• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Kavi81

    Tack Demyra, jmynt och icka76 för er välkomsthälsning!

    och icka och demyra: grattis till att det gått så bra på  era kontroller! That's the way {#lang_emotions_smile} 

    ni får alla ursäkta om jag inte riktigt vet hur man skriver här men jag är helt ny på detta men jag lär mig väl. Det är så kul att ha hittat hit, dels för att träffa andra i samma situation gör att man känner sig mindre ensam och får mer hopp, dels för att jag lär mig så mycket genom att läsa vad ni skriver!

    Hur tidigt går det egentligen att rädda barn? jag har läst att det går redan i v 23 men hur stora chanser har barnet att bli frisk och må bra då? När är det "ok" att barnet kommer om det nu ska komma för tidigt, dvs vad ska första målet vara? antar att  alla säger olika så det vore intressant att höra vad ni har fått höra av era läkare.

    usch nu börjar jag få mer sd, kanske beror på UL idag.... ska nog försöka sova lite, ahr just fått en massa blöta godnattpussar av min 21 månaders pojke {#lang_emotions_smile} då får man kraft att kämpa vidare!

    godnatt

  • mammaNena

    hej här inne. är inne och läser då och då, men plutt blev så förkyld i söndags, så nu är det mycket närhet =/ han är inte ett dugg nöjd, men vem är det mitt i en super förkyldning!?!
    Han har iaf fått ett namn! "lille" John! Han är i dag 2 veckor och har gått upp från 3210 g till 3600 g ( men va nere på 3000 när vi åkte hem) han har även blivit 3 cm längre!

  • Lana
    fröken sol; hääärligt att kunna vakna upp och inte behöva känna oro över att bebis ska komma för tidigt.
    Fy vilken hemsk natt.hoppas verkligen du får sova mer inatt.det behövs.

    kavi,vet inte om jag skrev VÄLKOMMEN? Välkommen i så fall
    oj vilken historia du har.hoppas hoppas du iaf slipper inläggning denna gången.minns hur jobbigt jag tyckte det var.och jag låg inne ynka 4dagar förra gången
    Nja jag har inte blivit sängliggandes än.dock började sd runt v.24 sist och denna gången i v.14.börjar bli väldigt trött på dem nu är i v. 32.
    Jag undrar också varför eller mer vad som behövs för att tillhöra spec mödravården.dock är jag glad att jag sluppit för det ligger 1h bort,nu är det bara 5min bort till MVC.Men den läkaren jag träffar på MVC och som kollar min tapp mm varannan vecka är överläkare så jag känner mig trygg ändå.just för jag har fått både vanliga MVC besök och till läkaren.

    petronella,jätte grattis

    icka,härligt att den var så långt.det gör en så mycket lugnare.dock är det ju sååå tröttsamt att ändå ha alla sd :-/

    demyra,härligt för dig med att tappen var 4cm 

    happy,jisses vilken natt du också har haft.hoppas verkligen de tar emot dig tidigare så du kan få bukt på det.och njuta lite.

    noemi,sikken rutten dag för dig med.hoppas bricanylet gör att du kan slappna av lite iaf.

    Helenas; Åh va härligt att han växer och frodas.John är ett fint namn på en fin kille

    Om ni undrar vart jag tar vägen ibland Jag har små perioder då jag inte orkar skriva ngt men jag läser.har haft några sådana dagar
    Här är det lugnt,helt Ok med SD och är piggare vilket är superskönt.dock ahr jag så svårt att somna då det är mycket sd i liggläge.men men har fått några bra nätter iaf.
    På torsdag ska vil på TUL,hoppas liten växer som den ska.DOttern är ju född fullgången med låg födelsevikt. 38+2 med igångsättning (efter att ha blivit stoppad i v.32+2) och en födelsevikt på 2345g
  • Noemi

    Kavi81, vad skönt att du "tjänade" en vecka! {#lang_emotions_laughing} Jovisst tappen kan variera i längd. Min bm trodde inte att det var sant att min tapp gått från 2,3 cm till 4 cm på en vecka. Men jag var på två olika mätningar som bägge visade samma sak, så det var verkligen sant. Men då hade jag strikt sängläge, vet inte om det var därför men kanske?

    Jo man räddar barn ifrån 22 veckor på en del ställen i landet. Jag läste den här artikeln varje vecka mellan 22-26 för att hålla modet uppe: http://blog.jatilllivet.se/wordpress/2009/06/10/ny-forskning-for-tidigt-fodda-raddas-fran-vecka-22-en-av-fyra-overlever/ Dock sägs ju ca hälften av de extremt för tidigt födda barnen få skador av den tidiga födseln men jag kände ändå att det viktigaste var att barnet hade en chans att klara sig.

  • Noemi

    Giraffen och Tiger, ja jag känner precis som du - önskar att få slippa ligga länge på sjukhus med barnet. Jämfört med för några veckor sedan känns det ju visserligen som lyx att få vara i v 32 förstås... Min bm sa att det är ganska vanligt att mammor som fött för tidigt går över tiden med nästa barn. Jag ska också försöka att inte klaga om så blir fallet {#lang_emotions_cool}

    Helenas, grattis till John! Vad skönt att han växer så bra också men tråkigt att han ska behöva vara förkyld. Hoppas att han kryar på sig snart.

    I morgon ska jag till läkaren och få min sjukskrivning förlängd. Är det någon som fått sjukskrivning fram till förlossning eller har ni bara fått fram till 37+0? Min kontaktperson på FK sa att hon beviljar min sjukpenning fram till förlossning, ska bara få läkaren att sjukskriva mig också, vet inte om hon går med på det. Jag känner mig inte så sugen på att jobba de sista tre veckorna bara...

  • Lana

    noemi,de tre sista veckorna vet jag inte om de sjukskriver då det anses "normalt" att föda efter v.37+0. jag TROR man kanske får ta up fp dagar i så fall?

  • PuH84

    Men herregud... Inte bara jag som hade en "skitdag" igår!!
    Jag hade ordagrant en riktig skitdag/natt...
    Vaknade vid typ ett på natten till igår och trodde att nu jäklar va det på gång... Men jag hade liksom en så konstig smärta, bra precis under revbenen, och det gjorde såååå ONT!! Som att nån stack in en kniv och vred till... Hade så hela natten... Och fick "köra lastbil" en gång på morgonen där... In på förlossningen... Fick åka hem ganska snart då det inte hänt så mycket... Värktabletter som gjorde susen.... Fick springa på tjotta några gånger... Och har juh hört att tarmarna liksom naturligt tömmer sig innan förlossning!
    Under dan så avtar allt och nu är sammandragningarna som bortblåsta...
    Tror faktiskt jag hade en släng av magsjuka... Sambons pojk fick hämtas på skolan då han kräkts, så det var nog det... Så om inte en magsjuka kan dra igång det hela... Va fankn ska kunna göra det då???

    Välkommen Kavi81

    Uscha Happyme låter inte alls roligt med magsår...! Lider med dej... Hoppas du känner dej bättre snart!

    Fröken sol:
    Håller med dej... Det är inte alls kul att ha ont i "onödan" om det bara kunde va för nåt bra då... Men just nu är det juh liksom inte de... Näee.. Ge mig nåt att verkligen ha ont för!

  • fröken sol

    vaknar efter en helt okej natt, v35+0 wihoo jag tycker ju iofs bebisen är 36+0 enligt SM...men men vilket som så är den en vecka större än förra.

    Kunde inte somna igår för min sambo snarkade! är det inte det ena så är det det andra. Som tur var tog jag mitt förnuft till fånga och mina tre kuddar och la mig i gästrummet. Där fick jag sova någorlunda, vaknade inte av att sambon gick upp vid halv sex (vi har inga dörrar för vi renoverar och köket ligger nära samt jag missade när dom börjar arbeta utanför och gräva och spränga! så jag måste sovit djupt. SKÖNT!

    hur har eran andra natt varit.

    verkar ju som alla hade en kass natt natten till igår. Så lustigt...hm eller snarare görtråkigt såklart!

    kram till er alla! nu kämpar vi vidare, idag är en ny dag

  • PuH84
    fröken sol skrev 2010-05-19 08:03:12 följande:
    vaknar efter en helt okej natt, v35+0 wihoo jag tycker ju iofs bebisen är 36+0 enligt SM...men men vilket som så är den en vecka större än förra.Kunde inte somna igår för min sambo snarkade! är det inte det ena så är det det andra. Som tur var tog jag mitt förnuft till fånga och mina tre kuddar och la mig i gästrummet. Där fick jag sova någorlunda, vaknade inte av att sambon gick upp vid halv sex (vi har inga dörrar för vi renoverar och köket ligger nära samt jag missade när dom börjar arbeta utanför och gräva och spränga! så jag måste sovit djupt. SKÖNT!hur har eran andra natt varit. verkar ju som alla hade en kass natt natten till igår. Så lustigt...hm eller snarare görtråkigt såklart!kram till er alla! nu kämpar vi vidare, idag är en ny dag
    Härligt med din positiva attityd Fröken sol! =)
    Ser mig själv som en ganska positiv människa... Men den senaste tiden har det vart svårt!! =)
    Fortsätt så!
    I natt har det vart lugnt här! Har fått sova... Eller.. Ja, som vanligt iaf... Är upp 4-5 per natt för att pinka... Men har iaf fått sova därimellan! Skönt!!! =) Men nu kan det få sätta igång! =)
  • fröken sol

    jag förstår att du längtar! det gör jag med, fast jag vet att det är bra om den är inne några dagar/veckor till. Samt att det rent praktiskt passar oss bättre om den väntar iaf till nästa vecka tar slut. Sambon har sluttentor och grejer i skolan tills nästa fredag. Men jag är så nyfiken och vill träffa den lilla nu! Men å andra sidan ska jag försöka njuta av att den ligger i mig, där kommer den ju aldrig mer vara sen. Detta är en kort tid. Men det har varit svårt att njuta av grav då det varit bekymmer från dag 1. Men ja, nu ska jag försöka dessa sista dagar som är max 57 stycken kvar. Vad är det i hela livet liksom. Fast gud va segt att gå över nu när man varit startklar i mååånga veckor.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar