Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    hej. jag tror jag va här inne och skrev för ett tag sen, men jag startade en "gnäll tråd" igår, för allt känns så jä**a surt nu, den som orkar läsa kansk göra det här www.familjeliv.se/Forum-2-143/m50577686.html
    Men det jag tänkte på. har ni blivit sjukskrivna, eller ni jobbar på som vanligt? Jag har varit sjukskriven nu i tre veckor, men det tar slut idag. ska till läkaren igen på onsdag och de ska göra en ny mätning av cervix och där efter besluta om jag ska bli mer sjukskriven eller om jag ska gå till AMS igen. Nu känns det helt uteslutet, jag kan knappt gå! finns ju ändå de läkare som skiter i det liksom.. finns ju dom som har det värre... ja ni vet.

  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-02-09 12:06:08 följande:
    Sitter här, eller rättare sagt halvligger på soffan, med en kopp kaffe  Försöker råda bot på huvudvärken som jag haft hela förmiddagen.
    och jag halvligger i sängen med SD till å från och funderar på varför man måste äta varje dag.. det är ju SÅ tråkigt!
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-02-09 12:18:44 följande:
    vi får inte mio katalogen som tur är! men vi va inne där förra vecka och hittade "vårat" tv bord. en liten rund vit sak, som va röd inuti.. förstår du hur jag menar, annars kanske jag kan hitta det på nätet. men det gick liksom att krypa igenom, så på det viset va det runt. å det va så snyggt + att vårat stora bord bara blir en avställningsplats för massa onödigt skräp!
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-02-09 12:51:08 följande:
    Vet inte exakt vilken du menar! Är det en tv-bänk eller ett soffbord?
    soffbord.
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-02-09 13:27:55 följande:
    Nej, jag hittar inte den du menar!
    nähä, det va inte med {#lang_emotions_surprised} tanten på mio i stan sa att det INTE va bland rea varorna och inte på utgående, men varför är det då inte med i katalogen!?! måste nästan in och fråga igen...
  • mammaNena

    det gick bra idag. va inte mer påverkad på tappen iaf! vilket ju e super! men jag blev sjukskriven i 1 månad till ( som att det skulle vara bättre i v 31 än vad det är i v 27, men men) berätta hur det va igår och jag fick lova att så skulle jag inte bete mig igen! skulle absolut komma in och inte ligga hemma och leka hjälte{#lang_emotions_undecided} Och så skulle jag, både av min man och av vårdperonalen på FL, bli behandlad som "prinsassan på ärten" alltid åka in om det blev för mycket! lillen kan få för sig att komma ut när som och det ska han INTE! Fick en jätte bra läkare idag faktiskt OCH en läkarstudent, så läkaren va mest i bakgrunden som stöd, men sa även det där med att jag inte fick stanna hemma FÖR länge!

  • mammaNena

    elaisa: jag förstår dig, tror jag. har inte behövt ha min svärmor här på det viset, vilket jag är Väldigt glad över!! min låter ungefär som du beskriver din...

  • mammaNena

    Här i varberg får man Inte bricanyl utskrivet. Läkarna här hävdar oxå att det är en sån grej som funkar för att stoppa upp det ett tag och när man då verkligen behöver det så har det ingen effekt.

    Måste bara fråga er andra som blivit sjukskrivna pga SD (hoppas iaf att här är någon!) har FK ringt er? de ringde hit innan och nästan anklagade mig för att ljuga, trots läkarintyg. det va verkligen 1000 frågor om hur vida jag kunde jobba eller inte, varför och "vad tror läkaren" Hur fasen ska man få dom att tro på en?? vissa får ppengar och bidrag hux flux, men om man tom skickar in ett intyg från läkaren, varför/hur kan de då lägga resurser på att ringa och fråga OM det är sant eller om jag bara går hemma och "skolkar" blir så trött! hur har ni andra haft det? jag har ju fortfarande inte fått höra OM jag FÅR ersättning, eller om de tycker jag egentligen är "frisk". och hon som ringde körde verkligen ett förhör, där framkom ingenting utan när jag hade svarat så va det ett " jaha, hmm, ok"

  • mammaNena
    M1982 skrev 2010-02-15 19:41:23 följande:
    Jag har varit sjukskriven för SD sedan 23+3. På läkarintyget är jag sjukskriven fram till vecka 36. Trodde att FK skulle krångla men det gick jättesmidigt. Tog bara två veckor innan jag fick besked om att det gått igenom. Kan dock tillägga att det på mitt intyg står att jag är inlagd på sjukhuset så då blir ju läget lite annorlunda.
    jag va tvungen att ringa dom och fråga och det hade gått igenom! *andas ut*!!
  • mammaNena
    SandraLindholm skrev 2010-02-16 13:57:06 följande:
    sunkiissed.blogg.se/category/videoklipp-pa-os... Videoklippet längst ner är ett bildspel med musik. Där får du se mer bilder om du vill :) Tack så mycket, visst är de helt underbara *stolt* :D Jag hade velat veta mer om Neonatalen osv, men fick ju bara två dagar på mig innan barnen kom så hann aldrig fatta något. Jag bara slängdes in i en värld jag inte fattade någonting om. I min blogg under kategorin "tankar/känslor" skriver jag mycket om hur det känns och vad jag känner nu. Jag delar med mig för att jag får så mycket tillbaks av det, andra mammor som berättar för mig att jag inte är ensam. :)
    läste om din förlossning och tänk vad jag kände igen mig det enda som skillde sig åt va att jag fick 1 och det va i v 32, men jag hade inte tänkt att ha barn då heller =/ Men allt gick iaf bra. Nu tänkte jag inte vara med om detta igen, så nu har jag varit Väldigt passiv! sängen -> soffan -> sängen... tråkigt! men bättre än att ligga inne!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar