• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi
    kg8 skrev 2010-05-27 12:59:28 följande:
    Jag har redan blivit stoppad två gånger, första gången i vecka 27+något men då slutade det lätt med bara en bricanylspruta. Nu sist i vecka 28+ låg jag inlagd i 4 dygn med bricanyl-sprutor och dropp och kortisonsprutor och sänhläge och allt det där.Efter det så sa dom att dom inte kommer stoppa mig mer utan att det får hända om det händer nu.Jag förstår inte riktigt varför men?
    Jag gissar att de gör en bedömning från fall till fall. Ibland startar en förlossning för att barnet behöver komma ut och då vill de ju inte stoppa till varje pris. Jag skulle egentligen inte fått mer bricanyl efter 33+0 men jag fick ändå två sprutor tidigare i veckan. Men fråga du om varför nästa gång! Det är ju kanonbra att du fått kortisonsprutorna!
  • kg8

    Ja precis, men jag hoppas att det inte blir någon nästa gång
    Lycka till allihopa

  • Noemi
    kg8 skrev 2010-05-27 13:35:58 följande:
    Ja precis, men jag hoppas att det inte blir någon nästa gång Lycka till allihopa
    Oj, det var inte så jag menade. Jag hoppas du slipper sjukhus! Lycka till! {#lang_emotions_flower}
  • PuH84

    Va roligt Noemi och Happyme att ni kan träffas... Om ni förstår hur jag menar... Efter omständigheter liksom!

    Happyme: Jag har faktiskt bara gått över två dagar... Så det är juh inge länge öht... Men med tanke på två falskalarm... Och ett mående som varierat så känns det som att det är hur låååång tid som helst! Ja.. Nästan iaf! Det här hallonbladsteet som folk pratar om har jag dock inte testat... Fick tips på att man ska cykla idag... Får se om jag kanske testar det då! =) Jag är väldigt öppen för förslag!!!

  • kg8
    Noemi skrev 2010-05-27 13:50:06 följande:
    Oj, det var inte så jag menade. Jag hoppas du slipper sjukhus! Lycka till!
    Nej det var inte så jag tog det heller Tack
  • Happyme

    Nä jag skojade med dig PuH. Men visst är det märkligt att det ska stopppas i ena änden sen kanske behövas sättas igång i andra! Sex ska ju vara bra, prostaglandinerna i sperman kan sätta igång en förlossning- om cervix är mogen vill säga. Så förför mannen Hallonbladste ska man dricka från v 36 3 ggr om dagen har jag hört, men hur många liter kan man få i sig på ett dygn, du får testa !

    Ja visst är världen liten att hitta en trådvän vägg i vägg, finns ju miljoner trådar och lika många aktörer. För att inte nämna antalet sajter..

    Shee barn har i snitt 10 infektioner per år de första åren de ska bygga ett immunförsvar, lägg till att varje sådan kan hänga i 2 veckor, då blir det inte många friskveckor kvar.
    MEN har man ett barn som får bakteriella infektioner som kräver antibiotika ( förutsatt att läkaren verkligen kollar det och inte behandlar virus...) typ lunginflammationer, bölder eller andra besvärligare sorter än vanliga virusförkylningar- ska man dra öronen åt sig och kolla lite på immunfösvaret. Tyvärr blir antibiotika en ond cirkel där även de bra bakterierna kommer ur balans och på så vis skadar immunförsvaret och barnet blir mer mottaglig för ny infektion. Innan ab sätts in ska man helst ta blodprov och odla så man inte behandlar ett virus som  är helt okänsliga för ab. Utan behandlar av rätt orsak.
    Det är säkert gjort men ibland går det snabbt att få medicin utan att riktigt kolla.
    Det brukar bli bättre under sommaren och jag skulle testa probiotika, finns som droppar från Semper-stärker vår nyttga flora

  • arkeologitjejen

    Hej hej!
    Hoppas allt är bra med alla. Jag har varit hos doktorn idag och tappen var 5 cm. Känns jätteskönt! Så lång var den aldrig när jag väntade dottern. Däremot hade jag ju sammandragningar hela tiden inne hos doktorn så hon sa att det lät som att förlossningen var på väg. Sjukskrevs i två månader på heltid och ska prova att äta adalat. Ska höra av mig om det blir värre eller om jag behöver mer. Skönt att bli tagen på allvar, fick dessutom ett superläkarintyg så nu är jag inte så orolig för sjukpenningen längre.

    Vi verkar spridda över landet.

    Jo, det kan gå riktigt bra, även om man har SD tidigt. Det är jag ett bra exempel på. Min dotter föddes på dagen då hon inte längre skulle räknas som prematur, trots att jag hade gått och varit delvis öppen i månader och dessutom åkt in och ut på förlossningen. Med andra ord, bit ihop, vila och ta en jordgubbe till så blir det nog bra. Det är iallafall mitt motto för sommaren.


    Linnea 080310 & BF 100930
  • Happyme
    arkeologitjejen skrev 2010-05-27 17:35:35 följande:
    Hej hej! Hoppas allt är bra med alla. Jag har varit hos doktorn idag och tappen var 5 cm. Känns jätteskönt! Så lång var den aldrig när jag väntade dottern. Däremot hade jag ju sammandragningar hela tiden inne hos doktorn så hon sa att det lät som att förlossningen var på väg. Sjukskrevs i två månader på heltid och ska prova att äta adalat. Ska höra av mig om det blir värre eller om jag behöver mer. Skönt att bli tagen på allvar, fick dessutom ett superläkarintyg så nu är jag inte så orolig för sjukpenningen längre. Vi verkar spridda över landet. Jo, det kan gå riktigt bra, även om man har SD tidigt. Det är jag ett bra exempel på. Min dotter föddes på dagen då hon inte längre skulle räknas som prematur, trots att jag hade gått och varit delvis öppen i månader och dessutom åkt in och ut på förlossningen. Med andra ord, bit ihop, vila och ta en jordgubbe till så blir det nog bra. Det är iallafall mitt motto för sommaren.
    Vad skönt med lång tapp och sjukskrivn. Hoppas Adalaten hjälper till att lugna sd nu !
  • Noemi

    arkeologitjejen! Vad bra att du har en så klok läkare och lång tapp! Bra motto, ser fram emot jordgubbarna nu!


    Själv känner jag mig inte alls glad ikväll. Trots att jag om några timmar är 34+0 vilket är en otrolig seger så känner jag att jag snart inte orkar vara med om fler berg-och-dalbanor rent känslomässigt. Blödningar gör mig otroligt rädd och molvärken gör mig otroligt trött. Magen känns som en sten och det är svårt att gå. Jag som brukar skutta fram i mitt normala liv! Bu. Så, nu har jag gnällt klart.


    Jättefint att få träffa dig Happyme! Det var skönt att prata o inte bara ligga här o känna efter en stund. Hoppas att vi får komma härifrån i morgon!

    Hm, håller med dig PuH, vart har fröken sol tagit vägen. Kanske på en skön semester i skärgården eller kanske till förlossningen...???

  • arkeologitjejen
    Noemi skrev 2010-05-27 20:03:40 följande:
    arkeologitjejen! Vad bra att du har en så klok läkare och lång tapp! Bra motto, ser fram emot jordgubbarna nu! Själv känner jag mig inte alls glad ikväll. Trots att jag om några timmar är 34+0 vilket är en otrolig seger så känner jag att jag snart inte orkar vara med om fler berg-och-dalbanor rent känslomässigt. Blödningar gör mig otroligt rädd och molvärken gör mig otroligt trött. Magen känns som en sten och det är svårt att gå. Jag som brukar skutta fram i mitt normala liv! Bu. Så, nu har jag gnällt klart. Jättefint att få träffa dig Happyme! Det var skönt att prata o inte bara ligga här o känna efter en stund. Hoppas att vi får komma härifrån i morgon!Hm, håller med dig PuH, vart har fröken sol tagit vägen. Kanske på en skön semester i skärgården eller kanske till förlossningen...???
    Vet du Noemi, det är skitjobbigt och det är svårt att hålla humöret uppe, men här har du en positiv sak till. Jag snittades med Linnea och var superpigg efter det och var uppe morgonen efter och knallade runt och mådde mycket bättre än många av de som var förlösta vaginalt (en tjej satt i rullstol) och klarade mig på alvedon och voltaren som smärtstillande redan från dag två. På BB sa det att det är vanligt efter att man haft massor med SD eftersom man mår bättre efter förlossningen än innan! Bra va!? Du kan njuta lättare av bebisen sen när den väl kommit.
    Linnea 080310 & BF 100930
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar