• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Noemi

    Happyme! Ajaj för löksoppa, vilken jobbig upplevelse! Jag ska inte äta det, jag lovar! {#lang_emotions_smile} Jag aktar mig även för typ kikärtor för det hade lite samma effekt på min mage.

    Jag födde på sös förra gången och var jättejättenöjd med det. Och vill inte föda på något annat sjukhus den här gången så jag hoppas att få en plats när det är dags. Allra helst vill jag föda på södra BB som är en mindre förlossningsavd på sös, där föds 2-3 barn per dygn bara helt i barnmorskornas regi. Jag går där på mödravård och känner mig väldigt hemma där. Men före 37+0 får man inte föda där så då blir det i så fall stora förlossningen. Lite slitna lokaler men alla jag träffat där har varit fantastiska och för mig är det allra viktigast. Och inte minst att barnläkarteamet som stod redo och tog emot mauritz var oerhört proffsiga, det känns så tryggt också.

    Själv märker jag nu att jag får svårare och svårare att vara stilla. Det kliar i benen att få röra sig och jag vill pyssla hemma - alltifrån att ordna nytt klädskåp till lillan till att laga mat och baka. Men jag får rätt så ont när jag är uppe och kroppen är inte så stark efter så här många månader helt stilla. Ska försöka ta det lugnt ett par veckor till, sedan kommer jag röra mig igen en del tror jag.

    Hoppas alla har en fin söndag och att alla sd håller sig borta!!!

  • Happyme

    Välkommen Kavi81

    Precis som du skrev så väntar jag på att gå in i v 23 , mitt första lilla mål. Är i v 22 nu så nästa helg ska vi fira med att åka o titta på barnvagn!
    Jag har hittills ingen påverkan på cervix men är heltidssjukskr. till v 25 pga av sd som började bli riktigt besvärliga i v 18 ( men funnits av o till sen v 13).
    Klart du kommer fixa er lilla bebbe också! Det är en tuff och orolig resa som tyvärr tar bort lite av njutningen ( det är blir mina trea och sista) av den här graviditetn men stanna i tråden och jag hoppas det kan ge dig hopp att läsa om de som fixat hela resan.
     Jag tycker också det är skönt att få "mentalt" stöd här  för den biten har varit tung och svår för andra att förstå. När de upptäckte att du var öppen 4 cm var det vid första kollen eller hade du haft mkt onda sd eller visste du att tappen var påverkad redan innan?
    Jag är mkt snål med Bricnyl och genom att vila och vila har jag inte behövt ta ngn nu på en hel vecka!

    Noemi vad skönt att höra om SÖS Hoppas du kan få föda på Södra BB! Ja lokalerna är inte det viktigaste utan bemötandet och kompetensen som du säger.
    I helgen provade jag på att vara inlagd i Västervik :-/ Mitt magonda blev värre dagen efter och tillslut grät och kröp i sängen pga smärta och då stuvade min sambo in mig i bilen och åkte till akuten. Fick ett jättesnabbt och bra omhändertagande, först till förlossningen för ultraljud (bebis och placenta ua) sen till kirurgen där de misstänkte gallsten som fastnat och började prata operation. Gissa om jag grät!! Men efter ett dygn med dropp, diverse blodprover och ul så fick jag åka hem, pust. Stenarna kunde de inte se och jag börjar tro att jag fått akut gastrit efter all oro jag burit omkring på senaste veckorna, det bev säkert omedvetet värre när vi var hos svärisarna som bor långt från storstadens sjukvård... nu mår magen bättre men Västervik får 4 av 5 möjliga stetoskop Och jag lär inte lämna Sthlm förrän efter v 28!

    Kan man själv ringa och boka tid på specmödravården på SÖS för en cervixkoll från 22+0? Har haft en hel del mensvärk sista veckan och tycker det känns obehagligt men på MVC har de ju bara tillgång till "manuell" kontroll. Vill gärna mäta så man ser ev påverkan från livmodersidan också.

  • petronellan

    Hej alla!

    Nu har min lilla tjej kommit... i v.40+5... så vila gjorde visst susen. Lite för bra t.o.m. =) 

  • fröken sol

    GRATTIS Petronellan!!! härligt, segt att gå över bf dock! men bättre än alldeles för tidigt såklart!

  • PuH84
    Happyme skrev 2010-05-14 14:45:59 följande:
    Puh , det skulle ju vara lite lustigt om det ska krävas en igångsättning efter att ha blivit stoppad! Lilla bebin kanske surnade till på att inte få komma ut när han ville så h*n ämnas på er nu
    Haha... Ja visst skulle det!! =) Men jag skulle samtidigt inte bli eytt dugg förvånad... Nu har jag gått till ett läge där jag är såååå fruktansvärt less och vill inget hellre än att h*n ska titta ut!! Haha... Ja h*n kanske vart riktigt ilsken! =)
    Var till bm i onsdags och hon ville pilla och irritera lite... Men sambon ville inte... Han tyckte vi hade sååå mycket i helgen... Ååååhh... Orkade inte tjafsa så det fick vara!!! Men men... Hoppas hoppas det sätter igång snart!!!
    Grattis Petronellan!!!
  • Kavi81

    Noemi och Happyme!
    Vill bara tacka er för ert varma välkomnande här på tråden! Känner mig genast uppmuntrad och mycket mindre ensam!

    Happyme: snart är helgen här och v. 23! hejar på dig! :)
    Har det varit såhär alla tre graviditeterna?


    Noemi: vilken vecka är du i nu? tänk att det var likdant förra gången även för dig. Vi verkar följa nästan samma mönster... :)


    Skriver mer imorgon till er båda. nu ska jag ägna mig åt min man :)


    godnatt oh tack igen för era uppmuntrande ord!
     

  • Demyra

    Välkommen med Kavi {#lang_emotions_flower}

    Hoppas det börjar för dig nu Puh84, så jobbigt den där sista tiden när man bara vänta å längtar.

    Jag har haft det ganska bra nu i en vecka, inte så mycket sammandragningar å bara ont ibland. Funderar lite på att avboka mitt läkar besök idag, men kanske det är bra att mäta tappen å kolla att allt är ok för säkerhets skull.

    Hände en konstig sak i helgen, jag fick ont i magen och det började spänna, sticka och dra. Sa åt min mammma att nu börjar det nog snart att åska för magen beter sig så konstigt, å en minut senare smäller det till :)

  • jmynt

    Välkommen kavi!

    Jag har haft det så lungt o skönt ett par dagar nu inte mycket sd alls verkar som det avtar, har dock blivit sjuk istället känner mig alldrleds uppsvullen i hela ansiktet men är inte täppt, mycket konstigt, på torsdag går jag in in v. 28 som varit mitt första stora mål sen siktar jag på v. 30 ,32, 34 37, och sedan 40  och 42, för jag ska gå över den här gången siktar på 1 september{#lang_emotions_dreamer}

  • PuH84
    Demyra skrev 2010-05-17 07:09:46 följande:
    Välkommen med Kavi Hoppas det börjar för dig nu Puh84, så jobbigt den där sista tiden när man bara vänta å längtar.Jag har haft det ganska bra nu i en vecka, inte så mycket sammandragningar å bara ont ibland. Funderar lite på att avboka mitt läkar besök idag, men kanske det är bra att mäta tappen å kolla att allt är ok för säkerhets skull. Hände en konstig sak i helgen, jag fick ont i magen och det började spänna, sticka och dra. Sa åt min mammma att nu börjar det nog snart att åska för magen beter sig så konstigt, å en minut senare smäller det till :)
    Ja... Finns ingen som har en bebbedans??

    Tycker du ska kolla ändå jag! Som du säger... För säkerhets skull! =)
    Haha.. Va roligt!! =)
    Kanske kan hoppas på fredag jag då... Ska va fullmåne då, om jag inte är ute och cyklar... Och då sägs det att vattnet går för många... Sen om det ligger nån sanning i det, det vet jag inte!
  • fröken sol

    jo vi har mkt att göra på förlossningen på natten när det är fullmåne. konstigt men sant, det är som det där med tidvatten å sånt...

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar