Inlägg från: H0nd3ndär |Visa alla inlägg
  • H0nd3ndär

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    2a dagen med hög temp och NC har satt ut första äl sedan förlossningen för 8 mån sedan. Äntligen! Visserligen fick vi bara till det 3 dagar före äl och jag misstänker starkt att lutealfasen blir för kort. Men ändå. Cykeln kan vara igång och bebisverstaden starta. Så himla skönt.

    Sedan äl+2 känns ju lite drygt...

  • H0nd3ndär

    Cd12 och jag har börjat få äl-känningar men dröjer nog ändå ett par dagar till. Så sjukt omotiverad denna cykeln. Har inte ens börjat med äl-test än. Tempen svajar hej vilt men har börjat komplettera med vaginal temp då den inte är lika känslig. 

    Tror största anledningen till omotivationen är att lutealfasen vart lite för kort förra cykeln och att lilla fortsätter amma massor nattetid så räknar inte med längre denna cykeln. Det känns alltså kört på förhand...

  • H0nd3ndär

    Det med att justera tempen utefter när man vaknar låter intressant! Dock är mitt främsta störningmoment att jag är vaken på nätterna.

    Roligt att det även finns fler som tempar vaginalt här. Jag tempar både oralt och vaginalt. Oralt för att kunna följa hela cykeln pch vaginalt iom qtt den är mindre känslig för yttre påverkan. FF är bra på så sätt att man kan lägga in båda kurvorna paralellt!

  • H0nd3ndär
    Symetrical skrev 2022-04-08 09:44:15 följande:
    Jag sover väldigt lätt och vaknar jämt många ggr under natten, men jag har märkt att det inte spelar någon större roll för min temp, enda som påverkar är tiden jag tempar :)

    Det visste jag inte att man kunde! Är det en VIP-funktion, eller? Var i cykeln är du? Langa gärna graf


    Det är vip ja, men vip behöver inte bara så dyrt. Man kan få rätt bra rabatter på orginalpriset om nan håller utkik. Tror jag betalade drygt 300 kr för ett år nu i början av denna cykeln.

    Är på cd 14. Har ofta äl cd16-cd18 så hoppas på positivt äl-test snart och att tempen sedan sticker.

    Ja tempar ofta ungefär samma tid ändå. 6.55-7.10. Men tycker ändå det hoppar. Speciellt där runt slutet av mensen är tempen totalt opålitlig. Därför värdena saknas. Tror de dagarna låg uppemot 36.8. Alltså orimligt högt för att va innan äl.
  • H0nd3ndär

    Av någon konstig anledning kan jag bara citera sista inlägget i tråden...

    Frågan är om lutealfasen kortas med åldern. Känns mer vanligt med 35+are med kort lutealfas än de yngre. Eller så har vi äldre oftare bättre koll på våra kroppar.

    Efter barn 2 hade jag en lutealfas på 5-8 dagar innan jag i princip skrotade amningen helt. Förra cykeln nu efter barn 3 kom mensen på äl+10. Så 9 dagar? Troligen ändå lite för kort så inte optimistisk för detta försöket. Men utan att amma hamnar ändå lutealfasen på 11-12 dagar så kort. Testa bim-5 finns exvis inte på kartan.

    Kan ha sett en svag ökning på äl-testet ikväll. Återstår att se om det stegras och blir positivt imorgon.

  • H0nd3ndär

    Spännande med alla kurvor!

    Citeringen fungerar fortfarande sådär här...

    Kan bli flera plus denna månaden som det ser ut!

    Här vet jag inte om jag precis haft äl (sent igår/natt) eller om den kommer idag eller imorgon. Tyvärr somnade maken ifrån under nattningen igår så blev inget då. Idag vart äl-testet än starkare positivt trots starkare än kontrollstrecket redan igår men flytningarna känns som om de börjat torka upp och nu på fm när vi smet undan så kändes det som att tappen stod lägre. Tempen hade ökat imorse också men mer oralt än vaginalt. Närmsta dagarna får utvisa när/om äl troligtvis var. Är på cd16 idag.

    Sedan måste jag erkänna att jag är lite ambivalent till denna månaden. Visst vill jag ha ett plus, men samtidigt är detta bara 2a cykeln efter att jag fått mensen tillbaka och lilla är bara 9 mån. Vet inte om jag är urpepp på barn både -21 och -22. Men samtidigt vill vi ha en sista och åldern gör att vi inte vill vänta.

  • H0nd3ndär
    Symetrical skrev 2022-04-10 12:24:26 följande:
    Visst är det!? När vi försökte med tvåan var jag med i en rolig tråd som hette något i stil med ?vi som tempar/fertility friend?. Den verkar dock ha dött ut i takt med att de flesta plussade. Vi startade faktiskt en snapchat-grupp efter och har fortfarande kontakt nu typ 6 år senare :D
    Måste säga att det ändå låter som att ägget bör släppa idag, eftersom ältestet fortfarande var så starkt positivt! Jag kan ofta uppleva mig som ?torrare? på själva äl-dagen, eftersom flytningarna då går över till att vara vattniga istället för de väldigt markanta äggviteflytningarna. Du får väl se om tempen ökar eller sjunker imorgon :) Jag får ofta en liten höjning dagen innan ägget släpper och sen en dipp dagen därpå. Känns väldigt tydligt att ägget släppt där under natten, för all kramp i magen försvinner spårlöst och kvar är bara lite vagt illamående! du får uppdatera oss imorgon!
    Låter som en spännande tråd. Tyvärr dör ju de flesta sådana efterhand.

    Det som gjorde mig förvirrad vart också att tappen kändes låg. Ska den ju inte vara förrn efter äl. Men tror nog ändå inte äl varit. Äl-testerna fortsätter uppåt och kvoten är nu 1,76 enligt premom. Inte bara FF jag använder. Kan vara så att äl sker först imorgon också utifrån LH-höjningen.

  • H0nd3ndär

    Spännade tråd just nu. Får ta fram popcornen  :)

    Tror äl har varit här. Misstänker äl+2 men FF säger äl+4 och NC äl+3. Vad tror ni?



Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida