Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    aprilfamilj skrev 2010-03-09 20:39:11 följande:
    Nä jag hoppas det går över under natten. Har jätte mycket skola att ta igen också då jag haft sonen hemma i veckan eftersom han varit sjuk..,
    oj, kan inte vara lätt att plugga i alla SD..
  • mammaNena

    hej alla. här fortsätter det att kännas som ett tryck neråt svanskotan och i höfterna, men en lättare mensvärk till och från. hade en väldigt obehaglig känsla när jag vaknade idag. så fort jag låg på sidan (vilken som) och bebis rörde på sig så stack det i underlivet =/ jätte hårt stack det. ungefär som man är ute och går och får en sticka i foten som sticker till varje gång man trampar ner.. (är nog den bästa förklaringen) tänkte testa i em igen om det fortfarande finns kvar. sängen är upptagen nu av en nattjobbare, så det är väll bäst att han får sova färdigt innan jag börjar hoppa och stöna runt där för det behöver stön för att vända sig!

  • mammaNena
    aprilfamilj skrev 2010-03-10 14:59:46 följande:
    Alla verkar ha haft sol idag. Vart bor ni egentligen? Här i Umeå har det idag snöat.... Det är sol ena dagen för att snöa nästa. Man blir lite less... Har dock sovit mestadels idag. Hostar som en galning och har feber. Och sammandragningarna är kvar. Magen blir hård och tung så fort jag står upp... Vill inte föda barn när jag är förkyld tack! Ska iaf på tillväxt ultraljud imorgon. Ska bli riktigt spännande!
    här i varberg har inte solen varit framme en enda gång idag. bara grått och tråkigt.. vi skulle ju oxå få mer snö nu framåt helgen *kräk*
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-03-11 10:15:13 följande:
    Ops, nu kom det massor med genomskinligt slajm med lite gula bitar! Är övertygad om att jag kommer föda snart, känner det i hela kroppen!
    spännande! men fasen va besviken man blir om det nu inte blir så..
    det har jag tänkt på, med det olle sa. att han trodde att bebis skulle komma snart, ca inom 1 vecka och det va i lördags.. jag kommer bli så besviken om jag går här vecka ut och vecka in, fast att jag egentligen vet att det kan ju inte olle veta..
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-03-11 10:32:19 följande:
    Nä, det är sant! Vet att den kan återbildas. Men min känsla/intuition säger mig att jag inte kommer få åka hem efter kollen idag. Lika bra att ta med BB-väskan. Får se om jag har rätt.
    nu blev jag alldeles pirrig för din skull hade du redan öppnat dig? eller va tappen kortare?  (svårt att hålla reda på alla oss nu, vem som har vad )
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-03-11 10:39:17 följande:
    För 1 vecka sen var jag inte öppen, men hade en funneling på 1cm. Men har känt det där molet i flera dagar + att det nu lossnade massor med snorliknade gegga. Ska vara där kl.13 idag, tar med BB-väskan!
    ok. låter som mig då har oxå en funnelering, nu på sista mätningen hade den gått från 5 mm till strax över 1 cm. de andra läkarna jag har haft har tyckt att "hoppas inte det öppnar sig mer inifrån" medans hon tyckte " det va ju inte så farligt" ... vem ska man tro på..
    Men jag hejar på dig och väntar med spänning tills i eftermiddag!
  • mammaNena

    får bara mer och mer mensvärks molande ju mer dagarna går. i går och i förrgår hade jag det bara på kvällen, men idag har det kommit till och från hela dagen. undra vad det kan betyda!?! (säg inte att ni vill att han stannar en stund till, för det vill inte jag. blir gråhårig av att må såhär!)

  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-03-11 16:55:58 följande:
    Jaha, mina kära vänner! FALSKT ALARM!!!! Tog sin lilla stund på spec-mvc, hade tid kl.13 o kom precis hem. Fick först ligga med ctg-kurva som visade på regelbundna sammandragningar igen + att bebis hjärtljud låg  o pendlade mellan 170 o 200. Fick sen göra vul o allt var slutet o funnelingen nästan borta   Fick göra ytterligare ett ctg o då var bebis lugnare så vi fick åka hem igen. Men 3 timmar tog det totalt.
    nämen, vilken vilding under första ctg:n! skönt att den lugnade ner sig iaf!

    funderar själv på att snart ringa fl. slemmisen gick innan + lite blod. sen dess har det börjat värka i hela magen + en nästan pulserande mensvärk nere i magen.. ÅNGEST! jag vill inte åka i onödan!
  • mammaNena

    hej tjejer. va en sväng till halmstad igår kväll. hade SD, eller nästan mer värkar, med 3-4 minuters mellanrum, onda va dom! så när vi kommit halvvägs så började det avta. så när vi väl kom till halmstad, ca 1 timme senare, så kom det bara ca 1 på 10minuter. DÅ kändes det väldigt onödigt med den resan! men in ändå och gjorde vul (igen) eller först va det ctg, men bebis ville inte alls vara med, gick knappt att hitta honom alls utan dom fick jaga runt med den där klumpen så att dom kunde mäta han en längre tid men han mådde iaf bra fick bara 1 kraftig SD undertiden dom jagade, och den va en stor bergstopp, annars va det en del "kullar" bara.. Men sen vul. tappen va på 18 med en STOR funnelering! typ som en saft tratt

    men efter lite diskussion så fick vi åka hem igen. iom att det "bara" hade gått från 21-23 i måndags till 18 igår, så tyckte han ändå att det va ok. MEN jag skulle in till varbergs sjukhus för nytt vul (igen) idag, för att se så det inte hänt mer, isf kan jag nog inte lyckas övertala dom att jag ska få åka hem igen.. {#lang_emotions_undecided} ringde in till FL, men de hade inte tid innan kl 16.. så nu är det att vänta. ska egentligen på profylaxkurs nu i em, mellan 14.30-16.00, men jag vet inte. det moler ganska mycket fortfarande..

  • mammaNena

    fick komma hem idag med! idag va tappen 20mm utan funnelering! men har ÄN idag inte haft så onda SD, men ganska många, men det blir alltid värre framåt natten *trallar en sång*

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar