• Lana

    Vi som har prematura sammandragningar

    Happyme,stackare.fy va jobbigt att ha sådan smärta.är d et bättre nu? eller har det kommit tillbaka?
    Va skönt att de tittade noga på det.
    Man får göra långa ego inlägg,vi är här för att stötta varandra.
    Shit 12 veckor,fy jag som höll på att krivera efter 4 dagar sist...

    Mariaomarkus, mina sd är värre denna gången,mer regelbundna,smärtsamma mm.dock är jag lite rädd för mig själv då min inställning är "ah det är okay,jag bara gnäller osv". Men ja de är värre.hade mer illamående med dottern,fast mindre halsbränna

    fröken sol,underbart att ha passerat v.35.det är mitt nästa mål.Hoppas jag komemr dit vilket jag säkert gör med råge

    jmynt; jag har mest molvärk i damband med sd.dock är det sjukt irriterande.
    ah va trist att den hade påverkats så.inget illa nu men ååh så tröttsamt att din sambo inte tar det alvarligt.men de kanske itne fattar iom att de itne är med om det?Min sambo kan ha svårt att fatta ibland med,får trycka in det i skallen på honom

    puh,HOPPAS hon pillade ORDENTLIGT.
    Åååh spännande om det har gjort någon värkan äm,ska läsa vidare....ah inget än.slemproppen släpper ju oftast för det har börjat öppna sig utifrån om jag inte minns fel.och 2 fingrar är ju typ 2cm så det är ju bra.hoppas på att det ökar snarast

    dynah; välkommen fy va jobbigt med sådan smärta. På mig har det mer varit att tappen ahr påverats utan smärta.dock inte denna grav med förra.hoppas de kommer med positiva besked imorgon.

    noemi,hur många gånger stoppar de med bricanylspruta? jag fick en omgång dropp på 2 dagar.sedan sa läkarna att hon fick komma om det startade igen,då var jag i v.33+ ngt med dottern.låg på östra i gbg.

    dissan,välkommen oj har ingen aning,men de borde godkänna en sjukskrivning.åk in för en koll och se om det påverkat ngt? är ju inget bra om den komemr tidigare.


    martinag,Välkommen. jag har blivit kollad sedan nån gång i början av v.20.blev kollad varannan vecka. Min har hela tiden sedan v.14 kommit regelbundna dock ej smärtsamma,inte som nu. Men har hittils inte haft någon påverkan på tappen,ska på ny koll på torsdag,då har jag inte varit på 4v.får se vad de ser.

    3busfrön; välkommen.!

    Många nya,kul elelr ja kul är det väl inte men roligt med lite sällskap

    Mina sd har ett himla tryck nedåt,även när jag inte har sd så trycker det nedåt,och bakåt.stackars min tarm kan jag säga,det är slagsmål om platsen. Just nu är jag lite nervös,kommer nog vara några dagar.Är alltid nojjig innan läkaren ska kolla på nytt med VUL på tappen.det ska hon göra på torsdag och har inte kollat på 4v.så det ska bli "kul". Önskar man kunde veta själv hur det skulle kännas så man kunde kolla det själv istället för att grunna på det.vågar inte ens känna efter nu.men är ändå så väldans nyfiken på hur det hela fungera nu när man hör hur läkaren pratar och bm osv.hade varit kul att kunan förstå mer och "veta" vad de pratar om.

  • Lana

    3busfrön,skönt att de ändå tog det så på allvar att det inte behövdes någon koll innan.

  • Lana

    3busfrön, hoppas jag får ett sådant bemötande vid nästa graviditet.slippa tjata sig till allting.

    Mariaomarcus, förra graviditeten så trodde de inte på mig att jag hade så mycekt sd så det var inga koller på mig.de tänkte nog att jag bara överdrev. En fredag i typ v,32+ så gick min slempropp och jag hade intensiva sd hela helgen.på söndagkvällen ville jag komma in på koll.02 på natten var vi inne och då gjorde de en gynkoll då sd började göra ont. då var tappen 0,7mm. Sedan hade de stenkoll.så denna gången fick jag tjata för att få läkarkoll men har sedan varit på tappkoll varannan vecka.vilket känns skönt.dock är det 4v nu så det är lite nervöst.dock gör det ine jätte mycket men vill ju gärna att bebis stannar till v.35+ iaf.
    Denna gången är jag hittis inte påverkad alls,vilket känns skönt. har gått förbi den dagen dottern var på väg ut. Hoppas de tar dej på allvar,man (jag) blir ju mer rädd och nervös om de inte gör det just för att man inte vet vat som pågår därinne.känns surt att sd påverkas av oron och att liten kanske kommer tidigare för att man inte blivit betrodd.

  • Lana

    3busfrön,okay.jag känner det är gott de kollar denna vecka,iom det är rätt sent i graviditeten.

    dynah,lycka till i dag och hoppas du får din sjukskrivning.

    mariaomarcus, ja det kändes väldigt som att "du är förstagångsföderska och ar har iiiingen aning". Vilket är väldigt tråkigt att känna.Efter 32 fullgångna veckor klarar sig 96% av alla bebisar.och efter 35+ (vad jag har fattat) är bebis färdig.kan behövas nån spruta för lungorna.men enligt de på östra spec i gbg så stoppar de inget efter 35+,det anses normalt.dock hade de inte stoppat mig om jag gått över 34+0 sa de.

    arkeologtjejen, välkommen. va drygt att vara sängliggandes.
    jag jobabr inom vården så jag har inte haft några problem alls att få varken sjukskrivningar eller annat godkända även om min tapp inte varit påverkad.vad jobbar du med?

  • Lana

    noemi,va skönt. jag fick också ett annat dropp då jag inte tål bricanyldroppet.

    3busfrön, PRecis

    dissan,va skönt att det gick bra nä inte alla får bricanyl,jag har inte fått det iaf.

    puh, ah va bra att det hänt något även om det är lite.

    dynah, hmm jag har ingen aning,de är jätte oliak fårn dag till dag hur de känns.

  • Lana

    Happyme,din stackare,lider med dig.Hoppas de får kläm på det hela.

    arkeologitjejen; Jag har en dotter sedan innan som fyller 2 i augusti. Som för övrigt heter Elly  Linnéa Och vi bor utanför Göteborg i norra skärgården!

  • Lana

    shee, det tycker inte JAG låter normalt.kanske om det bara varit förkylningar men inte annars.Det är ju inte heller jätte bra att de äter så mycekt antibiotika. hoppas denna är den sista kuren på länge  
    34+0 det är ju jätte skönt HAr en bit dit men det närmar sig,eller ja det är nästa lördag så det är inte lååångt borta.men känns så ibland.

  • Lana

    dynah, va bra att tappen var såpass lång.

    arkeologtjejen, häärligt med lång och fin tapp.

    fröken sol,heeeeeeeej

    Var på läkartappkoll igår och den såg bra ut sa hon.hon kollade dock bara med VUL denna gången och inte hur livmodermunnen såg ut. Så nu får vi se vad osm händer,är ju "fritt fram" att föda from nästa lördag.

  • Lana
    happyme,va underbart att få komam hem.även om det är bra att ligga inne om behovet finns.men ändock gott att komma hem.hoppas ni allt blir bättre för dig.
    Underbart sätt att vakna på
    förstår du känner det spänner det är ju såå trångt därinne nu.dax att kommaUT

    noemi, fy va jobbigt att ha så ont.knepigt att det komemr när du står.fast det kanske är att allt trycker nedåt och tynger,det är inte ligamenten som gör ont?
    Låter som en bra dag för er

    puh,förstår att du känner så.dagarna blir ju sååå långa ju längre man går.spec om man har haft det som du.
    Hääärligt med ett datum.nä klart det inte är kul att bli igångsatt men med allt du gått igenom så kan det göra gott att det är över.

    jmynt, låter som du kommer ha det bra dock glöm inte vila,inte bra annars. Kan du inte tacka nej till ngt?

    helenas,duktig kille oj är han redan 3½ vecka,känns som det var nyss du fick

    Var hos BM idag v.33+2. Sf var bra dock mindre än med dottern men helt godkänt 30 i v.34. Sedan är Liten ruckbar också den kan behöva det och fixera sig då storasyster hade så litet huvud att den får bana egen väg
  • Lana

    martina,jisses då är det bara att vila så gott det går och hoppas på det bästa.vilken vecka är du i nu?
    Tror inte de kan neka dig nu,det är bara för läkaren att skriva "risk för förtidsbörd med cervixpåverkan" typ

    arkeologitjejen,ja det känns som det är ofta men ändå väldigt bra att de tar det på allvar.det kan j uske väldigt fort.jag fick varannan vecka och 4v mellan de sista kontrollerna vilekt jag tyckte var länge.hade gärna haft varje eller lite tätare än varannan.

    noemi,vad glad ja blir när jag läser du haft två lugna dagar och bara slappnar av

    empa01,det är också så att det finns ett ämne i mannens sperma som kan sätta igång det.dock "måste" han få utlösning i dig minst 3ggr på en timma för att mängden "ska" påverka.men också som andra sagt,retningen kan också sätta igång det.

    jmynt;hur gick mätningen?
    trist med kräk,hoppas verkligen ni slipper bli smittade.

    kavi; härligt att se dig igen Gott att få slappa vid vattnet.vart har ni sommarstället?

    puuuuh;hur går det/har det gått? du myyyser nog med lite och har inte det minsta tid med oss.Tänker på er iaf

    Här rullar det på och det är lugnt med sd.knepigt att det lugnar sig när man gått längre.dock blir det väl att man slappnar av mer.Solen skiner och allt rullar på.hoppas att alla har det bra också

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar