Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    jezca: är nog svårt att säga. men för säkerhetsskull så ta det jätte lugnt tills du får kollat upp det!

    idag är det 29 dagar kvar till bf. känns i vilket fall som en ny milstolpe, även om jag hoppas på att han kommer ut.. helst igår..

  • mammaNena
    Gersemi skrev 2010-04-18 20:35:28 följande:
    Helenas83: Kram på dig. Tolkar det du säger fritt och visst, kroppen gör ju som den vill, men det är ingen ursäkt för att folk ska bete sig hur som helst. Men visst, alla gör vi misstag. Stor kram till dig. Och JA! 29 dagar kvar Minns inte hur mkt jag skrev förut, men jag har börjat öppna mig utifrån. Har faktiskt känt efter idag och kom år så någorlunda, även om jag inte kommer åt helt. Ung 2 cm kom jag upp, sen var fingret inte längre Men jag kände inget stopp, så jag tror att jag håller på att öppna mig i stabil takt. Bebis har åkt ner en bit också, så det känns som att det faktiskt händer saker nu, och det är ju helt okej, men tanke på hur långt vi gått Börjar bli nervöst. På allvar. Fattar inte, har haft oändligt med tid att förbereda mig, men jag får inte ens ihop BB-väskan... Vet inte hur det går till, men jag lyckas aldrig packa den. Det är ett mysterium... Sen börjar jag få riktigt ont mellan varven också. Inte riktigt som sammandragningar, så jag gissar mig till att det är bebis som så smått lägger sig tillrätta. Är det förresten nån som vet hur det kommer sig att man öppnat sig utifrån? Inte så att man har nåt som ligger o trycker där, direkt... Stor kram till er, tappra mammor!
    jag har oxå haft egen koll på tappen sen i lördags då jag va öppen 2 cm. det har helt klart blivit dubbelt så mycket nu, tyvärr händer det ju inte vidare mycket ändå. men fy vilka förvärkar jag hade i förmiddags! men de avtog (å va förvånad jag blev, inte!) Men jag har petat han på huvudet flera gånger, men idag kändes det som fosterhinnorna buktade nedåt, typ som en vattenballong.. ja ja.. är väll fortfarande bara att vänta.
  • mammaNena

    gersemi: Hoppas att det fortsätter framåt! Jag kan erkänna att jag känner inte på tappen själv varje gång. jag "tvingar" maken att göra det då slipper man vara gymnast och bryta fingrarna och han kan ha lite koll. ja helt klart lättare på det viset. och om han försiktigt känner på just tappen, eller om han är där och rotar för nöjesskull vad är det för skillnad!?!
    Igår kväll när jag satt i soffan så rann det ut vatten, i soffan! blä! det är lite av min skräck för tillfället. att det bara ska forsa ut i sängen/soffan/bilen. men jag knep som en tok så att det inte skulle hamna på rya mattan
    Jag ska ringa in till fl sen för att få komma in på koll. vill ju veta, av "experter" hur det egentligen ligger till. och mitt mvc gör inga undersökningar alls och läkartider där får man vänta på i flera veckor. så det är såhär det får bli!

  • mammaNena

    har kommit hem igen. va samma öppen som sist, alltså 2 cm dom kunde inte få utslag på att det va vatten, så de tror att det va en väldigt vattnig flytning... vet inte vad jag ska tro om det saken iof!
    Känner mig så ledsen nu. orkar inte en dag till känns det som och det enda dom tjatar om där inne på fl är att det är bra ju längre man går.. å fan, som att man inte hört den visan sen v 23!

  • mammaNena

    aprilfamilj: dom vägrar att göra någonting innan v 37+0, alltså 1 vecka kvar exakt idag, MEN iom att det finns så lite läkar tider så har jag fått en tid i v 37+3. visst bara några dagar hit eller dit, men dom dagarna känns vääääldigt långt borta! Men jag tror oxå på ett mindre hål högre upp, vilket även förra läkaren och min bm sa.

    Har haft massa onda SD sen jag kom från fl igår.

    Drömde sån fin dröm! fick en jätte söt bebis! sonden i näsan va redan på plats när HON kom ut, och då givet vis "fel" kön. men söt va hon. föddes utanför min ytterdörr på gräsmattan =/ kallt va det och ont gjorde det, så jag svimmade och kom inte ihåg någonting.. Det är väll den inersta skräcken kanske. att ha så lite kontroll som jag hade förra gången =/

    Ska på nytt mvc besök idag kl 15. och i morgon börjar det med begravningar.. 1 i morgon och 1 på tisdag nästa vecka vet inte ens vad jag ska ha på mig (eller mia) och absolut inte vilka skor jag ska kunna klämma mig i

  • mammaNena

    då va första begravningen gjord. fy va jobbigt det va!
    Har blivit jätte dålig i magen blä. vaknade i natt av en sån mensvärk att jag trodde att något va galet. men antagligen hade jag legat och spänt magen i drömmen eller något, det lugnade sig iaf. blev rädd där ett tag
    Ja vad ska jag säg mer. petade plutten på huvudet innan =/ kan han inte bara komma ut!

    Pilea: jag vill oxå se på Max!

  • mammaNena

    pilea: vi har oxå en 7 sitsig. har haft den i över 2 år, på 3 pers. gissa vem som får vara taxi alltid! Men vi har en mitsubichi (stavning?) grandis. Me lööv!

    Mår allmänt inte bra idag blev jätte dålig i magen i förrgår kväll, vilket verkar hänga i molande värk i ryggen. trött i hela kroppen och en foglossning som gör så jag stapplar fram men det är säkert bara gårdagen som hinner ikapp.. varför skulled et vara något annat!?!
    ska ta och leta igenom bebiskläderna idga och se om vi kan hitta något som inte är rosa med bling bling mycket kommer det absolut inte vara! och olle har tjatat om att få ta fram sängen, så igår sa jag att han fick... så den kommer väll ner idag med.

  • mammaNena

    grattis Loved! måste vara skönt att det är över! vilken vecka kom du till?

    Gersemi: det är faktiskt väldigt skönt att vi är två om detta! Detta är en sån dag där min BM tyckte jag skulle ringa och säga att nu orkar jag inte mer, på riktigt! Hon ville att jag skulle lova henne att göra det. jag sa att jag INTE skulle lova att göra det, för dom kommer ändå bara säga 37+0, innan det gör vi inget.

  • mammaNena
    Gersemi skrev 2010-04-22 22:11:57 följande:
    Blä blä blä *gnäll* Har hamnat i träsket igen, det där 'Jag vill ha mín bebis NU'! Fast jag vet att dem skulle må bättre av att vänta nån vecka. Vet också att jag kommer att få igångsättning from på tisdag om jag vill, men jag vill ju gärna at det ska få starta av sig självt. Dels för att det ska gå bättre, men också för att jag gärna vill uppleva det, och detta är nog min sista graviditet. Får man gnälla ändå?
    va skönt att du FÅR igångsättning f.o.m tis! jag ska på möte den 30:e, alltså v 37+3 och se OM jag får en igångsättning. Men gnäll på! det ska jag fortsätta med till ungen har behagat sig ut!
    Och jo, jag kissade ner mig innan igen, eller va det vattniga flytningar, eller vad va det egentligen... inte vatten enl. fl iaf!  *suck*
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar