• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Happyme

    Inga bebbar så långt ögat kan nå alltså PuH och Fröken sol

    Jmynt, det låter som en snårig vecka. Men om du tycker det blir för mycket kan du inte säga nej till ngt av det som inte känns livsviktigt ? Om jag vore du skulle jag köpa tårtbottnar istället för att baka, man överlever färdigköpt då och då

    Vad skönt Noemi att det lungnat sig lite med molvärken och första dygnet var nog upp o ner mkt pga oro här hemma också. Psyket spelar större roll än vad man tror ..har jag upptäckt sådär mitt i livet.. Min sambo kom hem med en cdkurs i Mindfulness som jag verkligen försökt ta till mig. Hittade en gravidkurs med mindfulness o yoga som en kombo men den hade redan börjat Men stunderna jag lyssnar och slappnar av ger verkligen effekt mot både magont och sd!

    Önskar er en fin dag{#lang_emotions_flower}

  • PuH84

    Hej hej alla! =) Hur mår ni??

    Har äntligen fått lite hopp om att jag faktiskt inte kommer vara gravid för alltid!
    Varit till barnmorskan nu på morgonen... Hon kände lite, men det har inte hänt nästan nåt sen sist... Men jag fick ett datum iaf... Och bm sa... "förbered dej på att ni inte kommer få åka hem då!" SKÖÖÖÖNT! Vill egentligen inte bli igångsatt... Men det är inte så mycket att göra om krabaten inte vill ut juh!! Hoppas verkligen att det drar igång av sig själv!!! Men jag har iaf ett datum nu! =)

  • Happyme

    Härligt PuH!! Även om vi hoppas att du slipper sättas igång är det skönt att ha ett datum och veta att det finns ett slut Får jag får fråga vilket datum du fått?

  • mammaNena
    PuH84 skrev 2010-05-31 14:13:25 följande:
    Hej hej alla! =) Hur mår ni?? Har äntligen fått lite hopp om att jag faktiskt inte kommer vara gravid för alltid! Varit till barnmorskan nu på morgonen... Hon kände lite, men det har inte hänt nästan nåt sen sist... Men jag fick ett datum iaf... Och bm sa... "förbered dej på att ni inte kommer få åka hem då!" SKÖÖÖÖNT! Vill egentligen inte bli igångsatt... Men det är inte så mycket att göra om krabaten inte vill ut juh!! Hoppas verkligen att det drar igång av sig själv!!! Men jag har iaf ett datum nu! =)
    jag blev igångsatt och det gick super bra! tog 4½ timme från att de tog hål på hinnorna till han va ute. och spinalbedövning hade jag och det va kanon!

    Min grabb fick för sig i fredags att nu va det dax att prova något nytt, så han började rulla! 3½ vecka gamal och rullar lätt från mage till rygg. inte bra! nu kan man inte lämna han i soffan!
  • Lana
    happyme,va underbart att få komam hem.även om det är bra att ligga inne om behovet finns.men ändock gott att komma hem.hoppas ni allt blir bättre för dig.
    Underbart sätt att vakna på
    förstår du känner det spänner det är ju såå trångt därinne nu.dax att kommaUT

    noemi, fy va jobbigt att ha så ont.knepigt att det komemr när du står.fast det kanske är att allt trycker nedåt och tynger,det är inte ligamenten som gör ont?
    Låter som en bra dag för er

    puh,förstår att du känner så.dagarna blir ju sååå långa ju längre man går.spec om man har haft det som du.
    Hääärligt med ett datum.nä klart det inte är kul att bli igångsatt men med allt du gått igenom så kan det göra gott att det är över.

    jmynt, låter som du kommer ha det bra dock glöm inte vila,inte bra annars. Kan du inte tacka nej till ngt?

    helenas,duktig kille oj är han redan 3½ vecka,känns som det var nyss du fick

    Var hos BM idag v.33+2. Sf var bra dock mindre än med dottern men helt godkänt 30 i v.34. Sedan är Liten ruckbar också den kan behöva det och fixera sig då storasyster hade så litet huvud att den får bana egen väg
  • martina g

    hann inte skriva mycket i tråden innan det blev en sjukhus vistelse för mig...började blöda före helgen, och hade sd med några minuters mellanrum..var helt säker på att jag skulle föda...väl där kom det in en läkare och konstatera(eller trodde sig känna) att jag var öppen 0,5-1cm....så de förberrede mig på det värsta,att bebisen inte skulle överleva...när jag blir undersökt nästa gång,har sd lugnat sig,blödningen avtagit och läkaren säger nu att jag inte alls är öppen,utan helt sluten =)!!!!!...så idag fick jag komma hem...hoppas på att få gå åtminstone till v25, sen är nästa mål v28....den som vill får gärna skriva in mig i bf listan 3oktober...har nämligen ingen aning om hur man gör....förresten,nån som haft problem med försäkringskassan,blivit nekad osv?...hoppas ni tjejer för övrigt mår bra, och att ni kan njuta av tiden som gravid,trots sd och prematur risker...

  • arkeologitjejen
    martina g skrev 2010-05-31 22:28:51 följande:
    hann inte skriva mycket i tråden innan det blev en sjukhus vistelse för mig...började blöda före helgen, och hade sd med några minuters mellanrum..var helt säker på att jag skulle föda...väl där kom det in en läkare och konstatera(eller trodde sig känna) att jag var öppen 0,5-1cm....så de förberrede mig på det värsta,att bebisen inte skulle överleva...när jag blir undersökt nästa gång,har sd lugnat sig,blödningen avtagit och läkaren säger nu att jag inte alls är öppen,utan helt sluten =)!!!!!...så idag fick jag komma hem...hoppas på att få gå åtminstone till v25, sen är nästa mål v28....den som vill får gärna skriva in mig i bf listan 3oktober...har nämligen ingen aning om hur man gör....förresten,nån som haft problem med försäkringskassan,blivit nekad osv?...hoppas ni tjejer för övrigt mår bra, och att ni kan njuta av tiden som gravid,trots sd och prematur risker...
    Usch din stackare! Låter som min första grav.  Då hände något liknande i vecka 26, men tydligen kan tapen sluta sig igen om det är tidigt sa min doktor i torsdags. Linnea föddes på första dagen som hon räknades som fullgången så håll hoppet uppe!

    Jag har iallafall varit hos barnmorskan idag som vill att jag ska gå på kontroll av tappen en gång i veckan. Känns lite väl, men vi får väl se. Hon skulle bolla det med läkaren och återkomma. Ska fortsätta äta Adalat och så får vi hoppas på det bästa. Maken vabbar imorgon så jag får avlastning. Har köpt lite gravidkläder idag på vägen hem. Klänningar och linnebyxor samt några topar med tanke på sommaren. Imorgon ska jag plantera smultron på balkongen.

    Hur går det för er andra?
    Linnea 080310 & BF 100930
  • MariaOMarkus

    Läskigt martina g men skönt att du fått komma hem =)

    Jag ahr oxå blivit igångsatt och hoppas verkligen inte att bli de igen..

    Mina sd fortsdätter och ihåg höll det i sig en längre tid än va de brukar..inget jag märkt förut :/


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Noemi

    martina g, vilken chockupplevelse men vad bra att det lugnade sig!!! Får du bra stöd nu när du kommit hem? Jag kan inte tänka mig att du kommer få några problem med försäkringskassan efter den upplevelse du just haft. De tar självklart detta på allvar. Tror att de framför allt är hårda mot folk som söker sjukpenning för foglossning och sådant som inte är någon risk för barnet.

    Det låter som vi hade en liknande upplevelse du och jag. Jag åkte ju akut in för blödning för nu snart två veckor sedan. Det tog några dygn innan det lugnade sig men sedan dess upplever jag att det är stabilt. Och det finns ju flera här som haft liknande erfarenheter och sedan fött fullgånga eller nästintill. Så det finns gott om hopp om att det ska gå bra!!! Önskar dig all lycka till!!!! {#lang_emotions_flower}


     

  • Noemi
    Happyme! Vad bra att du hittat mindfulness och avslappning. Jag tror precis som du att det har stor inverkan. Min erfarenhet är ju också att om man har ett verktyg som exvis yoga, meditation så blir inte heller upplevelsen av det som sker lika jobbig, oavsett vad som sker. Jag kan varmt rekommendera Atmajyoti yogacenter vid odenplan. Det kanske är för långt att åka för dig? Man kan gå på dropin där också. Jag köpte en gravid-yogabok som grundaren skrivit och som har varit jättebra: http://www.bokus.com/b/9789150500233.html Har även bra erfarenhet av kundaliniyoga med Viveca Pasquier, hon finns på Stockholm Kundaliniyogacenter på reimersholme. Kanske för oss med mycket sd att kundaliniyogan blir lite för mycket dock.

    Själv har jag haft två kanondagar, bästa på evigheters evigheter. Jag har börjat röra mig mer och varit ute ett par ggr per dag. Inte gått så mycket men ändå kunnat röra mig en liten bit. Och genast känns allt så himla bra! Jag behöver ju heller inte vara rädd för barnet längre ifall det drar igång vilket ju gör mycket. Kan strunta i att bry mig hur ofta mina sd kommer utan kan bara vara. Har jättesvårt att sova på nätterna men det är ju helt normalt när man är höggravid så jag ska absolut inte klaga. Det här är verkligen bonustid. Varje dag är guld värd just nu så lillan får växa till sig lite till.

    Hoppas att ni andra har en fin dag idag, jag önskar er det så mycket!!! {#lang_emotions_flower}
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar