• Lana

    Vi som har prematura sammandragningar

    Sitter och smygläser er tråd då jag har massa SD och är sjukskriven för det heltid nu.är i v.23.
    Men när ni menar prematura SD är det mer alltså förvärkshållet eller bara sd tidigt? eller är de prematura för att de ahr påverkat tappen eller så?

    gersemi,du som känner på din tapp hur vet du att du är öppen? för jag ahr haft sd ett tag nu och har de senaste 2v kännt skillnat på min tapp.alltså på 2v gick den från att vara stängd som den "ska" men mjuk.Till att den är mer som en krater och jag får "ner" ett finger i den.Min MVC läkare vägrade känna efter men hon kollade med VUL att jag inte var påverkad innifrån iaf och tappen var 3,8-4,2cm.

    ELler om nån annan ahr svar på det som era läkare sagt eller dyl så är jag tacksam för svar.har kollat massor på nätet men hittar inget konkret.

    Kram

  • Lana
    elaisa skrev 2010-03-14 17:13:40 följande:
    Jag förstår inte att ni vågar vara där o känna, risken att reta igång ngt el orsaka infektion finns ju. På specmvc gör de ju inte gärna en sån koll utan använder vul istället. Det är iallafall vad de sagt till mig men då har ju jag försvagad cervix iofs.
    det förstår jag,dock är man bara ren så är det ingen större fara.men jag vet ju inte om något eg är påverkat eller om det är nomalt.det gör mig lite orolig när något har hänt och jag inte vet hur alvarligt jag ska ta det.
  • Lana

    Gersemi, ja precis,det är ju inte det att jag är där och pillar hela tiden
    Jag är iv.23 nu,ja hon ville inte känna för "man inte gör det" fast det gjorde det tillochmed när jag låg inne förra gången jag var gravid för massa sd dock då cervix påverkan. Oro är ju inte heller bra och jag blir väldigt orolig av att inte veta.men men man får väl lita på läkaren
    Ja jag tycker det är intressant att följa er här inne,har gjort det ca 2v nu och hejjar på er allihopa. Tack för svaret

  • Lana
    Pilea skrev 2010-03-16 12:36:12 följande:
    Nope, vågar inte vara där o peta Kanske värt att kolla upp!
    ja precis ja jag är ju inte och pillar på tappen,det vågar jag inte.det var eg sambon som kände först då vi hade sex {#lang_emotions_surprised} 
  • Lana

    menade ju att jag har samma eller ja känner samma bara att sambon märkte det då jag iutne är och piller mer

  • Lana

    Dr hade iofs igår inget svar till mig ang det när vi var inne.så du borde nog åka in,IFALL det är ngt som händer.


    weeooo skrev 2010-03-16 12:19:57 följande:
    Hej! jag har en fråga till er om det är OK?jag har inte varit inne på koll eller dyl.men har massa SD.Frågan är att om ni både ni som öppnat er innifrån och ni andra om ni kännt bebis.Alltså genom muttan.om man tänker sig inte så långt bak som till livmodermunnen utan in i muttan och upp,innanför blygdbenet typ.där livmodertappen slutar fast på insidan.där kan jag känna bebis.Är det någon mer som gjort det?
  • Lana
    weeooo skrev 2010-03-16 12:45:36 följande:
    Nu blev det lite rörigt du Nä jag känner på den hela tiden,eller ja det sitter i från innan.Jag vet inte hur långt gången du är? men jag är i v.35+4 idag.hoppas ju på att det snart ska sätta igång iaf.
    Mm blev lite för mycket i min egen situation där,sorry. Jag är bara i v.23 än.
  • Lana

    Hej! skulle jag få hoppa in här? har dock ingen påverkad tapp en men har haft sd sedan v.14 och de blir värre hela tiden.De är där dygnet runt,även i vila.dock är det bättre de dagar jag vilar mycket men det är inte lätt med en 20månaders.De sista 2v så har sd börjat trycka mer nedåt.hoppas på nästa mätning att det inte är någon större förändring.Tror liten fixerade sig eller iaf sjönk lååångt ner i bäckenet för några dagar sedan.då var de så fruktansvärt hårda och lite smärtsamma att jag kunde inte gå upprätt. Är i v.31 nu med bf 16 Juli!

  • Lana
    fröken sol,nja på dagarn har jag inte det.Dock försöker vi med öppna förskola mm där hon är mer självgående.även är vi mycket ute så hon kan springa av sig.
    härligt besked
    känner med dig,jag hade från 12 igår regelbundna blandat med onda sd heela dagen.så sjukt tröttsamt.det blir trångt där nere vid varje sd.min ändtarm och bebis har fullt krig Hade önskat allt bara gled på denna graviditet.men men min dotter var på väg ut om 2v så jag börjar förbereda mig på att det KAN hända.
    Även om andra kan ha det värre så FÅR man gnälla ändå

    jmynt; fast ålder spelar inte in tycker inte jag.det är ju inte bara ditt ansvar.klart han ska få gå ut men inte varje helg.Han "borde" engagera sig mer i er graviditet och ert kommande barn. Jag är sån att jag tycker det är viktigt att min sambo tar stor del av raviditeten för att det är hans barn också och även att han ska få vara så delaktig som möjligt.hoppas det hjälper att prata med honom.är de andra barnen era gemensamma också?

    happyme,Lycka till idag.

    Som sagt hade en mindre trevlig dag igår med mycekt sammandragningar där många var onda. Regelbundna var 3e minut vilekt gör att det knappt är uppehåll ochdet är inte heller kul.Får hoppas dagen blir bättre.
  • Lana

    jmynt,va trist,hoppas han fattar och ändrar sig.han kanske är rädd?


    helenas;sikken goding

    fröken sol,nja jag tror trådarna alltid är öppna numera.Denna "borde" gått ut 13 April.

    happyme; va skönt att tappen såg bra ut.behövde sd göra ont för att du skulle åka in?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar