• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Happyme
    Noemi förstår din oro och rädsla. Berg och dalbanan suger energi och kraft ur kropp och själ. Och allra mest tänker man på den lilla plutten i magen, att allt ska gå väl. Och att man ska orka mentalt ända fram till målsnöret. Det är en prövning att gå igenom en komplikationsfylld graviditet men jag tänker att när det är över är vi kanske ännu starkare, mer ödmjuka och kärleksfulla inför livets små och stora glädjeämnen {#lang_emotions_sunny}
    Det kommer gå fint, snart ligger hon i din famn och du kan lägga allt detta bakom dig.

    Kämpar med att att känna tillit till livet, att inse att min makt är begränsad. Haft en jobbig natt med ont ( men klarat mig utan medicin) och känner mig livrädd att gå hem trots att jag längtar så efter min familj. Mitt näringsdrycksschema sprack igår kväll och jag kommer endast upp i hälften av de kalorier jag ska innan magen säger ifrån. Fick tjata lite för ett dropp då jag fortfarande inte kan dricka ngn mängd vätska. Rädslan för smärtan och bebisens mående när jag inte kan få i mig det jag ska gräver hål i huvudet på mig .

    Kh1 jag håller tummarna för att du inte behöver stopppas fler gånger, att bebben stannar kvar lite till

    Fröken Sol, föder du barn månne?? Hur som helst så tänker jag på dig och hoppas att du och bebis har det fint{#lang_emotions_flower}
  • fröken sol

    hej!!! jag har inte försvunnit, eller jo lite varit i småland utan internet. Men vi åkte hem inatt (jag körde 35 mil, då mannen drack alkohol igår, väldigt klokt av oss...) Jag tror ev att det är på gång men nu har det stannat av lite. Så vi får se framåt dagen.
    lycka till alla andra

  • Demyra
    Happyme hamnar du att dricka näringsdryck hela graviditeten ut eller får dom ditt matsmältningssystem igång igen? Låter otroligt jobbigt det du går igenom och ens egna bekymmer är inte ens i närheten av det du går igenom. Hoppas du får mindre ont och kan börja njuta av graviditeten ännu.

    Noemi grattis till 34+0 (visst var det idag?) Hoppas du har en lite bättre dag idag.
    Jätte jobbigt att behöva vara orolig och rädd. Styrkekramar till dig och hoppas du orkar kämpa på ett tag till {#lang_emotions_flower}

    Nu ska jag själv gnälla lite också fast det låter som småsaker jämfört med er.
    Jag har blivit så otroligt trött nu, säkert hormonerna som spökar.
    Tur att sonen fått för sig att sova 2½ -3 timmar på dagen annors skulle jag nog inte orka tills kvällen. Har fått foglossning från hell plus att sammandragningarna är tillbaka så nu var det slut på dom där lugna veckorna.
  • Happyme
    shee massor av halsfluss hade min minsta, tog bort halsmandlarna och med det försvann alla infektioner!
  • Happyme

    Demyra ursäkta att jag frågar men jag hittade inte listan, vilken vecka är du i nu?
    Som om det inte räcker med sd, att ha foglossning med ont ont ont är skitjobbigt. Vad skönt att sonen tar lååånga tupplurar just nu, du passar väl på att sova eller koppla av i soffan med en bra tidining under tiden ..?

    De vet inte alls hur det kommer se ut, en dag i taget men ngn vecka till med näringsdryck iaf. Om  systemet vill komma igång att smälta mat alls. Just nu är jag så långt ner att näringsdrycker tills september känns ok. Bättre än TPN... man får jämföra neråt när det är tungt.

  • Demyra

    Är i vecka 29+1 idag
    Och jo sover som en stock när sonen sover, kommer att få problem när graviditeten är slut när jag vant sonen att få sova i vår säng brevid mig på dagen men det är ett problem man får ta sen, nu ser jag bara till så vi båda får vila.
    Vi har världens trots ålder på gång här. Hade just en halv timmes trotsskrik med sonen helt okontaktbar bara för att han inte ville ha blöja när han ska sova...men men hoppas det mesta trotset gått över tills babyn kommer :)

  • MariaOMarkus

    Här är listan =)

    PuH84 - 25 Maj
    Fröken sol - 22 Juni
    Giraffen och Tiger - 26 juni
    Shee - 6 Juli
    Noemi - 8 Juli
    Lana - 16 Juli
    Mari80 - 2 Augusti
    Demyra - 11 Augusti
    Jmynt - 18 Augusti
    Icka76 - 19 September (snitt 2 veckor innan)
    Happyme - 22 September
    3busfrön - 6 Oktober
    MariaOMarkus -10 Oktober


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Noemi

    Tack så mycket för alla stöttande ord!!! Läkaren var precis här och sa att jag får åka hem så nu väntar jag bara på min man som ska komma och packa mina saker, sen drar vi!

    Hoppas du inte har lika ont idag Happyme och att du också snart kommer häifrån.

    Ha en fin dag alla! Skriver mer från soffan därhemma senare.

  • arkeologitjejen

    Så skönt att du får komma hem Noemi! Glad för din skull!

    Demyra hur gammal är din son? Min dotter blev två år i mars och här är det också trotsålder. Fast hon är smart, hon utnyttjar och spelar på känslor rätt mycket vilket gör att man inte kan bli arg heller fast man borde. Hon är världens goaste, men just nu när jag är dålig så blir det svårt när påklädningen kan ta över en timme. Tur att jag har sådan avlastning av min mamma. Hon är bäst.

    Idag är det lite bättre, men jag ligger mest och vilar medan Linnea är ute i solen med mormor. Ikväll ska vi på middag hos min svåger och svägerska. Hon har kompletterat gymnasiet på komvux och fått sitt slutbetyg nu så de ska fira lite. Glad för hennes skull. Det har varit en kamp.

    Happyme: låter tungt det där med näringsdrycker och matsmältningssystemet. Är det pga graviditeten eller är det något annat som ligger bakom?

    Nä, dags att tömma diskmaskinen så jag känner att jag gjort något idag.

    Hej svejs!


    Linnea 080310 & BF 100930
  • Lana

    dynah, va bra att tappen var såpass lång.

    arkeologtjejen, häärligt med lång och fin tapp.

    fröken sol,heeeeeeeej

    Var på läkartappkoll igår och den såg bra ut sa hon.hon kollade dock bara med VUL denna gången och inte hur livmodermunnen såg ut. Så nu får vi se vad osm händer,är ju "fritt fram" att föda from nästa lördag.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar