• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Demyra
    Arkeologtjejen Min son fyllde 2 för några veckor sedan. Han är nog oxå världens härligaste annors, ljuvlig ålder när dom lär sig så jätte mycket och man kan kommunicera med dem :)
    Men han vet precis när man är som tröttas och kanske inte orkar ta striderna lika bra.
    Min sambo är helt underbar och tar alla nattningar eftersom jag har så svårt att sitta i sonens rum 1 timme tills han somnat/lugnat sig
    Men den här helgen ska sonen till hans pappa å nu får man vila lite, tror jag ska sova typ hela tiden {#lang_emotions_smile}
  • arkeologitjejen

    Lana: Skönt att du nått milstolpen snart! Grattis!

    Demyra: Det där känns igen. Speciellt med de långa nattningarna, fast vi upptäckte när Linnea var runt 23-24 månader att hon inte behövde sova lika länge på dagarna. Drog ner på eftermiddagsvilan (jag vet! Ditt andningshål) och nu somnar hon på en 10-15 minuter på kvällarna sedan någon månad tillbaka. Visserligen finns det ju dagar med långa nattningar, men de är få.


    Linnea 080310 & BF 100930
  • Shee

    Ska passa på att fråga en sak ang. sjukskrivning under graviditeten.


    Min bm säger att FK bara godkänner SS till v 36? Stämmer detta? Jag tycker det låter jättekonstigt och förstår inte varför man inte skulle kunna få SS till sin BF. 
    Någon som kan hjälpa mig med detta? 
    Och en fråga till, en helgresa under sin SS, inom sverrige såklart då, är det tillåtet? 
  • Noemi
    Shee skrev 2010-05-28 18:47:14 följande:
    Ska passa på att fråga en sak ang. sjukskrivning under graviditeten. Min bm säger att FK bara godkänner SS till v 36? Stämmer detta? Jag tycker det låter jättekonstigt och förstår inte varför man inte skulle kunna få SS till sin BF.  Någon som kan hjälpa mig med detta?  Och en fråga till, en helgresa under sin SS, inom sverrige såklart då, är det tillåtet? 
    Om man är sjukskriven pga sammandragningar eller hotande förtidsbörd så finns det inget att vara sjukskriven för efter 36+6, dvs fullgången. Jag gissar att det var detta du undrade över? Om man har foglossning och andra åkommor kan man givetvis vara sjukskriven fram till bf. Det har helt att göra med anledningen till sjukskrivningen.

    Jag tror inte att det finns några restriktioner vad gäller resor men jag vet inte. Det kanske står på deras hemsida om sådant.
  • Happyme
    Lana vad skönt att slippa vara orolig och nu dessutom veta att bebisen har grönt ljus, hoppas du kan njuta lite sista veckorna

    Förstår att det är svårt att vila för er som har "små" storasyskon hemma, det går ju inte att be dem ta det lite lugnt så mamma får vila precis. Jag har två tonåringar, ja tjejen i magen är en riktigt eterlängtad sladdis, och de klarar ju mycket själva plus att de är duktiga på att hjälpa till när man ber dem.

    Fröken sol, hur gick det med känningarna blev det nåt mer efter bilfärden?
    Och PuH, bälgade du i dig ngt te?

    Noemi vad skönt att du är hemma igen och jag hoppas det går bättre att skingra orostankar därhemma än på antenatalen. Det var så trevligt att prata lite med dig.
    Nu är du i v 35 och vips så har det gått två veckor och lilla fröken räknas inte som prematur. Jag håller tummarna för att du slipper få ngn fler blödning!!

    Jag fick också komma hem igår sen em. Kändes både skönt och läskigt. Har varit så risig och kampen med kalorier pågår ständigt. Svårt att nå upp i lägsta nivå  av mitt behov och mina levervärden har börjat stiga pga det ( hoppas jag att det är). Men det är underbart att få hemma hos familjen och få duscha i sin egen dusch!
    Spec.mödravårdens läkare ska hålla mig under sina vingar en månad framåt vilket känns bra. Tack för alla snälla och stöttande kommentarer från er!
  • Happyme

    Glömde ju säga, tror du skulle bli en toppensjuksköterska Noemi! Det är aldrig försent

  • fröken sol

    godmorgon happy me, jag hade sdr som gjorde ont i 35 mil vi kom hem vid fem på morgonen (plus några timmar innan) sen framåt fm började det avta och nu är det som vanligt, lite ibland. men dom som kommer är inte ett dugg sköna. Så vi får se om det håller på så här i fem veckor till eller om det startar...

    lycka till, skönta tt ni bägge (du och noemi) kommit hem.

    grattis till er som kommit till vecka 35, tycker allt kändes så mkt lättare efter man kommit sålångt. allt efter det är härlig bonus!

  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-29 08:36:35 följande:
    Glömde ju säga, tror du skulle bli en toppensjuksköterska Noemi! Det är aldrig försent

    Tack! Ja vi får väl se om jag orkar mig igenom en utbildning till... Men jag ska ju trots allt jobba 30 år till. Hur mår du idag? Hoppas hoppas att din stackars mage mår lite bättre. Hur var det att komma hem?

    Jag mår sådär. Jag har sådan fruktansvärd molvärk i magen, kunde knappt sova inatt. Jag undrar vad sjutton det är som gör så ont. Det är inte värkar för jag har konstant ont och jag har inte särskilt mycket sd heller. Det är allra värst när jag stått upp en stund eller tagit några steg. Men i natt låg jag ju ner hela natten så jag vet inte vad det är.


    Ja fröken sol, det är skönt att inte behöva vara lika rädd längre om bebisen skulle komma nu. Det är stor skillnad. Dock har jag svårt att njuta eftersom jag har så ont. Du som är bm, vet du om det är farligt att ha ont. Svårt för dig så här att svara. Men det är som mkt stark mensvärk som sitter i ryggen och även i magen. Och så kan jag ha jätteont i nån timma och sedan släpper det och så kommer det tillbaka igen.

    Hur mår ni andra?

  • MariaOMarkus

    Sitter inte förvärkar i rygg och mage? eller har jag läst fel på nätet :)

     jag har märtk att jag fått mensvärkslikande smörta mitt på magen ibland efter många SD..vet dock inte varflr men obehagligt är de


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar