• Lana

    Vi som har prematura sammandragningar

    happyme,skönt att "få lov" att komma in på en ny tid när du känner du behöver. för min del känns den där kolle nlångt borta.eg "bara" 2½v dit men ändå.när sd är konstanta så hamnar ju en å annan tanke att de KAN påverka.

    noemi, precis,jag var på föräldrautbildning idag och där sa BM att även om de inte gör ont så ska man åka in om de blir regelbundna.Tyvärr så säger ju alla så olika.

  • Lana

    noemi,va tröttsamt med sådana dagar,men väldigt skönt att du fick komma in på koll.hoppas det går bra idag.
    gjorde de ont hela tiden eller är det bara hårda sd?

    fröken sol,hejja va härligt.Ännu ett mål uppnått Jag väntar på att kolla till 35+0 för då är det helt okay om den kommer
    Dock är mitt nästa mål 32+0 då många av mina vänner haft otur med sina bebisar på olika sätt.det är nästa helg.

    icka76,hoppas det inte är någon fara.skönt att det kollas upp.

    Jag vet inte om jag borde oroa mig,har ju inte direkt så sd gör ont med de är stenhårda och trycker nedåt hela tiden.vet inte hur regelbundna de är men de är ju där heeela tiden iaf.dock var det 2v sen tappen blev kollad och 2v till nästa gång.
    MVC läkaren sa sist att tappen är mjuk,långt bak och framåtriktad.vet inte riktigt vad det menas.nån som vet?

  • Lana

    noemi,okay.det är "kul" att höra hur andra upplever sina sd. just nu vid sd uppstår ett tryck runt magen.rygglutet och magen under naveln.som den bara SKA ner till marken vad jag har förstått kan de både trycka upp och ner.
    ja det verkar låta så på dem inne på förlossningen.detta är mitt andra barn och det är tydligen heeelt okay att ha regelbundna i fler timmar.känner mig väldigt kluven,då min bm på mvc som jobbar på spec förlossningen höll på att ramla av stolen när de sagt så på förlossningen.
    jag får nog göra det,de har telefon tid på mitt mvc nu.ska se om jag kommer fram.

    Ja det gör vi,kul ibland känns det som det är jätte lång tid kvar.om man tänker när det är okay för bebis att komma.så känns det lååångt borta.men jag kan ändå känna det snart är dax att börja pyssla fram lite grejer.dock är kläder och garderob redan fixat.gjorde det samtidigt som vi ordnade för dottern nu.men det blir väl ännu längre om jag börjar pyssla nu

  • Lana

    happyme,jag får nog göra det. har inget bättre för mig just nu när dottern sover och de kommer med 2-4min mellanrum.dock är devarken onda eller särskillt långa sjukt svårt att veta vad man ska göra.
    Visst är det knepigt hur man en eller några dagar har det skit med sd och sedan är de som bortblåsta.

    puh84; håller tummarna för dig att det blir på riktigt snart då.säger som nån annan,det blir ju lite psykiskt jobbigt när man varit rädd för prematur och sedan gå över tiden.väntan blir ju såååå lång.

    demyra,skönt med två lugna dagar ändå.min trötthet är också tillbaka.blir att lägga sig nu när dottern somnat

    giraffen,härligt att du passerat sonen födelsedan.ett stort steg. förstår att du börjar längta,det gör jag med nu och jag är en bit bakom dig.

    näh,nu kryper jag ner en stund.

  • Lana

    noemi,va trist med en sådan oerfaren och osäker läkare.då borde de ha någon med sig. eller iaf lyckas dölja sin osäkerhet.jag hade blivit väldigt orolig efter det besöke.tjust för att den var så osäker.men va härligt att det var oförändrat.

    icka76,va skönt att det onda "bara" var ligamenten.dock lika otrevlig smärta men ändå,det är ingen fara för bebis.

    puh,ah himla gubbe du har då men det är bra att hon gör det nästa gång,surt OM du går över lång tid.dock skönt för du vet ändå att du har gått heeela vägen.

    happyme,kul att du frågade jag fick självklart inte tag på BM.men väntar och ser.hoppas det blir bättre över helgen när gubben är hemma.han kan ju ha dottern mesta tiden då och jag bara titta på mer om vi är ute mm.det är ju så svårt att bara ligga stilla med henne.har kommit att tänka på (då min dotter var på väg ut i v.32+) att anledningen tillatt hon stannade var nog för att jag hade möjligheten att bara ligga i soffan.och jag tog den möjligheten.vilket ledde till total förslapphet men denna gången blir det svårare.

    Nu ska jag lägga mig,är jätte trött....sov gott Ladies!

    Ingen som vill köpa en barnvagn av mig?? jag har 3st ute på blocket just nu

  • Lana
    fröken sol; hääärligt att kunna vakna upp och inte behöva känna oro över att bebis ska komma för tidigt.
    Fy vilken hemsk natt.hoppas verkligen du får sova mer inatt.det behövs.

    kavi,vet inte om jag skrev VÄLKOMMEN? Välkommen i så fall
    oj vilken historia du har.hoppas hoppas du iaf slipper inläggning denna gången.minns hur jobbigt jag tyckte det var.och jag låg inne ynka 4dagar förra gången
    Nja jag har inte blivit sängliggandes än.dock började sd runt v.24 sist och denna gången i v.14.börjar bli väldigt trött på dem nu är i v. 32.
    Jag undrar också varför eller mer vad som behövs för att tillhöra spec mödravården.dock är jag glad att jag sluppit för det ligger 1h bort,nu är det bara 5min bort till MVC.Men den läkaren jag träffar på MVC och som kollar min tapp mm varannan vecka är överläkare så jag känner mig trygg ändå.just för jag har fått både vanliga MVC besök och till läkaren.

    petronella,jätte grattis

    icka,härligt att den var så långt.det gör en så mycket lugnare.dock är det ju sååå tröttsamt att ändå ha alla sd :-/

    demyra,härligt för dig med att tappen var 4cm 

    happy,jisses vilken natt du också har haft.hoppas verkligen de tar emot dig tidigare så du kan få bukt på det.och njuta lite.

    noemi,sikken rutten dag för dig med.hoppas bricanylet gör att du kan slappna av lite iaf.

    Helenas; Åh va härligt att han växer och frodas.John är ett fint namn på en fin kille

    Om ni undrar vart jag tar vägen ibland Jag har små perioder då jag inte orkar skriva ngt men jag läser.har haft några sådana dagar
    Här är det lugnt,helt Ok med SD och är piggare vilket är superskönt.dock ahr jag så svårt att somna då det är mycket sd i liggläge.men men har fått några bra nätter iaf.
    På torsdag ska vil på TUL,hoppas liten växer som den ska.DOttern är ju född fullgången med låg födelsevikt. 38+2 med igångsättning (efter att ha blivit stoppad i v.32+2) och en födelsevikt på 2345g
  • Lana

    noemi,de tre sista veckorna vet jag inte om de sjukskriver då det anses "normalt" att föda efter v.37+0. jag TROR man kanske får ta up fp dagar i så fall?

  • Lana
    puh, jobbig natt men hoppas nu det sätter igång,om du tarmarna är tomma och allt
    Oooh spännande med slemmis min dotter var på väg ut tidigare och det startade med slemmis HOPPAS!
    MariaOMarkus skrev 2010-05-20 14:21:21 följande:
    Hej alla. får man hänga på här?  Väntar barn n2 två och har nu de sneasdte dagarna börjat känna av sammandragningarna rejält detta börjde efter vecka 25 med dottern och höll i sig tills hon kom ut i vecka 41 (igångsättning)
    Välkommen!!

    fröken sol,jasså din gubbe är också så trevlig på natten det är min med.det sista har jag varit sjukt lättväckt och får sova med öronproppar,pust.
    Håller med dig,det är lustigt hur de kan variera i intensitet och ondhet från stund till stund och dag till dag.

    mari80, härligt att tappen var bibehållen.funneling vad är det?
    Åh va kul Grattis till lillebror.ja det är nog roligt att få prova på både och.Gott att få en tid till snitt. Åh va långt borta mitt bf lät när du skrev att ditt snitt var om 2mån. har bf den 16juli.Tyckte det närmade sig ju

    noemi; Grattis till "övertid". Fast han är ju lite tidigt född,tror det är "värre" att gå över tidigare barns födelsedag om man fick senare.har en kompis som fick första i v.37+2 och är nu i v.38+3 och hon tycker det är skitjobbigt
    Vet du vad de menar med bakåtriktad?

    kavi, Ja det är skönt,dock 32 fulla på lördag men ändå
    Ja alltså det är sjukt störande.härligt att de integer nån påverkan men också så frustreerande att ha dem.
    Va lurigt att de knappt är där men påverkar. det är ju läskigt,just att man inte vet om något händer där inne.det vet ju inte jag just nu heller då det är 3v sedan sista kollen.men ändå,mina känns ju så de stör.
    Så var det när jag låg på sjukhuset med dottern.dusch 1ggr i veckan och annars halvlåg jag i sängen.helst itne ens på toa.dock låg jag bara inne 4 dagar men fick strikt på så mycekt liggläge jag kunde när jag kom hem.doc kahde jag inte något barn sedan innan att ta hand om då.vet inte hur det hade gått nu.

    Idag har det varit värre på sd fronten.de har gjort ont och varit måååånga.dock har jag varit iväg på IKEA idag.Men ändå

    Någon som vet hur livmodern egentligen ter sig innan man öppnas? funderar på allt vi pratar om här.om hur den ligger mm.har försökt hitta info på nätet men det går sådär Tänkte just på bakåtriktad,är det bara att den är långt bak eller att själva "hålet" på livmodertappen är bakåt? vart är livmodertappen när man börjar öppna sig?börjar den öppna sig bakifrån och det öppnar sig mot själva slidöppningen?
  • Lana

    puh; det kan inte ha varit förstoppning då? eller magsjuka?
    jag har sjukt ont stundvis under vänster revben.jag tror bebis trycker på tarmarna och det är dert som smärtar,på mig iaf.

    noemi,jisses vilken händelse. Så kände jag med när jag låg inne.bättre hon är på utsidan just för att då har man mer koll och kan hjäpla till mer.om det är infektion eller dyl.
    Nej vliken himla otur att det är fullt där.hoppas verkligen hon vill stanna tills det iaf kommer en plats. tänker på er och håller tumamrna hårt att ho nstananr inne.
    så trist att behöva ligga där

  • Lana

    puh; ja det låter mer som magsjuka,du kanske får ont i magen av att du äter vanligt igen då? att tarmarna får arbeta.
    Hoppas verkligen du blir bättre,inget kul att vara sjuk.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar