Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    Pilea skrev 2010-02-23 13:55:10 följande:
    Jag har förövrigt massa med projekt som jag skulle vilja ta i tu med, men som får vänta eller göras av sambon. Vill tex möblera om i vårt sovrum o ställa iordning spjälsängen. Vill börja med renovering av kök o hall. Men som sagt, inte så smart för mig att börja med
    2 dagar innan jag blev sjukskriven beställde vi nya tapeter till vårt sovrum. nu ligger tapeterna här hemma + golv och alla prylar man har för att renovera ett rum OCH jag får inte göra det... jag vill ha upp mina rosa tapeter ( ) istället för att de ska ligga i en kartong.. vi skulle renoverat badrummet oxå nu innan, men vi har köpt en dusch kabin som ska sättas in ( har bara dusch i källaren, gammalt hus)
  • mammaNena

    gersemi: ja men då hade du ju gått jätte länge med tron om att NU kommer bebisen.. kanske ska ta upp med min bvc bm när jag ska dit 8/3. hade varit skönt att prata om det. OM de nu lyssnar iof. försökte få någon att prata med när mia va några månader pga att allt va skit, men de trodde nog inte så mycket på mig (jag gjorde allt för att ha en bra fasad) så jag fick aldrig prata med någon{#lang_emotions_undecided}

    har allmänt ont i magen nu sen någon dag tillbaka.. undra varför!?!

  • mammaNena

    Det va väldigt va det ska spännas i magen och tryckas nedåt =/ pizzan på hemgång iaf, något att se fram emot{#lang_emotions_undecided}

  • mammaNena

    jag ligger inne hamnade i min nya säng i går och kommer inte få gå upp innan tidigast i morgon. då har all kortison hoppat in. åkte in i går till fl och då va tappen bara 18 mm, från att vid förra mätningen för 3 veckor sedan varit 46mm. den va väldigt öppen inifrån, såg ut som en tratt. men den har slutit sig inifrån igen och är nu ca 25 mm och har endast en liten tratt formning. sov mellan 23-01 i natt, sen kunde jag inte sova mer. tankarna rusade runt! fick jätte ont i magen i natt, inte SD, utan någon annan smärta. ja ja. nu ska jag bara rapportera i alla de andra trådar oxå

  • mammaNena

    Hej alla. vilken dag! Allt började bra. sov som en klubbad säl, inte så konstigt kanske iom att jag bara sov 2 timmar första natten. vaknade 06.30 att jag behövde gå på toa (inte heller så konstigt iom att jag brukar vara på toa mellan 3-5 ggr/natt) Allt va super. kände inget i magen, inte ens ont i huvet! Det gick en ½ timme. då började det komma värk i ryggen. tog 2 panodil och väntade.. ½ timme senare, VÄRK! kändes som ryggen skulle gå av, massa SD och förvärkar. iom att jag redan tagit 2 panodil som inte hjälpte + att jag redan hade hög puls så villed e inte ge bricanyl, så jag fick testa 2 panocod. Förvärkarna avtog och efterhand oxå SD. gjorde ytterligare ett vul för att mäta tappen som idag va runt 20 mm. men läkaren tyckte att det ändå va stabilt, så har jag tur och den inte kortas mer efter helgen, så får jag nog komma hem igen! jippi!!
    MEN efter ca ½ timme, jag ligger och vilar och det känns som bh:n helt plötsligt sitter jätte hårt! jag bad olle spänna ut den till det yttersta läget, men det tryckte mer och mer. Panocoden resulterade i kramp i diafragman. FY vilken smärta! kändes som något, ja då diafragman antagligen, skulle explodera.. här sprang ssk och läkare om vart annat och 1 kom på en typ av medicin man kunde ta som gravid. efter ca (från första krampen till sista) så gick det nog nästan 1 timme!
    en upplevelse rikare och den ska jag inte vara med om igen!
    tyvärr ska olle jobba hela helgen så vi kommer inte träffas innan måndag och iom att det är besöksförbud så får ingen annan komma hit heller.. tur att internet finns!

    Det gjordes en viktuppskattning på plutten oxå, och han är så stor som han borde vara för veckan/dagen, men klant läkaren lyckades radera alla mätningar, så tyvärr fick vi ingen vikt i gram.. men men..
    Nu ska jag GÅ och dricka kaffe, är inte längre helt bunden till sängen!

  • mammaNena
    AsaLu skrev 2010-02-26 20:17:38 följande:
    Orkar inte en dag till, vill föda NU!!!!
    jag håller med dig på sätt och vis.. ja du förstår ju.. man vill det bästa för bebisen = stanna kvar, men att slitas mellan detta. jobbigt! va du hemma nu, eller ligger du oxå inne?
  • mammaNena
    Pregga skrev 2010-02-26 20:40:07 följande:
    Ingen som vill svara på min fråga?
    nog ingen fara. så länge de inte gör ont. kanske bara ska tänka till och ta det lite lugnare
  • mammaNena
    Sofiaochjonas skrev 2010-02-26 21:08:23 följande:
    Ja det blir ju verkligen så! Och när det dessutom "bara är problem" känns det ju som att tiden går ännu långsammare. Saken är den att jag hade en "normal" grav fram tills förra torsdagen, då började allt det här strulet. Och nu går tiden sniiiiigelsakta.  =P  Lider verkligen med er som är inlagda, jag fick ju välja om jag ville ligga kvar eller åka hem..Men eftersom de inte gör någonting anser jag inte att det gör någon nytta att stanna, kan lika gärna vara hemma då. Har inte längre än 10 min med bil max till sjukhuset heller ifall något skulle gå snett och jag helt plötsligt får supervärkar som kommer ofta.
    jag hade oxå velat vara hemma! men till detta sjukhuset, där de har neonatal, tar det ca 45 minuter med bil.. men har jag tur får jag ju komma hem igen nästa vecka!
  • mammaNena

    sofiaochjonas: jag är i v 28+4 idag.

    linelus: det värsta är att ha barn hemma och vara tvungen att ligga här! saknar henne i massor!

    barnläkaren va här inna innan och pratade lite. blev väll egentligen inte sagt så mycket iom att vi ändå varit med om detta förut, men det va iaf lugnande ord från henne och att det oftast gick väldigt bra

  • mammaNena

    Asalu: mitt urinprov visade negativt på GBS, men en skrapning på tappen visade att det fanns GBS. Så jag har åter igen haft en kur med kåvepenin. 

    mama gul: grattis!

    jag har fått komma hem igen.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar