• Mari80

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hejsan allihopa...

    Smyger in här i tråden. Är i v. 21+0 idag. Började få sammandragningar redan i v 16+0 och var sjukskriven i 2 veckor då det lugnade sig. Hade ingen cervixpåverkan då.

    Jobbade sedan normalt i 3 veckor och då ökade förstås SD.

    Idag var jag hos läkaren och fick beskedet att cervix endast var 20 mm (var 44 mm sist) samt att jag har tydlig funelling. Har även lågt sittande placenta. Blev helt sjukskriven direkt och 5 v framöver till att börja med. Ska på kontroll igen om 4 veckor eller tidigare om sd inte lugnar ner sig...

    Nu snurrar ju massa frågor runt i huvudet... Är inte så haj på vad funelling innebär, någon som har en enkel förklaring?

    Är lite orolig att FK ska bråka med mig ang sjukskrivning, vad tror ni?

    Ska nu vila och hoppas att inget mer händer, men det känns som om det kan bli några jobbiga veckor framför mig.

    Skönt att denna tråd finns så man vet att man inte är ensam.

  • Mari80

    Jag är också kvar!!! =) Fast jag har inte skrivit i tråden så mycket, mest läst =).

    Är i v. 27+5 idag så tiden går!!!! Varit sjukskriven sedan v. 21 för SD och påverkad cervix!!!!! BF 2/8 men snitt blir i Juli.

    Va inlagd några dagar i början av veckan då SD va värre samt att CTG inte ville bli godkänd men är nu hemma igen....

  • Mari80

    God morgon!!!!

    Noemi: Härligt att tappen blivit längre!!! =)

    Min hade också ökat från 22 mm till 30 mm....

    Idag är det dags för ny kontroll... Hoppas och tror på bra resultat!!!! Vecka 29 + 1 idag så det känns sååååå skönt!!!!

    Hoppas alla får en bra dag!!!!!

  • Mari80

    Kontroll gick bra igår... Tappen fortfarande 30 mm. Vila må va jobbigt men det hjälper tydligen. Bebis sprattlade på bra där inne och ligger med huvudet neråt. =) Har fortfarande funelling och livmoderväggen var lite tunn på ett ställe men annars allt bra. Ny kontroll om en vecka.

    Mina sammandragningar har blivit värre sista veckan men det kan ju också bero på att man faktiskt kommit en bra bit in i graviditeten. Har både fler och kraftigare nu och i förgår kväll gjorde de lite ont.

    Fick tid för snitt också; 22 Juli!!!! Bara 2 månader kvar!!!! Har ju två snitt sedan tidigare så det blir automatiskt ett till.

    Fick även veta att det är en lite kille som bor i magen =) Har ju två tjejer sen innan så det ska bli jätte spännande att prova på hur det är att vara pojk-mamma också =)

    Ser ut att bli fint väder idag.... Blir nog solstolen och en bra bok =) Hoppas ni alla också får en bra dag!!!

  • Mari80

    Noemi: Håller alla tummar och tår!!!!!!! Det går säker bra! Min äldsta dotter föddes i v 33+4 och det gick jätte bra.
          

  • Mari80

    Noemi: Va härligt att höra!!!!!!!!

    Happyme: Låter inge vidare men tur du fick lite ro där inne samt att inget var galet med dig eller bebis!

  • Mari80

    Kavi81: Jag testas ca var 4 vecka för GBS (haft sammandaragningar med cervixpåverkan sedan v 21) men har bara haft negativa odlingar.
    Jag testas dock för att jag drabbades av en GBS infektion med första barnet som resulterade i vattenavgång i v. 22.
    Men det stämmer att SD kan orsakas av UVI eller GBS-infektion.... Kan va bra att ta upp med barnmorska eller läkare tycker jag....

  • Mari80

    Kavi81: Ja det var en hemsk upplevelse vi fick gå igenom....INGEN trodde man skulle klara bebisen med en sådan tidig vattenavgång...

    Men det gick... Efter sängläge i 11 lååånga veckor (de flesta inne på sjukhuset) kom hon ut i v 33 med buller och bång =)
    Under de veckorna drabbades jag av flera vattenavgångar, infektioner, sammandragningar/värkar samt blödningar pga en föreliggande moderkaka som till slut lossnade i v 33 då det riktigt AKUT!!!!

    Idag är hon en härlig och välmående 6 åring =) Läkarna och barnmorskorna kallade det ett mirakel och jag och hennes pappa kan bara hålla med....Man tar inget för givet efter en sådan upplevelse....

    Sen hade jag en helt normal graviditet med hennes lillasyster....Orolig till tusen va man ju men den kunde inte gått smidigare....

    Nu är jag i v 32+1 med denna och haft bekymmer sedan v 21 då man faktiskt också trodde det skulle gå illa.... Nu är det dock ganska stabilt och vi siktar in oss på planerat snitt den 22 juli!!!! =)

  • Mari80

    PennyJenny: Så tråkigt med såna besked.... Håller alla tummar och tår att det ska gå bra....

  • Mari80

    Speciell dag idag; är i samma vecka som min äldsta dotter föddes i.... 33 + 4 !!!!!!!

    Känns som en stoooor vinst efter att ha kämpat hålla bebis kvar i magen sedan v 21 + 0....

    Så trots massa massa massa SD och smärtor idag känns det härligt =)

  • Mari80

    Pennyjenny: Hade cervix på 2 cm (gått från 4 cm på tre veckor). Samt börjat öppna mig innifrån (funneling). Blev ordinerad vila hemma, om inte SD lugnade sig (vilket de gjorde) hade jag blivit inlagd. Ny kontroll senare visade att tappen blivit 2,7 cm och sen höll den sig stabil.

  • Mari80

    God morgon....

    Dags för läkarbesök idag!!!! Är ju i v 34+0 så det känns ju inte lika nervöst då man vet man är i bra vecka men det är ändå spännande att få reda på hur cervix är....

    Haft jätte mycket SD nu i två dagar, tyd 4-5 i timmen så det har varit lite kämpigt....

    Hoppas alla får en bra dag.....

  • Mari80

    Allt gick bra hos doktorn.... Tappen var ca 3,5 cm... Dock blödde jag lite från den. Irritation av SD?? Ingen fara i alla fall om det inte kommer mer enl doktorn.... Om det gör det då ska jag åka in till förlossningen direkt.

    Nu har jag inga fler inplanerade läkarkontroller utan det är bara att invänta planerat snitt den 22 juli!!!! Om 4 veckor alltså!!!! Längtar så..... Hoppas allt håller sig under kontroll tills dess även om det inte är hela världen om det skulle sätta igång!

    JennyPenny: mina kontroller har också visat olika... Ibland bara med några dagar emellan... En BM jag pratade med sa att det är viktigt att en och samma gör kontrollerna för då kan man tydligen mer korekt följa utvecklingen. Men jag har blivit kollad av typ 4-5 st under dessa veckor och alla har mätt lite olika. Även om man i början kunde se en tydligen påverkan alla gångerna. Nu sista 3 kontrollerna har det legat på mellan 2,7-3,5 cm och det är ju helt ok...

  • Mari80

    Hej allihop...

    Har inte skrivit på ett tag nu. Är inlagd sedan i onsdags på förlossningen. Var då i v. 35 +1.Började med att jag fick regelbundna och kraftiga SD samt jätte ont i magen. Blödde även lite lite... Åkte in och det konstaterades att jag hade SD med 5-6 min mellanrum. Var dock ej påverkad på cervix (3 cm). Smärtan berodde på myom som jag haft ont till och från av i flera veckor. Fick Bricanyl samt smärtstillande och allt lugnade sig efter några timmar...

    De vill behålla mig ett tag här nu eftersom jag får såna smärtanfall 2-3 ggr per dygn och sen har inte Bricanyl jätte effekt utan har mycket SD. Småblöder också till och från...Är i vecka 35+6 idag så de stoppar inte upp om kroppen sätter igång sig men ger Bricanyl för att jag inte ska ha så jobbigt med smärtan.... Möjligtvis får jag gå på permission till helgen.  Är ju snittad två gånger och har lite ut-tunnad livmoder och mycket sammanväxtningar så de vill absolut inte att jag kommer i värkarbete.... Bor 10 mil från förlossningen så det är väl lite därför jag får va kvar också... Bebis mår dock bra... Man märker dock att hjärtljuden går upp under mina smärtattacker men än så länge ingen fara enl läkaren....

    Pennyjenny: så underbasrt att du fortfarande har bebisen i magen.... Har tänkt på dig när jag var utan internet och inte kunde kolla i tråden... Håller alla tummar och tår för att det går bra.

    Mischooo: finner inga ord för vad du måste gå igenom.... Beklagar verkligen att ni inte fick behålla er lilla tjej!!! =(

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar