• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi
    fröken sol skrev 2010-05-23 16:47:49 följande:
    noemi! det känns underbart att inte behöva noja och oroa sig över varenda sdr. Nu är jag vecka 35+4!!! så himla bra.hoppas du kommer över 34+0 iaf!!!
    Härligt att höra, 35+4 är kanon!!! {#lang_emotions_laughing} Att passera 35 är mitt stora mål, då slipper vi ju neo! Men att passera 34 ska jag först och främst sikta på!
  • MariaOMarkus

    Noemi - hoppa du kommer till vecka 34..ska hålla tummarna för dig

    happyme- oj låter som du oxå har haft de jobbigt..hoppas de blir bättre för dig oxå =)

    Lite ego.

    Har vilat mkt idag då det är dåligt väder och jag är galet trött med lite ilamående som nu kommit tbx igen Märkte att jag under denna tid fick en del SD. Känns nästan som att det är värre denna gång än med dottern
    Är det fler som väntar 2a barnet som hade såhär med första? känner ni någon skillnad?
    Dottern måste tycka jag är världen tråkigaste mamma just nu med alla krämpor jag har{#lang_emotions_cry}


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Kavi81

    Fröken sol: härligt att ha passerat v 35!!

    Noemi: hoppas verkligen du fixar v 34 sen är det bara att köra på med 35... {#lang_emotions_smile}
    nja tyvärr känner jag ju inte av mina sd särskilt mycket men ändå påverkar det tappen! det är väl det som är mitt problem, så därför har jag svårt att avgöra hur mycket jag kan vara uppe när jag har "sängläge". Jag skulle ju klara att vara uppe hela tiden rent fysiskt eftersom jag inte har ont, men jag får ju inte pga tappen.
    visst var det lite jobbigt att ligga på sjukhuset i 12 veckor men jag har faktiskt mest ljusa minnen av det, har kanske förträngt det jobbiga, men eftersom det var första barnet var min man med mig de första två veckorna på akademiska i uppsala och sedan var han hos mig på sjukhuset här i falun varje kväll och flera kvällar i veckan hade han med sig hemlagad mat (gud vilken lyx det var efter den tråkiga sjukhusmaten!) osv, så vi kom varandra väldigt nära och gick starkare ur det hela och så slutade det ju så bra, han kom ju bara 3 veckor för tidigt och vi behövde bara stanna en vecka på sjukhuset!

    MariaOMarkus: jo jag hade det likadant med första barnet som du ser ovan och visst är det mycket mycket jobbigare nu med 2:an, känner mig oxå supertråkig men eftersom jag har sängläge måste ju min man vabba så sonen har ju pappa hemma hela tiden så det är ju lite lättare, även om jag känner mig som ett spädbarn oxå {#lang_emotions_smile}


     


    fröken sol: så härligt att vara på "rätt" sida! Vad nu rätt sida är... först v 24, sen v 28, sen v 34, sen v 37 antar jag... men vad jag kommer ihåg från sist så var v 34 enligt läkarna den riktigt "magiska" gränsen när det var helt ok att föda.


    önskar er alla en riktigt bra natt!{#lang_emotions_flower}

  • Kavi81

    blev visst något fel, hälsade till fröken sol två ggr i samma inlägg men det var väl för att jag tyckte det lät så härligt att ha passerat v 35 {#lang_emotions_wink}

  • jmynt

    hej på er alla, vi har haft kanon väder i flera dagar nu , riktig sommarvärme!! jag o dottern har varit hos farmor o farfar två dagar i rad och fikat i gräset och gungat massor. Har dock haft en del sd igen, det var lungt en vecka och nu har de kommit tillbaka, det är inte så mycket nån då o då bara. Men jag har en sån fruktansvärd molvärk, känns som riktigt jobbig mensverk. ska in på en koll av tappen idag så jag får väl fråga om värken då. just nu skulle jag vill ja slippa ha ont så att jag kunde gå ut och fixa lite i trädgården. aja jag har i alla fall klippt gräset (med handjagare) så känner mig lite ducktig i alla fall.

    nån mer som haft sån här molvärk förresten?

  • fröken sol

    molvärk har jag haft av och till. det är så störigt för det bli ju ingen paus. Jag har ju aldrig haft ngn betydanade påverkan på min tapp ändå, bara min livmoder som är knäpp och drar ihop sig...

  • PuH84

    Min underbara, underbara BM!!! =)
    Har haft en sån där riktig jävla skit dag igen, rent ut sagt!! Ringer till BM och säger "jag vill inte vara gravid längre"! Nu jäklar ska här pillas!! Ska dit snart! Nu håller jag bara tummarna att det kan dra igång nånting!!!

  • JennyHjortron

    Oj, här har det hänt saker under helgen när jag legat i solstolen och njutit.

    Noemi: Håller tummarna för dig att du tar dig några dagar till, gärna veckor. Inte alls roligt att du har blivit inlagd så direkt efter att du passerat sonens födelsedag. Massa styrkekramar till dig.


    fröken sol: Härligt att har passerat v. 35, det har jag med och är superglad och lättad.

    Happyme: Ingen rolig upplevelse du har haft. Hoppas det nu blir bättre för dig.


    jmynt: Jag upplever en hel del molvärk också nu och det är mycket värre för tillfället än de sd som jag har. Precis som fröken sol säger så ger de ju aldrig med sig utan är konstant och det gör ont. Hoppas det ger med sig snart för dig.


    Själv har jag precis varit på en liten långsam promenad på lunchen vilket var helt underbart! Känner att jag nu slappnar av något oerhört oc kan njuta av vardagen även om det är fylld av sd. En himla skillnad att äntligen ha tagit sig till v. 36.

    Styrkekramar till alla som kämpar, hoppas ni har en bra dag allihopa!

  • MariaOMarkus

    Kavi - Va hos bm i morse och hon sa att 2a gången så känns allt mkt mer. Så det är därför jag känner av minas ammandragningar mer denan gång men skulle ämna urinprov imorgon för och se så det inte är UVI. fast de tror jag inte men man kan ju alltid kolla.
    Skönt at du har din man hemma som kan hjälpa dig

    hoppas ni alla får en bra dag och ta hand om er {#lang_emotions_flower}


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar