Inlägg från: H0nd3ndär |Visa alla inlägg
  • H0nd3ndär

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hoppar försiktigt in här. Är 37 år. Jag och maken är ivriga på att försöka få till ett 4e och sista barn. Inväntar bara mensen och sedan försöker vi på riktigt. Men den kan nog tyvärr dröja lite... yngsta är född i år i juni. Hade det inte varit för vår ålder hade jag nog snarare känt det som skönt att mensen ännu inte återkommit men nu känns det mest stressande.

  • H0nd3ndär

    Jag har ju ingen mens ännu tack vare amning. Men får ändå kraftigare flytningar runt när jag tror äl skulle varit och ca 2 veckor efter det "mensmage" men utan mens då. Kan det vara så atr kroppen försöker komma igång? Och någon som har erfarenhet av hur länge kroppen kan hålla på så innan mensen faktiskt dyker upp?

  • H0nd3ndär
    nomina skrev 2021-11-29 16:25:54 följande:

    Jag plussade inatt, kan inte fatta det! Hela dagen har varit en berg och dal bana :)

    //


    Grattis!
  • H0nd3ndär
    Strandsan skrev 2021-11-30 18:49:49 följande:

    Ja jag tog ut den 29 sept, fick första mensen den 4 nov.

    Haft spiral i över 10 år..

    Blivit gravid jättesnabbt med de andra 2, men det var ju längesedan.. var 24 och 27år då. Så klart det kan ta tid nu.. Men hoppas det går, och väldigt snart haha!


    Det kan gå fort med efter spiral. Behöver inte ta tid.

    Jag plockade ut min som jag haft i drygt 5 år i jan -18. Började blöda 2 dagar efter det. Plussade maj -18. Barnet fyller 3 nu i början av jan.

    Iof inte jättefort men ändå helt ok tid. Plussade så fort mensen blivit "normal".
  • H0nd3ndär

    Ingen ägglossning, ingen mens. Frustrerande att vara i ett ingenmansland. Tiden går under tiden och fertiliteten minskar. Suck.

  • H0nd3ndär
    mamma8212 skrev 2021-12-30 10:27:20 följande:

    Mens igen, exakt på dagen. Försök 9 nu, tror jag det blir. Nu har vi inte så många månader till att försöka, eftersom jag vill ha bf innan jag fyller 40..


    Trist. Men inte kört än! Men vet att dag 1 i cykeln är jobbig.

    Någon speciell anledning till att du vill ha bf före 40?
  • H0nd3ndär

    Det är gravtesten som ska tas på morgonen. Älstickorna ger generellt bättre utslag senare på dagen. Jag brukade ta 2-3 ggr/dag för att hitta peaken.

    Jag har också äntligen haft äl-känningar och älflytningar ett par dagar nu. Men vågar inte hoppas för mycket utan ställer in mig på att det är "falskt larm" och att mensen lyser med sin frånvaro ett tag till. Mest för att slippa bli besviken. Gravchanserna denna cykeln är i de närmsta obefintliga. Räknar med att prolaktinet stör lutealfasen för mycket och gör den för kort.

  • H0nd3ndär

    För någon vecka sedan började jag få fertila flytningar och kände tydligt hur kroppen försökte ägglossa. Tyvärr misslyckades den då tempen förblivit låg. Hoppas kroppen försöker snart igen!

  • H0nd3ndär

    Det verkar som att mensen är på G här. Spottings idag och galen pms igår. Även molvärk idag så hoppas hoppas den hoppar igång nu. Vill kunna analysera cykeln och börja ett första försök till barn nr 4. Tror visserligen inte det blir en 2022-bebis här vilket är ok, men en 2023a är mer än ok det med.

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida