• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • fröken sol

    puh, hon nämde inget om hur mkt kvar av tappen det var? det är ju inget skönt med undersökningar, speciellt inte när man är omogen, det brukar gå bättre och bättre, ju kortare tappen är och ju längre fram den ligger.  (så upplever jag att det brukar vara när jag undersöker kvinnor, att ju längre i skedet hon är desto lättare och mindre smärtfullt brukar de säga att det är)

  • Demyra

    Vad här skrivs flitigt {#lang_emotions_laughing}

    Puh hoppas det drar igång för dig snart , du får spendera dagarna med dom 3 S:en nu (Sauna, Städa och Sex) {#lang_emotions_tongue_out}

    Naomi du har varit med om mycket medan jag varit på stugan, hoppas den lilla vill stanna kvar en liten stund. Håller tummarna för dig

    Jmynt du ska nog ta det lugnt om du har sådär kort tapp, läkaren sa åt mig att om tappen blivit märkbart förkortad inom vecka 28 så då är det risk för prematur födsel, såklart kan det säkert vara risk ändå men så förklarade hon iallafall.

    Happyme hur går det för dig?
    Låter otroligt jobbigt det du varit med om hoppas det blir bättre *Kram*

    FrökenSol Grattis till dig för att passerat gränsen {#lang_emotions_flower}

    Och välkommna med alla nya

    Jag har haft det otroligt lugnt nu och inte alls så ont som förrut och mycket mycket mindre sammandragningar, men nu är jag på högspänn hela tiden för när det drar igång igen och vet inte riktit hur mycket jag ska våga röra på mig.
    Har ju varit så skönt nu i nästan 2 veckor så skulle ju harma lite om jag går en promenad för mycket och jag får tillbaks alla onda sammandragningar och molvärken.

    Är i vecka 29 nu så bara 6 veckor kvar så går jag förbi sonens födelsevecka :)
    spännande hur snabbt det närmar sig, det känns ju som igår som jag gick förbi magiska gränsen vecka 12 {#lang_emotions_smile}

  • Dissan

    Hej igen
    Har en liten fråga till. Ska ju som sagt till läkaren i morgon, hur  kollar de att jag har sammandragningar? Är livrädd att de inte ska tro mig

  • 2små2stora

    Hej får jag vara med hos er? Har precis blivit sjukskriven 50% för prematura sammandragningar i v. 21. 2 veckor tidigare än med förra barnet.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Noemi
    Dissan skrev 2010-05-25 14:55:30 följande:
    Hej igenHar en liten fråga till. Ska ju som sagt till läkaren i morgon, hur  kollar de att jag har sammandragningar? Är livrädd att de inte ska tro mig
    De kommer inte att misstro dig. Beskriv bara hur det känns så bra du kan. Det är aldrig någon som har försökt mäta mina sammandragningar för sjukskrivning. Däremot när man senare i graviditeten kommer in akut så brukar de mäta intensiteten i sammandragningarna via  en ctg-kurva, men det har inget att göra med misstro utan att de vill ha koll på läget.

    Det kommer att gå bra, beskriv bara hur det känns. Lycka till!
  • MariaOMarkus
    Dissan skrev 2010-05-25 14:55:30 följande:
    Hej igen Har en liten fråga till. Ska ju som sagt till läkaren i morgon, hur  kollar de att jag har sammandragningar? Är livrädd att de inte ska tro mig
    jag minns att de kollade på en kurva hur mkt asmmandragningar jag fick. och där såg de att jag fick många men innan de kundej ag abra förklara hur det var. konstigt om de inte skulle tro på dig.
    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • PuH84

    Näe fröken sol, det gjorde hon inte, så det vet jag faktiskt inte... Hon pratade om att den låg ganska långt bak... Men då tyckte hon att jag låg konstigt och att det kan ha berott på det (halvsatt) Men jag ska juh dit imorrnbitti igen... Och inte vet jag om hon kommer pilla då oxå... Men det känns som att det händer saker iaf... Har lite mer molvärk än vanligt, dock inte nå sammandragningar... Osså slemproppen då... Men jag vet juh inte om hela slemproppen kommit... Kom juh lite för en vecka sen med. Sen kan det väl ta ett tag iaf... Även fast slemproppen kommer!
    Tack Demyra! Första S:et avklarat då... Städningen... Ett ont måste... Dock vet jag inte om jag köper det här med färdknäppen som alla pratar om... Det har då inte funkat för mig!


    Välkommen 3Busfrön! =)

  • jmynt
    Noemi skrev 2010-05-24 20:14:22 följande:
    jmynt, vilken vecka är du i? Det är nog så att ingen läkare egentligen har några exakta svar på hur farligt det är att ha något förkortad tapp. Min tolkning av att olika läkare säger så olika är att de har lite olika erfarenhet och riskbenägenhet. Den läkare som varit min huvudläkare har alltid sagt att det inte är någon fara för min del. De flesta andra har sagt att jag haft en kraftigt ökad risk att föda tidigt. Men det är inte roligt att föda för tidigt. Föddes din dotter för tidigt? Fundera på om det inte kanske ändå kan vara värt att vila lite extra? Det värsta som kan hända då är att du föder fullgången men att du har vilat mer än du ville. Sjukhusvistelse och neo är inget jag rekommenderar. Särskilt inte när man har barn. Jag får knappt träfffa min son just nu och det är inte bra för någon, särskilt inte för honom såklart. Samtidigt känner du ju bäst själv hur du ska ha det. För mig har det inte känts bra att röra mig och då var valet att vila ganska lätt.
    jag är i v. 28 min dotter är född i v. 37 men vi hamnade på neo med henne pga gulsot. grejen är mest den att det har kännts så bra ett tag och jag undviker ju allt som jag vet att jag får sd av, men att ligga i sängen hela dagen när man är själv hemma med en ettåring är ju helt omöjligt.....men jag vilar när jag kan sover hon så sover jag, så det blir minst två timmar om dagen sen lägger hon sig ju rätt så tidigt så på kvällarna blir det ju mer vila. men om jag inte fick gå ut en liten sväng varje dag skulle jag bli så deprimerad och det vill jag inte utsätta min familj för...
  • Lana

    Happyme,stackare.fy va jobbigt att ha sådan smärta.är d et bättre nu? eller har det kommit tillbaka?
    Va skönt att de tittade noga på det.
    Man får göra långa ego inlägg,vi är här för att stötta varandra.
    Shit 12 veckor,fy jag som höll på att krivera efter 4 dagar sist...

    Mariaomarkus, mina sd är värre denna gången,mer regelbundna,smärtsamma mm.dock är jag lite rädd för mig själv då min inställning är "ah det är okay,jag bara gnäller osv". Men ja de är värre.hade mer illamående med dottern,fast mindre halsbränna

    fröken sol,underbart att ha passerat v.35.det är mitt nästa mål.Hoppas jag komemr dit vilket jag säkert gör med råge

    jmynt; jag har mest molvärk i damband med sd.dock är det sjukt irriterande.
    ah va trist att den hade påverkats så.inget illa nu men ååh så tröttsamt att din sambo inte tar det alvarligt.men de kanske itne fattar iom att de itne är med om det?Min sambo kan ha svårt att fatta ibland med,får trycka in det i skallen på honom

    puh,HOPPAS hon pillade ORDENTLIGT.
    Åååh spännande om det har gjort någon värkan äm,ska läsa vidare....ah inget än.slemproppen släpper ju oftast för det har börjat öppna sig utifrån om jag inte minns fel.och 2 fingrar är ju typ 2cm så det är ju bra.hoppas på att det ökar snarast

    dynah; välkommen fy va jobbigt med sådan smärta. På mig har det mer varit att tappen ahr påverats utan smärta.dock inte denna grav med förra.hoppas de kommer med positiva besked imorgon.

    noemi,hur många gånger stoppar de med bricanylspruta? jag fick en omgång dropp på 2 dagar.sedan sa läkarna att hon fick komma om det startade igen,då var jag i v.33+ ngt med dottern.låg på östra i gbg.

    dissan,välkommen oj har ingen aning,men de borde godkänna en sjukskrivning.åk in för en koll och se om det påverkat ngt? är ju inget bra om den komemr tidigare.


    martinag,Välkommen. jag har blivit kollad sedan nån gång i början av v.20.blev kollad varannan vecka. Min har hela tiden sedan v.14 kommit regelbundna dock ej smärtsamma,inte som nu. Men har hittils inte haft någon påverkan på tappen,ska på ny koll på torsdag,då har jag inte varit på 4v.får se vad de ser.

    3busfrön; välkommen.!

    Många nya,kul elelr ja kul är det väl inte men roligt med lite sällskap

    Mina sd har ett himla tryck nedåt,även när jag inte har sd så trycker det nedåt,och bakåt.stackars min tarm kan jag säga,det är slagsmål om platsen. Just nu är jag lite nervös,kommer nog vara några dagar.Är alltid nojjig innan läkaren ska kolla på nytt med VUL på tappen.det ska hon göra på torsdag och har inte kollat på 4v.så det ska bli "kul". Önskar man kunde veta själv hur det skulle kännas så man kunde kolla det själv istället för att grunna på det.vågar inte ens känna efter nu.men är ändå så väldans nyfiken på hur det hela fungera nu när man hör hur läkaren pratar och bm osv.hade varit kul att kunan förstå mer och "veta" vad de pratar om.

  • 2små2stora

    Tack för välkomnandena Hade hoppas lite på att slippa hänga i en sådan här tråd denna gång. Men det är väl som BM sa när jag ringde henne igår. Vi har ju bara väntat på detta. Så läkaren sjukskrev mig utan att ens träffa mig då det inte fanns några tider vare sig i strängnäs eller i Eskilstuna.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar