• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi
    Dissan skrev 2010-05-24 21:52:51 följande:
    Hoppar in här och hoppas ni kan stötta mig... Vet inte riktigt hur det här ska gå:( Har väldiga sammadragningar som både gör riktigt ont och känns som mensvärk om vartannat.  Arbetar som förskollärare, arbetar på en avd med 26 barn i åldern 1-6 år.Nu till mitt problem, är hemma den här veckan tom onsdag "på eget bevåg" får nämligen inte läkartid förrens nästa onsdag. Fattar inte hur jag ska kunna jobba torsdag tom onsdag. Och tänk om jag inte blir sjukskriven alls. Detta sätter sig ju på psyketHur sjutton ska jag göra, det hjälper ju att vila.Blir man i regel sjuksrivning på de premiserna?Hoppas ni kan hjälpa mig
    Man har i regel inga problem att få en halvtidssjukskrivning vid mycket sammandragningar. Heltid kan vara lite knepigare, då behövs det oftast någon ytterligare omständighet, tex förkortad livmodertapp eller en tidigare för tidig födsel etc etc. Men det handlar ju om din arbetsförmåga och att jobba på förskola kan ju vara tungt så det är viktigt att vara tydlig med varför du känner att du inte kan jobba.

    Och om du har sådär onda sd så skulle jag åka in akut före nästa onsdag. Dels så kan det ju vara bra att de undersöker dig och dels kanske du kan få sjukskrivningen tidigare i så fall? Jag har lärt mig att det är viktigt att vara tydlig gentemot läkaren som sjukskriver, då blir det lättare att få sjukskrivning och ett bra intyg.

    Lycka till och stå på dig!!
  • Noemi

    Martina g, för mig startade det tidigt den här graviditeten - i vecka 17. Nu är jag kanske inte det bästa exemplet eftersom jag är inlagd sedan en vecka och är i 33+4 idag. Jag födde mitt förra barn i 32+5 och då började mina sd i vecka 24. Så det positiva jag kan se är att det den här gången startade mycket tidigare men att jag ändå inte har fött tidigare trots det.

    Olika sjukhus verkar ha lite olika gräns för när man räddar barn. Vecka 25 låter ju lite sent ändå. Det råder minst sagt delade meningar om bricanyltabletternas verkan bland läkare. Men att bricanylinjektioner kan stoppa förlossningar före vecka 28 är vetenskapligt bevisat. Så om de inte vill skriva ut tabletter till dig så får du ringa och kräva att komma in om dina sd blir regelbundna och täta. Det skulle jag ha gjort i alla fall. Och kan du gå till någon annan läkare? För även om tabletterna kanske inte har någon bevisad effekt så kan jag säga att de rent psykologiskt har varit jätteviktiga för mig.


    Giraffen och tiger, vad skönt att du kommit till 35+2, grattis!!! Så även om bebisen kommer snart så kommer du ju slippa den långa neo-tiden. Vad skönt!!! Hoppas att den stannar inne lite till då så blir det ju ännu bättre.

    Jag har förfärlig molvärk idag. Har fått bricanylspruta men jag tycker inte att det har hjälpt så mycket idag. Hoppas att det lugnar sig...

  • Dissan

    Hej igen och tack för era svar.
    Ringde och tjatade idag, så jag fick en läkartid redan i morgon 8.00. Känns som en stor sten som lyfts från mitt hjärta. Nu hoppas jag bara att allt ser bra ut med bebisen.

  • PuH84

    NÄPP!!! Ingen bäbis här inte!!!

    Va juh till barnmorskan igår och hon "pillade" lite... Va inte riiiiktigt moget än sa hon... Öppet för ett finger... Jag fattar typ inget!! Men... Mer slempropp har iaf kommit nu på morgonen... Så förhoppningsvis är det tecken på att det inte är allt för lång tid kvar! Ska tillbaka imorrn till bm... Och om blodtrycket har stigit ännu mer då, så skulle hon skicka in mig sa hon... Med tanke på hur jag mått o sådär...

    Hur går det för er andra! =) Måste sätta mig och läsa ikapp ordentligt! =)

  • Noemi
    Dissan skrev 2010-05-25 09:59:37 följande:
    Hej igen och tack för era svar.Ringde och tjatade idag, så jag fick en läkartid redan i morgon 8.00. Känns som en stor sten som lyfts från mitt hjärta. Nu hoppas jag bara att allt ser bra ut med bebisen.
    Åh vad bra!!! {#lang_emotions_laughing} 
  • Noemi

    Håller tummarna puh84!! Jag förstår dig trots allt. Även om jag inte vill att min plutt ska komma än så när jag har ont och mår dåligt så känner jag inte att jag orkar vänta mer. Så jag hejar på att det drar igång för dig!

  • fröken sol

    Puh öppen för fingret betyder att hon bara får in ett finger, alltså ca en cm. Kom hon åt huvudet? Annars kan det vara så att det bara är den yttre modermunnen som är öppen.

  • PuH84
    fröken sol skrev 2010-05-25 10:40:24 följande:
    Puh öppen för fingret betyder att hon bara får in ett finger, alltså ca en cm. Kom hon åt huvudet? Annars kan det vara så att det bara är den yttre modermunnen som är öppen.
    Det vet jag inte... Men det var iaf INTE skönt! Det gjorde faktiskt rätt ont! Hon pratade om att hon grejjat så hon fick in två fingrar innan hon var klar... Hoppas det inte är nån kräsen här inne! :-/
  • PuH84
    Noemi skrev 2010-05-25 10:08:06 följande:
    Håller tummarna puh84!! Jag förstår dig trots allt. Även om jag inte vill att min plutt ska komma än så när jag har ont och mår dåligt så känner jag inte att jag orkar vänta mer. Så jag hejar på att det drar igång för dig!
    Ja... Och jag förstår dej... Ibland tänker jag faktiskt så oxå... Kunde h*n inte fått kommit när det körde igång första gången då... Då hade det varit klart... Men samtidigt så tycker man att det är så bra att man fått gå full tid! Märklig känsla på nå vis! Nu drog juh inte mitt igång så tidigt.. Var i V. 34+6 men ändå!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar