• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi
    Lana, ja jag fick tractocile-dropp (liknande bricanyl fast utan biverkningar) i två dygn då jag kom in in. Därefter har jag fått tre bricanyl-sprutor. Vad jag förstår är det inte säkert att man ger bricanyl i vecka 33 utan man gör en bedömning från fall till fall. Och om man efter en bricanylspruta ser att förlossningen startar igen så gör man absolut inget för att stoppa. Dock har jag fått mina med ett drygt dygns mellanrum och jag har svarat bra på medicinen.

    MariaOMarcus, precis som Lana skriver så stoppar de inte heller på SÖS förlossningen efter 34+0. Och även vecka 33 kan ibland vara på gränsen tydligen. Jag kommer att bli hemskickad framemot helgen och då är jag 34+0 för att de ändå inte ger mig något mer ifall det startar igen. Men föds barnet i vecka 34 får man ju fortfarande komma till neo, de är ju för små för att orka amma fullt. Dock tror jag att de i princip är färdigutvecklade. Men oftast behöver barn efter 35+0 inte komma till neo, det kan räcka med att stanna några extra dagar på sjukhuset för extra matning.
  • Noemi

    Lite orolig för dig Happyme!! Hoppas att du är på en trevlig plats utan dator och inte ligger på sjukhuset... {#lang_emotions_flower}

  • 2små2stora
    Lana skrev 2010-05-26 08:45:26 följande:
    3busfrön,okay.jag känner det är gott de kollar denna vecka,iom det är rätt sent i graviditeten. dynah,lycka till i dag och hoppas du får din sjukskrivning. mariaomarcus, ja det kändes väldigt som att "du är förstagångsföderska och ar har iiiingen aning". Vilket är väldigt tråkigt att känna.Efter 32 fullgångna veckor klarar sig 96% av alla bebisar.och efter 35+ (vad jag har fattat) är bebis färdig.kan behövas nån spruta för lungorna.men enligt de på östra spec i gbg så stoppar de inget efter 35+,det anses normalt.dock hade de inte stoppat mig om jag gått över 34+0 sa de. arkeologtjejen, välkommen. va drygt att vara sängliggandes. jag jobabr inom vården så jag har inte haft några problem alls att få varken sjukskrivningar eller annat godkända även om min tapp inte varit påverkad.vad jobbar du med?
    Tillstöter det inga komplikationer så klarar sig bebisarna mycket bra från 28+0 Man ger då 2 doser cortison om man hinner annars så ger man bebisen surfactant efter förlossningen. Oftast så behöver barnen inte respirator utan det räcker med något som kallas för CPAP som hjälper dem att hålla lungorna öppna. Från v. 32 har barnen samma överlevnads chans som fullgånga barn. I vecka 25 klarar sig 50% av alla barn och av de 50% så klarar sig 25% utan men.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • arkeologitjejen

    Hej hej!
    Skönt att höra att det gått bra för er Lana och Noemi med försäkringskassan. Jo, jag har skrivit ett långt brev, säkert överdrivet långt, med all information om hur förra graviditeten var, samt att jag haft fem missfall varav fyra på raken och om det är nu. Jobbar på kontor så det är därför jag oroar mig, men jag hoppas att det inte ska vara några problem.

    Hur mår ni andra idag då? Har någon fått prova adalat istället för bricanyl? Jag fick det utskrivet när Linnea var på G att födas för tidigt och igår när det var riktigt illa med SD så tog jag faktiskt en tablett istället för att åka in då det var jättekö på gynakuten (de har praktiskt nog kötid på sin hemsida i realtid) och tänkte avvakta tills jag ska till doktorn imorgon. Fick sova iallafall och det känns lite bättre idag.

    Ser att ni har en lista på när folk är beräknade. Som ni ser har jag sista september som BF, men jag tror det blir tidigare i vilket fall för vi blev rätt ordentligt framflyttade på ultraljudet och det stämmer inte med när vi faktiskt gjorde bebisen. Så vi får väl se.


    Linnea 080310 & BF 100930
  • MariaOMarkus

    Noemi & lana - tack för svar ni får ursäkta om jag babblar på för mkt. men funderar mest på hur de gör och tänker. Är inte så insatt i de.

    Om de inte stannar en i vecka 34 på SÖS kansek dom gör samma på huddinge? där vill jag föda denna gång med om de finns plats :)

    men helst hopaps jag att bebis kommer på senast BF dagen. Men sen beror de ju på hur man mår pga av alla dessa SD. Har haft en del idag nu på morgonen och jag ahr inte gjort så mkt mer än att sätta in en tvätt.

    Kan man få mer SD pga foglossning?


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Dissan

    Jaha, då har jag varit hos läkaren. Blev sjuksriven på heltid den här och nästa vecka. Och sen 50 % i två veckor. Känns bra att kunna slappna av lite.
    Allt såg bra ut hos lillebror Hade inte öppnat mig ngt och det känns toppen. 
    fick även bricanyl, får alla det som har sammandragningar så här tidigt?

  • JennyHjortron
    arkeologitjejen skrev 2010-05-26 11:07:12 följande:
    Hej hej!Skönt att höra att det gått bra för er Lana och Noemi med försäkringskassan. Jo, jag har skrivit ett långt brev, säkert överdrivet långt, med all information om hur förra graviditeten var, samt att jag haft fem missfall varav fyra på raken och om det är nu. Jobbar på kontor så det är därför jag oroar mig, men jag hoppas att det inte ska vara några problem. Hur mår ni andra idag då? Har någon fått prova adalat istället för bricanyl? Jag fick det utskrivet när Linnea var på G att födas för tidigt och igår när det var riktigt illa med SD så tog jag faktiskt en tablett istället för att åka in då det var jättekö på gynakuten (de har praktiskt nog kötid på sin hemsida i realtid) och tänkte avvakta tills jag ska till doktorn imorgon. Fick sova iallafall och det känns lite bättre idag. Ser att ni har en lista på när folk är beräknade. Som ni ser har jag sista september som BF, men jag tror det blir tidigare i vilket fall för vi blev rätt ordentligt framflyttade på ultraljudet och det stämmer inte med när vi faktiskt gjorde bebisen. Så vi får väl se.
    Hej arkeologitjejen och välkommen till tråden.
    Jag tror inte alls att du behöver oroa dig för sjukskrivningen trots att du har kontorsarbete. Jag själv har kontorsarbete och blev sjukskriven från v21 på 50% och det var inga som helst frågetecken från FK om detta, snarare undrade de om jag inte borde vara 100% sjukskriven.
    Jag hade en ngt komplicerad förra graviditet med vattenavgång i 29+6 och födde sonen i 32+5, men jag skrev inget brev till FK utan på mitt läkarintyg stod det bara:
    Prematura sammandragningar och ngt om risk för förtidig födelse pga tidigare graviditet. 2 rader som inte var specieltt detaljerad. Hoppas det löser sig för dig med sjukskrivningen.

    För min del är det relativt lugnt i magen sedan måndagen. SD som försvinner vid bricanyl och molvärk som nästan försvinner av panodil vilket är skönt. Dock har slemproppen gått så det är väl på gång på något sätt skulle jag tro. Jobbar min sista dag på fredag vilket skulle vara skönt att hinna avverka och säga hej då ordentligt denna gång och så skulle det vara skönt att gå några dagar till innan bebisen kommer, allt för att få åka hem så fort som möjligt efter förlossningen. Men det är ju inte jag som bestämmer detta

    Hoppas ni alla har en bra dag och att din bebis snart kommer Puh84. Välkomna alla nya till tråden också förresten.
  • PuH84

    Hej hej! =)

    Har vart till barnmorskan idag! =) Tappen ca 1 cm om jag förstod rätt... Öppen för två fingrar utan problem, så det hade hänt liiite sen sist iaf!
    Jag ber om ursäkt att jag inte svarar inlägg... Är såååå trött just nu... Ska läsa ikapp ordentligt när jag har lite mer energi... Men såg att det va nån ny som jag hälsar välkommen! =) Hoppas alla mår under omständigheter bra! =)

  • Dynah

    Hur ofta har ni andra smärtsamma sammandragningar? Jag har haft det 3 ggr ordentligt hittills, är i vecka 28 (from imorgon).
    Otroligt att FK kan neka en sjukskrivning om man har onda sammandragningar eller foglossning...i mitt fall gäller både och...sen lite gallstenskänningar på det, toppen!

  • Lana

    noemi,va skönt. jag fick också ett annat dropp då jag inte tål bricanyldroppet.

    3busfrön, PRecis

    dissan,va skönt att det gick bra nä inte alla får bricanyl,jag har inte fått det iaf.

    puh, ah va bra att det hänt något även om det är lite.

    dynah, hmm jag har ingen aning,de är jätte oliak fårn dag till dag hur de känns.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar