• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • PuH84
    fröken sol skrev 2010-05-17 11:13:17 följande:
    jo vi har mkt att göra på förlossningen på natten när det är fullmåne. konstigt men sant, det är som det där med tidvatten å sånt...
    Nähä.... SNÄLLA SNÄLLA!!! Låt det vara fullmåne på fredag!
  • Mia386

    Vad är skillnaden på prematura sammandragningar och "tränings sammandragningar"? Hur känner man skillnad?

  • icka76

    Var på tappkontroll idag. 4 cm och hel stängd. Kunde inte se bättre ut enl.läkaren. har även fått ett prel. snittdatum som jag hoppas kunna klara 8/9 så min bebis kommer 100908 Han sa även att bebisens chanser att överleva ökade med 3%/dag från v.22+0 vilket jag är i idag. Mina mål är 25, 28, 32 och 35.

    Välkommen Kavi

  • Demyra

    Har oxå varit till läkaren nu, dom hade fått nya ultraljuds apparater så jag blev ju förståss en perfekt försökskanin {#lang_emotions_smile}
    Allting såg bra ut, tappen var 4 cm. Hon menade på att om det skulle finnas risk för prematur födsel så skulle tappen bara vara 2 cm nu. Men undantag kan väl hända. Dom skulle inte kolla upp mig nå mer nu utan jag ringer om jag känner mig osäker så får jag komma på koll.

    Allt känns så bra nu när man mått bättre ett tag och allt ser bra ut. Tror jag ska fira det med en långpromenad i solskenet {#lang_emotions_sunny}

    Är nu i vecka 28

  • Happyme

    Icka o Demyra vad skönt!! Njut i det fina vädret nu

  • Mia386
    Mia386 skrev 2010-05-17 11:57:54 följande:
    Vad är skillnaden på prematura sammandragningar och "tränings sammandragningar"? Hur känner man skillnad?
    Inte någon som vill vara snäll och svara på min fråga..?
  • Happyme
    Mia386 skrev 2010-05-17 16:44:03 följande:
    Inte någon som vill vara snäll och svara på min fråga..?
     Tror inte jag har kompetensen att svara på det :-/
    Men kan det vara så att skillnaden består i att de prematura sd är mer regelbundna smärtsamma och riskerar att påverka cervix alt att de påverkar cervix och på det sättet kan leda till prematur förlossning?
  • Mia386
    Happyme skrev 2010-05-17 19:23:58 följande:
     Tror inte jag har kompetensen att svara på det :-/ Men kan det vara så att skillnaden består i att de prematura sd är mer regelbundna smärtsamma och riskerar att påverka cervix alt att de påverkar cervix och på det sättet kan leda till prematur förlossning?
    Okej. Det är ju bättre än inget svar ju :) 
  • fröken sol
    Mia386 skrev 2010-05-17 16:44:03 följande:
    Inte någon som vill vara snäll och svara på min fråga..?
    förvärkar eller träningssammandragningar "ska/kan" man ha utan att det är något konstigt ett flertal gånger under ett dygn. Men när det blir regelbundet smärtsamt och ofta så kan det nog kallas prematura sd och kan också komma väldigt tidigt i grav. Ofta får man mer förvärkar när det inte är ens första graviditet.
  • Noemi

    Happyme: Ang spec mödravården. Är du inskriven där? Jag är inte inskriven där och kan därför inte bara ringa och boka tid. Däremot blir jag via min mvc hänvisad dit när jag behöver åka dit akut. Och om de tyckt att det finns behov av uppföljning så har jag fått ny tid inbokad några veckor senare. Men jag tillhör inte spec mödravården för läkaren på södra bb tyckte inte att jag behövde gå där. Men stackare, vilken jobbig upplevelse med sjukhusbesök i västervik. Är du helt bra nu?

    Demyra och Icka: Grattis, vad härligt att era kontroller har gått så bra!!! {#lang_emotions_smile}


    Själv mår jag lite sådär igen. Har mycket sd som vanligt men endel är riktigt onda. Och så fort jag är uppe en stund får jag kraftig molvärk. Sist jag var inne sa läkaren att jag var öppen för ett finger. Det har ingen sagt tidigare, undrar lite vad det betyder egentligen, är det någon som vet? Jag försöker bara bedöma hur mycket jag måste vila. Jag vill ju att barnet ska stanna i minst två veckor till i alla fall, är 32+3 idag. Förra grav satte förlossningen igång motsvarande i natt så jag hoppas på att sova lugnt och inte vakna med värkar i natt... Hoppas inte att fullmånen påverkar mig...

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar