Varför är du emot kärnkraft?
www.researchgate.net/figure/rates-for-each-energy-source-in-deaths-per-billion-kWh-produced-Source-Updated_tbl2_272406182
Det är alltså minst tre stycken här som du argumenterar emot som har någon typ av konkret kunskap och erfarenhet av saken.
"svår" = "vår"
"svår" = "vår"
Det kortlivade låg- eller medelaktiva kärnavfallet har förlorat större delen av sin radioaktivitet efter några hundra år. Exempel är driftavfall som uppstår vid drift av kärnkraftverk och andra kärntekniska anläggningar. Driftavfall kan vara sopor, skrot, isoleringsmaterial, använda skyddskläder och rengöringsfilter, det slutförvaras i dag i Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Östhammars kommun. Rivningsavfall såsom metallskrot och byggnadsmaterial är tänkt att förvaras i en planerad utbyggnad av SFR.
Det långlivade låg- eller medelaktiva kärnavfallet består främst av härdkomponenter och de inre delarna av reaktorerna som är kraftigt neutronbestrålade. I väntan på ett slutförvar mellanlagras långlivat avfall i Centralt mellanlager för använt kärnbränsle (Clab) i Oskarshamns kommun, vid Studsviks anläggningar utanför Nyköping eller i mellanlager vid kärnkraftverken. Ett Slutförvar för långlivat avfall (SFL) är på planeringsstadiet och kommer tidigast att vara klart 2045."
Strålningsnivån på det använda kärnbränslet är mycket hög när det tas ur reaktorn och det måste isoleras i minst 100 000 år.
I dag finns drygt 7 000 ton använt kärnbränsle i Sverige. Detta förvaras i ett centralt mellanlager för använt kärnbränsle (Clab) i Oskarshamns kommun. För att skydda från strålning förvaras det använda kärnbränslet i vattenbassänger åtta meter under ytan. "
Det är alltså minst tre stycken här som du argumenterar emot som har någon typ av konkret kunskap och erfarenhet av saken.
Fantastiskt! Varför lägger Sverige (och många andra länder runt omkring i världen) miljardtals kronor på att utreda slutförvar av radioaktivt avfall, när allt de behövde göra var att fråga experterna på Familjeliv?
LD50 för kadmium varierar mellan 63 till 1125 mg/kg, beroende på vilken kadmiumförening det rör sig om. LD50 för plutonium är 320 ?g/kg. Viss skillnad även i giftighet.