• mamma8212

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag har tre barn sen innan, försöker få ett fjärde. Fyller 39 i år, min minsta blir snart 4. Är inne på tredje försöket med bim i augusti :) Jag fick komplikationer vid min senaste förlossning som kan göra att det är svårare denna gången.. Innan har jag blivit gravid väldigt lätt.

    Vore kul om vi var fler!

  • Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida
  • pandarinen

    Jag har väldigt mycket flytningar nu idag... inte älflytningar men skulle behöva byta trosor två- tre gånger...
    Någon mer som haft det efter äl? 

  • skaviblifyra
    Vinnie83 skrev 2022-02-26 08:39:06 följande:

    Har följt denna tråd ett tag nu. Jag och min sambo går in på 8de försöket nu. Jag använder mig av ägglossningstest och vi försöker för fullt. Har ringt och bokat in oss men det skulle ta 4-5 månader. Jag har använt mig att clearblue advanced ägglossningstest och har fått blinkande gubbe och fast gubbe varje månad. MEN nu denna period har jag totalt brutit ihop. Mensen kom när den skulle men hade lite spottings före och efter så istället för 4 dagar höll det på i 6 dagar. Sen tog jag ägglossningstest på min sista "mensdag" eftersom den höll på längre än vanligt tänkte jag att jag börjar med dom så jag inte missar ägglossningen. Första dagen jag testade fick jag direkt en blinkande gubbe. Sen dagen efter var det bara en rund ring alltså minimal om man säger och det har fortsatt med minimal varje dag tills igår. 
    Jag blev såklart jätteledsen och rädd. Har läst att ägglossningen kan hoppa över ngn månad utan att det ska vara några problem, men nu far ju tankarna runt om att man kanske är början på förklimakteriet och den börjar försvinna. Vi myser på så gott vi kan denna helg då enligt min app så ska jag har ägglossningen då. 
    Jag har minimalt med mensvärk känner lite molande värk vilket jag brukar ha annars också. 

    Men nu till min fråga är det ngn här som har varit med om att ägglossningen har hoppat över ngn gång? Jag har ju inte märkt av detta innan eftersom jag inte har tagit ägglossningstest mer än i 7 månader ca. Så jag kanske har haft så här innan utan och veta om det. Men nu blev det ju så påtagligt och rädslan gror och blir bara större och större. 

    Har även läst att folk har haft ägglossning trots negativa test och lyckats bli gravida. Så vi får hoppas att det lyckas med det. 


    Friska kvinnor i alla åldrar har ofta ngn cykel varje år utan ägglossning. Ofta är mensen då lite sen eller tidig. Min ägglossning uteblev också efter COVID vaccinet/hälsningar från en barnmorska. Lycka till 
  • H0nd3ndär

    2a dagen med hög temp och NC har satt ut första äl sedan förlossningen för 8 mån sedan. Äntligen! Visserligen fick vi bara till det 3 dagar före äl och jag misstänker starkt att lutealfasen blir för kort. Men ändå. Cykeln kan vara igång och bebisverstaden starta. Så himla skönt.

    Sedan äl+2 känns ju lite drygt...

  • pandarinen
    MariaNathalie skrev 2022-02-26 17:21:47 följande:

    Är tempen högre än du brukar ha? 


    dag 2 med blinkande gubbe nu. 
    Ja nu hoppas jag på att den blir fast på onsdag när han kommer hem?. 
    Annars får man hoppas krigarna där inne från torsdag och fredag morgon är kvar? 

    ja väntan mellan äl och bim är lååååång. 
    Men nu håller vi tummarna att det är sista gången vi behöver räkna ner Till bim. Nästa gång vi räknar ner är till BF 


    Nä jag har ju inte tempat innan så har ingen koll faktiskt, om den är låg eller hög och det kan ju bara öka med 0.2 grader.


    cd 24- äl + 5 magen har jag nu stickningar, fortfarande ömma bröst. Hur går det för dig, fortfarande blinkande gubbe? 

  • Symetrical

    Tänkte smyghoppa in här lite, även om jag kanske egentligen inte passar in helt. Jag är 38 år och galet sugen på en fyra (har en på 9, en på 5,5 och en på 3,5 år) men har inte riktigt fått med mannen på tåget än Oskyldig Har precis tagit ut min hormonspiral, då jag ledsnade på att skvättblöda då och då och att inte ha koll på min kropp. Maken har äntligen insett hur otroligt gärna jag önskar ett barn till och även om han känner sig klar på den fronten har han lovat att inte stänga dörren helt. Vi tänker köra på säkra perioder (sååå tråkigt eftersom det är då man har minst lust som kvinna) men det känns ändå som det bästa alternativet just nu. Han inser dock att det inte är helt hundra, men säger att skulle det bli bebis av det är det väl meningen och ingen katastrof. Med andra ord hoppas jag på en hoppsan här framöver. Bra odds, eller hur!? Flört

  • MariaNathalie
    Symetrical skrev 2022-02-27 16:55:17 följande:

    Tänkte smyghoppa in här lite, även om jag kanske egentligen inte passar in helt. Jag är 38 år och galet sugen på en fyra (har en på 9, en på 5,5 och en på 3,5 år) men har inte riktigt fått med mannen på tåget än  // Oskyldig Har precis tagit ut min hormonspiral, då jag ledsnade på att skvättblöda då och då och att inte ha koll på min kropp. Maken har äntligen insett hur otroligt gärna jag önskar ett barn till och även om han känner sig klar på den fronten har han lovat att inte stänga dörren helt. Vi tänker köra på säkra perioder (sååå tråkigt eftersom det är då man har minst lust som kvinna) men det känns ändå som det bästa alternativet just nu. Han inser dock att det inte är helt hundra, men säger att skulle det bli bebis av det är det väl meningen och ingen katastrof. Med andra ord hoppas jag på en hoppsan här framöver. Bra odds, eller hur!? Flört


    Hej 
    och välkommen. Ett hoppsan vet jag Flera bekanta som fått så det är ju inte omöjlig. 
    Vi håller tummarna.
  • Symetrical
    MariaNathalie skrev 2022-02-27 17:00:20 följande:
    Hej 
    och välkommen. Ett hoppsan vet jag Flera bekanta som fått så det är ju inte omöjlig. 
    Vi håller tummarna.

    Tack! Glad
    Sant. Dock talar väl kanske både ålder och det faktum att jag haft hormonspiral så länge emot det, men ma. Skall aldrig säga aldrig! 

  • Pandy13
    Symetrical skrev 2022-02-27 18:11:40 följande:

    Tack! Glad
    Sant. Dock talar väl kanske både ålder och det faktum att jag haft hormonspiral så länge emot det, men ma. Skall aldrig säga aldrig! 


    Åldern behöver ju faktiskt inte betyda så jätte mycket. Visst "statistiskt" o så, men mååånga i vår ålder (jag är strax 39) och äldre som blir gravida. Inte för att det blir lättare på säkra perioder, men vem vet:)
  • Symetrical
    Pandy13 skrev 2022-02-27 18:25:53 följande:
    Åldern behöver ju faktiskt inte betyda så jätte mycket. Visst "statistiskt" o så, men mååånga i vår ålder (jag är strax 39) och äldre som blir gravida. Inte för att det blir lättare på säkra perioder, men vem vet:)
    Så är det ju absolut! Vår trea är faktiskt en Hoppsan under en ?säker period? och då var jag ändå 34, så inte purung då heller. Antar att tiden får utvisa! Tror att jag hade äl i lördags, men blöder samtidigt lite och har världens mensvärk (vilket ju är vanligt vid spiraluttag) så blir intressant att se hur lång tid det tar för kroppen att komma i fas. Tempen höjdes lite idag, får se om den fortsätter upp kommande dagar
  • Loreena1

    Jag tog ett jättesvagt positivt graviditetstest idag. Jag är lite osäker på när ägglossningen var pga. konstig mens sist. Den kom liksom aldrig igång riktigt utan var mer som en brun vattnig flygning.

    Jag är kanske på äl+7.

    Jag har haft två missfall efter varandra. Ett i nov i v. 6 och ett i januari i v. 8 så jag håller tummar och tår på att få lyckas nu äntligen.

    Jag förstår dock inte hur kroppen orkat få till det. Jag har nyligen haft rejäl influensa/covid, hög feber och har efterföljande lunginflammation. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida