• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi

    Tack fröken sol och PuH84!

    Klart att alla har rätt att klaga, det handlar ju om hur trygg man känner sig i en viss situation bl a. Och det går aldrig att jämföra. Jag hoppas att du får din bebis snart PuH84!

  • Lana

    puh; det kan inte ha varit förstoppning då? eller magsjuka?
    jag har sjukt ont stundvis under vänster revben.jag tror bebis trycker på tarmarna och det är dert som smärtar,på mig iaf.

    noemi,jisses vilken händelse. Så kände jag med när jag låg inne.bättre hon är på utsidan just för att då har man mer koll och kan hjäpla till mer.om det är infektion eller dyl.
    Nej vliken himla otur att det är fullt där.hoppas verkligen hon vill stanna tills det iaf kommer en plats. tänker på er och håller tumamrna hårt att ho nstananr inne.
    så trist att behöva ligga där

  • MariaOMarkus

    Noemi - stort lycka till på sjukhuset och hoppas din lilla flicka vill vänta lite till


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Kavi81

    MariaOMarkus: håller tummarna för att det går bra på måndag! nej jag har inte fått bricanyl denna gång, ska fråga på kollen på tisdag, har ju en burk hemma sen förra gången. tyckte inte heller att tabletterna hjälpte så mycket förra gången men då hade jag ju fått så mycket dropp (sammanlagt mer än två veckor) både bricanyl och tractocile samt en hel del sprutor så det kanske berodde på det. men ska som sagt fråga på kollen på tisdag.

  • Kavi81

    KRAM till dig Noemi! Hoppas att droppet fortsätter verka, och att bebisen stannar tills det blir en plats på den neo dit du vill! Du vet väl att de kan ge tractocile-dropp i flera 2-dygnsperioder? Jag fick det i sammanlagt 4 x 2 dygnsdoser! Men de kanske inte vill ge så mycket såhär sent i graviditeten för det kanske inte är bra men du kan ju höra efter. Tänker på dig och hoppas att du fåren lugn natt!

    Verkar som att det är flera andra här som också har det jobbigt. Puh, håller med fröken sol om att du absolut ska kolla upp magontet, det är ju bättre att ringa förlossningen en gång för mycket än en gång för lite!

    Har rätt mycket sd nu men hoppas det lugnar sig i natt, bebisen sparkar rätt vilt nu så det beror kanske på det.

  • MariaOMarkus
    Kavi81 skrev 2010-05-21 20:38:30 följande:
    MariaOMarkus: håller tummarna för att det går bra på måndag! nej jag har inte fått bricanyl denna gång, ska fråga på kollen på tisdag, har ju en burk hemma sen förra gången. tyckte inte heller att tabletterna hjälpte så mycket förra gången men då hade jag ju fått så mycket dropp (sammanlagt mer än två veckor) både bricanyl och tractocile samt en hel del sprutor så det kanske berodde på det. men ska som sagt fråga på kollen på tisdag.
    Ja fråga kan man ju alltid göra. För det är ju väldigt jobbigt agg gå runt och få sd hela tiden :/
    Var och kolla cykel idag till sambon och dottern var helt vild i affären och sprang runt så va ju tvungen och gå efter och jisses så ont i magen jag fick :/ blev helt slut.
    Nu sover hon och jag ska bara vila resten av kvällen{#lang_emotions_smile}
    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • PuH84
    Lana skrev 2010-05-21 16:25:05 följande:
    puh; det kan inte ha varit förstoppning då? eller magsjuka?jag har sjukt ont stundvis under vänster revben.jag tror bebis trycker på tarmarna och det är dert som smärtar,på mig iaf.noemi,jisses vilken händelse. Så kände jag med när jag låg inne.bättre hon är på utsidan just för att då har man mer koll och kan hjäpla till mer.om det är infektion eller dyl.Nej vliken himla otur att det är fullt där.hoppas verkligen hon vill stanna tills det iaf kommer en plats. tänker på er och håller tumamrna hårt att ho nstananr inne.så trist att behöva ligga där
    Nja... Trodde det var magsjuka i tisdags... Eftersom sambons ex fick hämta pojken på skolan då han kräkts... Och jag spydde juh en gång innan turen till förlossningen på morgonen där, sen när vi kom hem så fick jag juh springa på toa några gånger... Så jag var helt säker på att jag åkte på en magsjuka... Men i morse började jag juh få samma smärta igen... Men den försvann efter värktabletter och lite sömn... Inga kräkor eller toa besök... Så ja.. Jag vet inte! Mår liksom mest bara konstigt... Är hur trött som helst... Fryser och kliar...! Skönt att slippa det onda i magen iaf!
  • Lana

    puh; ja det låter mer som magsjuka,du kanske får ont i magen av att du äter vanligt igen då? att tarmarna får arbeta.
    Hoppas verkligen du blir bättre,inget kul att vara sjuk.

  • Kavi81
    MariaOMarkus skrev 2010-05-21 21:05:07 följande:
    Ja fråga kan man ju alltid göra. För det är ju väldigt jobbigt agg gå runt och få sd hela tiden :/ Var och kolla cykel idag till sambon och dottern var helt vild i affären och sprang runt så va ju tvungen och gå efter och jisses så ont i magen jag fick :/ blev helt slut. Nu sover hon och jag ska bara vila resten av kvällen
    Känns det bättre idag! Hur mycket sammandragningar har du, alltså hur ofta kommer de? Mina kommer ibland en i timmen och ibland på kvällarna typ 6-7 i timmen. Vad är ok och vad är inte ok?
    Hur gammal är din dotter? Jag har själv en son som är 1 år och 9 mån, och det är verkligen tråkigt att inte kunna vara med honom så mycket som jag skulle vilja, det händer ju så mycket hela tiden när de är små {#lang_emotions_smile}
  • fröken sol

    godmorgon! jag har haft några rätt bra dagar, så skönt att man får sådana. De sista månaden månaderna har jag mått bättre än under hela grav. Men det är väl det magiska vecka 28 och 34 som gör det!

    Jag sitter här och försöker lära mig videokameran vi köpt, ska bli så mys att filma den lill*.  I morse låg jag i sängen och längtade efter födelsebrickan (ni vet den man får efter man fött å ja allt är klart!) Hihi, ska bli sååå mysigt!

    Hoppas alla sluppit de värsta sdr inatt och fått sova lite!

    kram på er

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar