Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    Noemi skrev 2010-04-29 16:22:15 följande:
    Men nu borde du väl ha jättegoda chanser att få en igångsättning SNART???!!! Jag hoppas att du inte får fler motgångar, kanske att allt vänder nu!
    allt beror väll på vad just DEN läkaren tycker om igångsättning överhuvudtaget...
    jag längtar bara efter 1 sak just nu. det är att få vara ensam...{#lang_emotions_cry}
  • mammaNena
    aprilfamilj skrev 2010-04-29 16:53:51 följande:
    Förstår precis hur du känner dig nu! Men tro mig, när bebisen väl kommer ut så kommer du må så himla mycket bättre! Jag gick från att vara deprimerad till att må toppen! Känner mig som en helt ny människa! Hoppas och tror att du kommer att känna likadant Stor kram till dej!!
    jag hoppas oxå det. gjorde dock inte det med mia. har längtat så efter denna bebis ända sen vi gjorde ivf:en (såklart annars hade vi ju inte gjort ivf!) men nu sista veckorna när alla läkare och alla grav symtom/komplikationer ska jävlas så vill jag bara vara för mig själv. kan absolut inte se någon som helst glädje i barnet som ska komma.
  • mammaNena
    elaisa skrev 2010-04-29 18:19:54 följande:
    Men hörrni borde inte Anna1975 o Gersemi varit inne på sajten nu om inget hänt, ojoj spännande...
    jo det har du säkert rätt i. blir grön av avund!
    Ska verkligen försöka få fram till läkaren hur jag känner och mår. men känns bara som de kommer med "den har vi hört förut"
  • mammaNena

    gersemi: ok jag är inte avundsjuk längre! {#lang_emotions_sealed} hoppas du verkligen snart blir förlöst och att dom kan "fixa" dig så snart som möjligt oxå.

    Snart åker vi.. är jätte nervös, har drömt mardrömmar hela natten =/ jag rapporterar vidare när jag kommer hem, för idag blir jag väll inte igångsatt i vilket fall =/

  • mammaNena

    PÅ TISDAG!!!! Det blev dagen för igångsättning! såvida inget händer innan. läkaren gjorde en hinnsvepning och trodde mycket väl det kunde starta. hon sa tom att hon hade jouren på söndag, om vi kanske skulle ses då Va öppen 3 cm och va helt mogen. hon trodde att det bara va att ta hål på hinnorna så startar fl
    SÅ skönt att ha något att verkligen se fram emot och veta att det är slut på detta jobbiga där!

    Happyme: jag får oxå sånna där "stötar" på cervix. ont som tusan gör det!

  • mammaNena
    Sofiaochjonas skrev 2010-04-30 11:54:10 följande:
    Vad sköööt för dig! =) Hoppas det startar spontant nu då, mycket roligare så ;=). Vilken vecka är du i
    Men det är bra om det väntar till på söndag ( vilken delad känsla ändå, vill ju att det startar nu) men då åker mia på semester så vi har inte henne att "tänka på" inte fixa barnvakt osv..
    Jag är i v 37+3 idag, så igångsättningen är i v 38+0. hon ville att det skulle vara minst v 38+0, så jag hade väll lite tur oxå att jag inte behövde vänta längre!
  • mammaNena
    Gersemi skrev 2010-05-01 22:18:04 följande:
    Hej tjejer Tittar in lite snabbt bara, återkommer med större rapport vid tillfälle. Igår, 17.58 föddes lilla Elvira <3 47 lång och vägde 3240 g. Stark och livskraftig *lycka* Och visst, jag har ff ont i baken, men inte alls på samma sätt. Sitter ner när jag skriver detta Stooor kram, i synnerhet till Helenas!
    Grattis! {#lang_emotions_baby}
    Va härligt. blev du igångsatt? isf gick det bra?
    Då kanske vikten stämmer ganska bra med våran plutt vi har suttit och sorterat nu i storleks ordning, men det är inte lätt att veta vart man ska börja!
  • mammaNena
    Noemi skrev 2010-05-02 11:47:01 följande:
    Gersemi! Stort grattis till Elvira!!!  Vilket fint namn och vad underbart att det har gått bra! Happyme! Vad skönt att tappen var opåverkad!!! Hoppas du slipper hepatosen den här gången. Den kan ju också bli lindrig i fall den kommer. Hm, det var länge sedan Anna75 skrev. Någon som vet något? Lite nyfiken bara. Jag kämpar vidare i soffan. Har haft en ganska dålig helg med massor av sd. Så jag har ätit bricanyl och mått därefter, skakig och med hjärtklappning. Men det har lugnat sig och känns lite bättre idag. Drygt 1,5 vecka kvar till 32... längtar! Fick en helt otroligt vacker blomsterbukett från mitt jobb levererad i fredags. Så himla gulligt, tänk vad en sådan sak gör mycket! Ha en fin söndag alla!
    å det är så härligt när man får bekräftat att någon utomstående bryr sig! det gör så mycket i den annars så trista liggande vardagen =/

    Du har rätt i det med Anna75, undra vad hon har tagit vägen!
  • mammaNena

    lycka till Elaisa, väntar med spänning på uppdatering + bild

    Grattis Izzen. skönt att du fick en bra förlossning.

    Jag är LITE nervös inför i morgon! inte ens 24 timmar kvar nu. i em när maken kommer hem från jobbet ska vi åka till stan och köpa några pyjamas till plutten. det fanns visst bara 1 när vi hade fixat iordning alla kläder =/

  • mammaNena
    Noemi skrev 2010-05-03 11:22:33 följande:
    Helenas83, vad otroligt spännande! I morgon får du träffa din bebis! Vilken tid åker du in? Så att vi kan hålla tummarna för dig tänkte jag.
    jag ska vara där kl 8 på morgonen (inte ens kan man få sovmorgon när man ska föda barn ) hur mycket det nu blir att sova i natt

    Jag längtar oxå till att ha bebis hos mig det första som händer efter han är ute, istället för att de springer iväg och lite hux flux någon timme senare får man se en bebis, som är ens egen =/
  • mammaNena
    08an Karin skrev 2010-05-03 17:43:28 följande:
    Hej allihoppa! Ligger oxå hemma pga SD med påverkan, är otroligt uttråkad... Tack å lov för Familjeliv.se :)  Jag undrar om någon av er har märkt av när er slempropp lossnat å hur omständigheterna kring det var för er.  Min har nämnligen kommit ut (typ bit för bit) under helgen och dagen å förlossningen verkar inte tycka att det är konstigt alls. Vet inte riktigt hur jag ska känna... Är inte super orolig för jag vet ju att den kan återbildas (slemproppen alltså) men vissa säger ju att det är ett tecken på att det är på g.... 
    min började släppa i v 28 och i morgon är jag i v 38+0 och DÅ BLIR det bebis!

    Är VÄLDIGTnervös nu ville jag lova! om lite mindre än 14 timmar åker vi hemifrån.. hur ska jag kunna sova i natt? har ett lätt illamående som ligger och gror i bakgrunden, men äta bör man väll göra ändå!?!
  • mammaNena

    jag åt! sen mådde jag ännu mer illa =/
    Ska verkligen försöka fokusera på vad man får efteråt och inte det som är där mitt imellan, men det är ju lätt att fokusera på det onda =/
    Ja ja, får försöka gå och lägga mig så snart som möjligt.
    (förkyld har jag blivit oxå{#lang_emotions_undecided})

  • mammaNena

    hej alla. Nu är vi äntligen hemma igen!
    skulle ju blivit igångsatt i tisdags morse. va där inne kl 8 som avtalad tid, MEN. ALLA skulle ju föda barn just då. och iom att mia bara tog 2 timmar på sig att komma, så vågade dom inte chansa att ta hål på hinnorna och där helt plötsligt inte fanns någon som kunde ta emot honom. så efter att ha kollat med ctg att han mådde bra och kollat att jag va öppen redan 5 cm så fick jag komma tillbaka kl 13, men vara reso att snabbt komma dit OM det blebv lugnt. Vi va där igen kl 12.30 och DÅ skulle det bara köras en ny ctg sen skulle vi flyttas till ett fl rum, MEN då kom en hög blivande mammor till... kl 15 fick jag komma till fl rum. de tog hål på hinnorna kl 15.17. efter ca ½ timme kom onda regelbundna värkar. AJ! sen blev det lite väl bra och det blev knappt paus mellan värkarna! Fick en spinnal bedövning kl 18= skönt! började krysta strax därefter, men det hände liksom inte så mycket. kl19.47 föddes han, och då i vid öppen hjässbjudning= tittade uppåt. därav att det tog lite tid i själva krystandet. MEN det behövdes bara 3 stygn!
    Han vägde 3210g och va 50 cm lång. (och såklart världens finaste )
    Den som vill se honom, innan jag får in en bild här på fl, kan gå in på www.lthalland.se klicka vidare till webbisar (längre ner på höger sida) och så finns vi på Helena Dedorsson.
    Vi tänkte åkt hem igår, men han fick lite dåligt sockervärde, så vi fick ge lite extra ersättning, så nu mår han bättre igen

  • mammaNena

    hej här inne. är inne och läser då och då, men plutt blev så förkyld i söndags, så nu är det mycket närhet =/ han är inte ett dugg nöjd, men vem är det mitt i en super förkyldning!?!
    Han har iaf fått ett namn! "lille" John! Han är i dag 2 veckor och har gått upp från 3210 g till 3600 g ( men va nere på 3000 när vi åkte hem) han har även blivit 3 cm längre!

  • mammaNena
    PuH84 skrev 2010-05-31 14:13:25 följande:
    Hej hej alla! =) Hur mår ni?? Har äntligen fått lite hopp om att jag faktiskt inte kommer vara gravid för alltid! Varit till barnmorskan nu på morgonen... Hon kände lite, men det har inte hänt nästan nåt sen sist... Men jag fick ett datum iaf... Och bm sa... "förbered dej på att ni inte kommer få åka hem då!" SKÖÖÖÖNT! Vill egentligen inte bli igångsatt... Men det är inte så mycket att göra om krabaten inte vill ut juh!! Hoppas verkligen att det drar igång av sig själv!!! Men jag har iaf ett datum nu! =)
    jag blev igångsatt och det gick super bra! tog 4½ timme från att de tog hål på hinnorna till han va ute. och spinalbedövning hade jag och det va kanon!

    Min grabb fick för sig i fredags att nu va det dax att prova något nytt, så han började rulla! 3½ vecka gamal och rullar lätt från mage till rygg. inte bra! nu kan man inte lämna han i soffan!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar