• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi
    PuH84, vad skönt! Då kan du börja räkna ner på allvar, och vem vet bebisen kanske plötsligt bestämmer sig för att det är dags! {#lang_emotions_smile}
  • Happyme
    marina g  oj vilken tuff tid!! Hur klarar man av att hantera alltihop när det kör i gång så tidigt så man måste förbereda sig för det värsta!? Så glad för att bebin ändå ville stanna och jag skickar en styrkekram och håller alla tummar o tår för att den blir i magen många veckor till och att du slipper uppleva det igen! Vad har du för förhållningsregler hemma? Måste du bara ligga?

    Noemi tack för tipsen Odenplan känns helt ok inte så långt från Liljeholmen och jag åker nästan bara bil nu när det blev så besvärligt med sd. Ska absolut kolla upp det och kan man gå på drop in och inte binda upp sig på en kurs är det ju toppen eftersom det kommer lite semester i mellan och då åker vi norröver ( om jag vågar...)
    Skaffade ett SATSkort ngn månade innande jag plussade och hade tänkt fortsätta med yogan där ett tag men så blev det som det blev och då valde jag att frysa kortet.

    Härligt med kanondagar, passa på att äta glass i solen och njuta av din bonustid! Är väl härligt att få lite positiv tid så här i slutet när de flesta tycker det är som jobbigast! Vi med ständig oro för sd och prematuritet har kanske vår bästa tid när vi kan släppa oron, i slutet

    Jag har också haft en finfin dag , att få sova på nätterna gör att jag återhämtar mig snabbare. Vågar fortfarande bara äta näringsdryck men har provat en och annan brödskiva, mums.
    Min bm ville ha in mig på en extrakoll på torsdag vilket känns skönt, misstänker att mitt hb rasat i botten och järn klarar min mage inte av nu. Ser bleeeeek ut{#lang_emotions_undecided}
  • empa01

    Hej! fick tips om eran tråd, är ny här. Lider av förtidsbörd och är i v 30 i dag, är öppen 3 cm och är beordrad vila och heltidssjukskrivning.
    Har också värkar tilloch från, känns mest som kraftigare mensverk.

    Vad jag förstår är är ni i liknande sitvation, hur gör ni med sex?
    Jag har i normalafall ett ganska aktivt sexliv med min partner, kunde ibland ha sex flera gånger per dag och vågar inte riktigt ta upp frågan med min läkare.
    läkaren har inte heller sagt något men jag är rädd för att barnet ska komma för tidigt om vi har sex. Vill ju inte framkalla sammandragningar med orgasm. Håller på att klättra lite på väggarna, hur gör ni?

  • kg8

    Jag har blivit avrådd från sex. Både att det framkallar sammandragningar och att det retar själva tappen och dom sakerna.
    En av gångerna som jag fick åka in o bli stoppad så frågade dom även om jag nyligen haft sex, när jag sa nej så sa dom att det oftast var en av orsakerna till att det satte igång det om man hade en känslig livmoder. Det eller UVI.
    Så jag hade avstått om jag var du

  • jmynt

    idag har vi haft en toppen dag, sol o massa värme, imorgon är det dags att mäta tappen igen, hoppas på att den inte har blivit nåt kortare sen sist, har inte haft så mycket sd och har bara behövt ta bricanyl tre ggr. men men vi får väl se. nu ska jag i alla fall försöka sova lite. har hafte en kompis på besök med sin son en sväng idag och han blev magsjuk o började kräkas massor härKräks så jag hoppas att vi inte blivit smittade, har torkat alla golv och duchat både mig o dotten samt att att vi gick ut medans hon torkade upp och tvättade pojken.

  • Kavi81

    hej allihopa!
    Har varit borta från tråden ett tag, bor ibland hemma och ibland i sommarstugan där jag inte har något internet. är ju beroende av att vara där min man är då jag ska vara sängliggandes hela tiden utom när jag äter och går på toa. men nu blir jag här någon vecka innan jag får flytta tillbaka till solstolen och vågornas kluckande Glad 


    jmynt:: vilken vecka är du i? läste att din tapp var 2,5 och att din ena läkare sagt att det inte är någon fara om tappen är längre än 1,5 men att din nuvarande rått dig att vila  minst 6 tim om dagen. min tapp var på senaste kontrollen förra veckan 4 cm!! underbart tyckte jag men enligt läkaren är det fortfarande sängläge som gäller hela dagarna!! ... varför säger alla läkare så olika hela tiden?! hur resonerar era läkare kring detta med tappens längd och hur aktiv/sängliggandes man ska vara? Beror det kanske på vilken vecka man är i eller beror det i mitt fall på min tidigare historia med 12 veckor i sängläge på sjukhus?

    Ni andra, vad säger era läkare om tappens längd och vad som är "farligt" och inte?


    martina g: jag är i vecka 20+5 och har varit sängliggandes sedan v. 17. min läkare sade på senaste kontrollen (liksom även min bm) att det är helt ok att ta en bricanyl någon gång ibland om det behövs, dock inte flera om dagen och inte heller någon varje dag eftersom kroppen då vänjer sig och de inte verkar sen när fostret är livsdugligt... Men i ditt fall med sammandragningen med några minuters mellanrum låter det ju helt klart som att du borde få bricanyl att ta när det är som värst. hur lång är din tapp? kanske är det hur påverkad tappen är som avgör och om tappen inte är påverkad ännu vill de kanske "ha något kvar" att sätta in om det visar sig att din tapp påverkas längre fram? Tycker du ska fråga igen eller be att få en annan läkare om det går.

    Välkomna alla nya! "Kul" att se att det kommit så många nya :)


    Hoppas att ni alla får sova gott i natt!

  • Kavi81
    martina g skrev 2010-05-31 22:28:51 följande:
    hann inte skriva mycket i tråden innan det blev en sjukhus vistelse för mig...började blöda före helgen, och hade sd med några minuters mellanrum..var helt säker på att jag skulle föda...väl där kom det in en läkare och konstatera(eller trodde sig känna) att jag var öppen 0,5-1cm....så de förberrede mig på det värsta,att bebisen inte skulle överleva...när jag blir undersökt nästa gång,har sd lugnat sig,blödningen avtagit och läkaren säger nu att jag inte alls är öppen,utan helt sluten =)!!!!!...så idag fick jag komma hem...hoppas på att få gå åtminstone till v25, sen är nästa mål v28....den som vill får gärna skriva in mig i bf listan 3oktober...har nämligen ingen aning om hur man gör....förresten,nån som haft problem med försäkringskassan,blivit nekad osv?...hoppas ni tjejer för övrigt mår bra, och att ni kan njuta av tiden som gravid,trots sd och prematur risker...

    martina g!: läste just om din hemska upplevelse! (hade hamnat på fel sidan i tråden och inte på den senaste). vad förfärligt det måste ha varit, och så tidigt!! vad skönt att du fick åka hem i alla fall tillslut och är sluten!! Har sd avtagit nu? och har du fått med dig bricanyl? och vad har du fått för "ordination"? totalt sängläge?  
    Har själv haft en liknande upplevelse då jag fick åka in i v. 25 och var öppen 4 cm och fick ligga med ropp i 2 veckor och sedan sängläge på sjukhus i ytterligare 10 veckor, men jag hade inga blödningar.  tänk att de inte håller kvar dig på sjukhuset till v 25 åtminstone. mig skickade de till akademiska i  uppsala för att ligga där till v 27 när det är ok att barnet föds på andra sjukhus. fast å andra sidan är det ju jätteskönt att få vara hemma!! blir bara återigen så förvånad att alla läkare säger så olika, börjar undra om inte min läkare överdramatiserar lite... men det kan man ju aldrig veta så man har ju bara att göra vad det säger...
    Men hoppas nu att allt håller sig lugnt för dig, ska hålla alla tummar jag har för dig!

    Den som vill får gärna skriva in mig i bf-listan oxå, 15 oktober, för jag vet inte heller hur man gör Skäms

  • 2små2stora

    Ibland kan tappen vara lång men börjat öppna sig innifrån och det är inte bra.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Lana

    martina,jisses då är det bara att vila så gott det går och hoppas på det bästa.vilken vecka är du i nu?
    Tror inte de kan neka dig nu,det är bara för läkaren att skriva "risk för förtidsbörd med cervixpåverkan" typ

    arkeologitjejen,ja det känns som det är ofta men ändå väldigt bra att de tar det på allvar.det kan j uske väldigt fort.jag fick varannan vecka och 4v mellan de sista kontrollerna vilekt jag tyckte var länge.hade gärna haft varje eller lite tätare än varannan.

    noemi,vad glad ja blir när jag läser du haft två lugna dagar och bara slappnar av

    empa01,det är också så att det finns ett ämne i mannens sperma som kan sätta igång det.dock "måste" han få utlösning i dig minst 3ggr på en timma för att mängden "ska" påverka.men också som andra sagt,retningen kan också sätta igång det.

    jmynt;hur gick mätningen?
    trist med kräk,hoppas verkligen ni slipper bli smittade.

    kavi; härligt att se dig igen Gott att få slappa vid vattnet.vart har ni sommarstället?

    puuuuh;hur går det/har det gått? du myyyser nog med lite och har inte det minsta tid med oss.Tänker på er iaf

    Här rullar det på och det är lugnt med sd.knepigt att det lugnar sig när man gått längre.dock blir det väl att man slappnar av mer.Solen skiner och allt rullar på.hoppas att alla har det bra också

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar