag hade nog själv inte brytt mig något speciellt. Men köper du på apoteket borde dom ju veta. Tyvärr kan jag inte svara på alla frågor ;)

  • fröken sol

    godmorgon, så skumt igår och inatt hade jag bara lite sammandragningar som inte gjorde speciellt ont, hur kan det variera så himla mycket? Så konstigt. hoppas ni andra också haft en bra dag i den underbara sommarvärmen som var igår(här utanför göteborg iaf) och att det blir en lika vacker dag idag!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar