• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • fröken sol

    öppen för fingret säger vi när vi menar typ en cm!
    men man kan också vara öppen för fingerblomman och då menar man att man precis får in fingertoppen men inte är öppen hela vägen in genom livmodertappen.

  • Noemi

    tack fröken sol! Hon vågade inte känna längre in med fingret sa hon för att inte reta, så jag vet inte om jag är öppen ända in eller inte. Ska be om VUL på torsdag för jag gissar att det spelar roll?

  • fröken sol

    ja allstå en cm är ju ingen fara att gå runt med länge. det är ju bara om det fortsätter öppna sig som det blir fara...eller va man ska säga.

    inatt trodde jag verkligen att bebisen skulle komma. Hade väl sdr hela dagen/kvällen sen gick jag och la mej vid tolv. Hade väldigt tätt och rätt kraftiga nu (dom gör mer och mer ont tycker jag ju längre i grav jag kommer). och det blev nätsan ingen paus mellan dom. Till slut kolla jag på klockan då var den 2. Tänkte nu får jag nog ta ett bad för att se om det slutar. Men jag orkade inte gå upp. Haha lathet...så jag låg i sängen och andades igenom dem och försökte lista ut hur jag skulle ta mig till sjukhuset. Vi har tre bilar här hemma just nu (min sambo var på jobbet och jobbar dygn...) vi har en bil utan bromsar (min brors så han har min bil) en bil som är avställd och har görkassa däck samt en gammal volvo amazon som jag helst inte kör för jag är rädd att den ska strula eller att jag ska köra sönder den.

    Framåt fem så började det bli var tioende minut så då försökte jag vila lite. Slumrade väl av och till tills sambon kom hem vid halv tio.  SÅ nu är jag lagom pigg...Men ingen bebis vilket är bra, den kan gott fetta till sig några dagar veckor till. Men va det är tröttsamt att ha ont flera timmar helt i onödan. Sen när den väl ska ut är det väl okej, men nu liksom....

    hur har ni det idag?

  • Happyme

    Ja varför ska man ha ont i onödan Frk sol? Det räcker väl med det man går igenom när de väl ska ut! Skönt att det lade sig och bebin hinner lägga på sig ngr gram till !

    Noemi tack för svar ang specmödrav. Nej jag är forfarande dålig, SÖS hela natten inatt och jag verkar ha ett magsår som dessutom kanske blöder. Fruktansvärt smärtsamt, jag bad dem söva mig inatt för att jag skull få en paus!! Blev erbjuden inläggning med Morfin men vågar inte riskera min lillgroda så jag äter allt annat jag får, Omeprazol, Xylocain, Alvedon och Novaluzid. Vardagsrummet ser ut som ett äldreboende snart.
    Mitt hb har sjunkit snabbt på ngr dar. Jag är ju 21+3 i dag men min bm skulle ringa specvmv idag för att se om de kan göra ett undantag med ngr dagar och ta emot mig för kontroller pga mitt hb som rasat och ngn som vågar hålla i min medicinering, kirurgerna blir rädda att dosera när man är gravid. Herregud, när ska man få njuta av sin graviditet??
    Vet inte om det är all oro pga sd som utlöst det hela men det är nog en stor anledning.

    Jag skulle definitivt be om ett VUL Noemi så jag fick svar på mina frågor, annars går man omkring hemma och tänker bättre att ha fakta på bordet så du vet hur mkt du behöver vila!

  • Noemi

    Åh Happyme kramar till dig!!! {#lang_emotions_flower} Vad enormt jobbigt, jag hoppas innerligt att du snart blir bättre och får mindre ont! Det är nog inte alls orimligt att oro har utlöst detta. Klart att hela kroppen påverkas när man är orolig och rädd. Hoppas att du får riktigt bra vård så att du känner dig tryggare och bättre snart. Skönt att du snart tillhör spec mödravården också. Jag tycker att det är mycket bättre att kunna ringa till dem än att behöva vänta på gynakuten.


    Vilken jobbig natt du måste haft fröken sol, men det är väl bra att det avstannande ändå, ett par veckor till så är du väl fullgången dessutom? Njuta är det nog inte så många som gör de sista veckorna om jag förstått saken rätt. Och för oss som varit oroliga för att få för tidigt är det ju på slutet vi kan slappna av först. Mina sd gör också mer och mer ont. Har haft ett par som känns rejält i ryggen de senaste dagarna.


    Ska se till att bli undersökt på torsdag för det är ju omöjligt att veta om jag öppnat mig mer än 1 cm. Uppenbarligen har mina sd gjort att tappen blivit förkortad och dessutom öppnat mig så då kan det ju hända mer saker. Idag ligger jag i soffan hela dagen, vågar inte vara uppe för då får jag otroligt ont och massor av sd. Tar dessutom bricanyl nu så fort jag får regelbundna sd för det är bara ett par veckor kvar tills det känns ok att hon kommer.


     

  • JennyHjortron

    Här är det en till som inte hade en bra dag och kväll igår. På eftermiddagen trodde jag verkligen att vi skulle få åka under kvällen. SD var regelbundna och tog i rejält. Också mycket molvärk i ryggen. Det blev lugnare under kvällen och till slut kunde jag somna.
    Idag ligger jag placerad i soffan och varje gång jag är uppe är det ett tryck neråt. Även om jag kommit en bit nu i graviditeten så vill jag gärna att den stannar ett tag till.

    fröken sol och Happyme: Jobbigt för er båda!
    Noemi: Bra att du blir ber om undersökning igen. Det skulle i och för sig jag också göra eftersom jag inte har någon aning om jag har ngn tapp kvar vid detta laget. Jag var också 1 cm öppen vid senaste undersökning (14/4) men tappen var 2 cm.  Ska till bm på torsdag, får se vad hon säger...

    Ha en bra dag! 

  • Noemi

    Giraffen och Tiger! Det låter som om vi har ungefär samma läge... soffläge {#lang_emotions_laughing}

    Min tapp är också ca 2 cm. Det var skönt att höra att du hade så för en månad sedan och fortfarande har bebisen kvar i magen. Visst fick du ditt förra barn i 32+5 också? Jag är 32+5 i morgon och hoppas passera det med några veckor, minimum 35 v tänker jag. Vilken vecka är du i?

  • JennyHjortron

    Noemi: Ja, precis. Jag fick min första son i 32+5 så det är skönt att jag passerat det. Och du är verkligen hur nära som helst också att passera detta. Heja!
     
    Nu har jag kommit till 34+2 vilket känns skönt även om jag verkligen är på helspän hela tiden och tror att jag snart måste åka in. Håller tummarna för några fler dagar för att chansen i alla fall ska finnas att vi får åka hem relativt snart och inte blir inlagda en längre tid. Huvudsaken är väl att vi alla mår bra, men målen ändras ju nu hela tiden känner jag. Först var v. 25, v.30 och v.32 viktiga. Sen fulla 34 veckor. Nu vill jag åka hem direkt jag fött och därför vill jag någon vecka till Snart blir jag egentligen inte förvånad om jag kommer att gå hela tiden ut och kanske till och med över tiden  Har ju verkligen lovat min sambo att inte säga ett ord om jag går över tiden (undrar om jag kommer att kunna hålla det)

  • fröken sol

    vi hoppas på bättre dag imorgon för oss allesammans!

  • Kavi81

    vad tråkigt att läsa att ni alla verkar ha haft en så jobbigt dag idag! lider verkligen med er flickor, men tänk vad man ändå klarar av att ta sig igenom för sin lilla bebis!

    Blir så förvånad att  det inte är självklart att ni får gå på spec-mödravården! Jag blev skickad dit veckan efter  inskrivningen på mvc av min barnmorska och har redan varit där 2 ggr och på gynakuten en gång. Kanske är det för att ajg bor i Falun som är en liten stad?


    Noemi : hoppas du får komma dit snart och bli undersökt för oror är ju på något sätt vår största fiende!


    Happyme: kämpa på och vila massor! blödande magsår låter ju jättejobbigt som om det inte var nog som det är!

    Själv var jag på rutinultraljud och tittade på bebisen idag, visade sig att de tagit fel på en vecka, är 18+3 istället ör 17 så jag"tjänade" en vecka :).
    Förra gången hade jag, precis som nu, inga onda sammandragninga alls, hade knappt känt av dem innan jag kom i v 25 och var öppen 4 cm! så då kom allt som en total chock, nu visste jag ju vad som förmodligen väntade... även om det är jobbigt med en så liten pojke hemma som man oxå  vill vara med. Men nu håller jag tummarna för att läget är oförändrat vid nästa koll på spec-mv om en vecka.

    Enligt vad jag har förstått av det flera av er skrivit kan tappen bli längre igen om man vilar, har jag förstått rätt då? Och hur tidigt kan man vara lite öppen utan att det är farligt?

    Noemi: Håller med om från förra gången att målen flyttas fram hela tiden, först v.24 sen v. 27 sen v. 30 osv... 

    hoppas att ni alla får en riktigt bra natt inatt och en bra dag imorgon!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar